apropo de prietenie...
Imm... NU stiu cum sa incep ca e o adevarat poveste...
Au trecut 3 ani de cand sunt intr o relatie ...aici nici o problema toate bune si frumoase...
Problema sunt prietenii lui si nu prietenii lui cat prietenele prietenilor
(cam incutcat)
In total un grup de 10 persoane(5 cupluri-cu noi)
Noi am stat in Bucuresti ultimii 2 ani juma asa dar nu prea am avut treaba cu prieteni lui decat foarte rar(vacante)dar de mai bine de jumate de an ne am intors in Iasi si au inceput iesirile in oras,vizite si alte treburi...
Ce sa zic cu prietenii lui ma inteleg foarte bine...dar cu ele nu am nici o sansa...
Au format un grup de 3(fete)(ca intre timp pe una au cam eliminat o la genul ca nu mai suna sa zica ca ies etc.)
Nu asta e problema mea...problema e ca eu una m am chinuit sa intru in gratiile dumnealor dar nu prea reusesc si m am cam saturat sa incerc si nu am nici un chef sa ma vad cu ele de 2-3 ori pe saptamana.
O sa ziceti ca nici nu trebuie...
Dar prietenul lui cel mai bun e in grpul asta si bine inteles cine credeti ca are o problema mai mare cu mine ...exact prietena lui
...
Aici e problema mea...stiu ca asta o sa le afecteze prietenia lor(defapt deja a si inceput sa se cunoasca)si eu nu as vrea asta cu atat mai mult cu cat se intampla din cauza mea(ma rog nu numai a mea)
Si in punctul asta nu stiu cum sa procedez sa astept sa ne elimine si pe noi(sa nu mai sune cand ies etc.)?
Sa nu astept sau...
Nu stiu ce sa fac...
Voi ce ati face sau ce sfaturi imi dati?
multumesc
Raspunsuri
DARAEL spune:
Cea mai buna solutie este sa discuti direct cu prietenul tau. Sa-i spui tot ce te framanta..... absolut tot.
Vorbeste simplu, nu plange, nu ridica vocea, prezinta-i doar faptele. Si cere-i sfatul. Si poti sa-i spui chiar la inceput ca ai nevoie de ajutorul lui ca sa-i captezi toata atentia. Arata-i ca ai incredere in judecata lui.
Intreaba-l ce solutii are.
Iar daca altfel nu se poate, cauta tu prietene cu care sa iesi, iar el sa iasa cu prietenul lui.... si va reintalniti acasa si povestiti cum v-ati distrat fiecare.... iar odata poti sa-l iei si pe el cu tine... cine stie, poate ii place si noua ta alegere si te va insoti sa nu fii singura.
Oricum, nu-l pune sa aleaga intre tine si prieteni ! Nu-l tine in lesa. E o greseala frecventa si, mai devreme sau mai tarziu, va cauta libertatea.
Succes !
DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
diaan spune:
Banui ca nu am reusit sa ma fac inteleasa.
problema nu este prietenul meu si nu il tin in lesa(chear iesa intre baieti o data sau de doua ori pe saptamana ceea ce e foarte bine si nu am nici o problema legat de asta)nu stiu ce sa ma fac cu grupul de 3 in special cu prietena prietenului cel mai bun al prietenului meu(mama ce greu a fost asta
)
Atunci cand se iese in grup(perechi)el nu vrea sa mearga singur zice ca fara mine nu merge...si il vad ca vrea sa mearga si mi se face mila si merg da ma enervez de mor atat timp cat stam...ca va imaginati ca eu numai cu baietii vorbesc si ele se uita urat la mine asa nitel si ma streseaza chestea asta...inc4erc sa vorbesc si cu ele dar ma lovesc de un zid si nu prea am chef sau de planurile lor (impreuna)de a doua zi
mihaela amalia spune:
Parerea mea e sa ii spui si lui "situatia" din grupul fetelor si poate ca te va intelege si nu te va mai lua chiar asa de des, doar o data la 2-3 sapt pentru a "pastra" relatia ta cu respectivele prietene.
Bafta 
si bb
www.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia
SITE AMALIA 
Sa nu traim spunand ca nu se poate, trebuie sa ne pastram speranta.
diaan spune:
da el stie si e deacord cu mine dar... zice sa nu le bag in seama.
pe mine ma deranjeaza pt sunt convinsa ca in scurt timp prietenia lor o sa ia sfarsit(a prietenului meu)
Aici nu stiu cum sa procedez pt ca deja au inceput sa iasa fara noi(nu ca mar deranja)da la modul in care unu din tipi ne suna si ne zice sa iesim si urmeaza peste o ora sa ne zica unde sa ne intalnim si nu mai suna...il luni dupa 2 3 ore sa il intrebi iti raspunde ca a fost dar ca ...iti explica el mai tarziu...stai si te intrebi care e motivul ca doar el te a sunat sa zica sa iesi banui eu da ce conteaza
craciunitza spune:
Sunt doua aspecte: cum te intelegi tu cu fetele alea si cum se intelege prietenul tau cu baietii.
Ce au fetele alea cu tine? Esti mai frumoasa ca ele, poate ele considera ca ai fite de Bucuresti?, oricum problema nu e la tine ci la ele asa ca da-le pace si nu le baga in seama. Fa-te cat mai frumoasa cand te intalnesti cu ele, zambeste-le si vorbeste-le frumos, nu te cobori la comportamentul lor.
Daca prietenii prietenului tau se poarta asa cum ai scris mai sus, daca nu-l mai anunta cand ies, inseamna ca nu-s chiar prietenii cei mai buni.
Da' voi de ce asteptati sa fiti sunati? De ce nu organizati voi o iesire si sunati-i pe toti sa iasa, sau sunati-i pe cei cu care va simtiti bine, sau incercati sa cunoasteti alti oameni, de ce stati legati de grupul asta?
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele
Elise spune:
da, cunosc situatia, nu e mult diferita de a noastra.
nici amicii lui din copilarie nu sint casatoriti cu femei compatibile cu mine sau compatibile intre ele. ![]()
am incercat de citeva ori... am fost toate politicoase in aparenta, dar cum am plecat spre casele noastre ne-am repezit la barbatii din dotare rugindu-i sa nu ne mai chinuiasca!
norocul e ca noi avem o gama larga de prieteni, din grupuri diferite, si cu timpul i-am sortat pe cei cu care ne intelegem amindoi: el cu baietii, eu cu fetele...
Elise
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by diaan
da el stie si e deacord cu mine dar... zice sa nu le bag in seama.
pe mine ma deranjeaza pt sunt convinsa ca in scurt timp prietenia lor o sa ia sfarsit(a prietenului meu)
Aici nu stiu cum sa procedez pt ca deja au inceput sa iasa fara noi(nu ca mar deranja)da la modul in care unu din tipi ne suna si ne zice sa iesim si urmeaza peste o ora sa ne zica unde sa ne intalnim si nu mai suna...il luni dupa 2 3 ore sa il intrebi iti raspunde ca a fost dar ca ...iti explica el mai tarziu...stai si te intrebi care e motivul ca doar el te a sunat sa zica sa iesi banui eu da ce conteaza
Chiar aveti nevoie de astfel de prieteni?
Diaan, nu sta in puterea ta sa protejezi relatia asta de prietenie atit timp cit la mijloc sint atitea interese si dezinterese.
Nu-ti gasi vina. Lasa lucrurile sa curga in mod firesc.
Daca iubitul tau le doreste compania, poate iesi singur impreuna cu ei si tu iti poti gasi altceva de facut in timpul asta, in mod normal toata lumea ar trebui sa fie multumita.
Daca nu vrea sa iasa cu ei decit daca vii si tu inseamna ca el pune pret mai mare pe compania ta si, pe parcurs, va renunta de la sine la "gasca", in favoarea timpului petrecut cu tine.
Un grup de prieteni se formeaza pe baza unor afinitati. Daca ele nu exista, nu exista nici prieteni.
Nu vad pentru ce mi-as bate capul sa intru in gratiile cuiva, cu tot inadinsul. Sa caut sa inteleg de ce nu ma place prietena lui X? La ce bun. O fi avind motivele ei. Daca ea are o problema, ea sa si-o rezolve.
Nu va mai cheama sa iesiti? Si ce? Suferi? Suferi pentru el?
Pai, spui ca nu e vina ta...!!!
In nici un caz nu incerca sa provoci discutii cu ele, iti pierzi timpul, n-o sa demonstrezi nimic.
Poate o sa-si dea seama pe parcurs ca esti o fata de treaba si ca nu le ameninti in nici un fel relatiile de prietenie. Daca nu, nu.
Ai timp suficient in viata sa cunosti si alti oameni, de-a lungul vietii.
Cu aceia cu care vei avea experiente frumoase, din care ai ce sa inveti si cu care te poti comporta natural fara sa duci griji despre intrigi, uneltiri, interese etc, vei lega prietenii trainice. Cu ceilalti te poti distra ocazional.
Si, daca relatia despre care vorbim o sa ia sfirsit, las-o sa ia sfirsit, nu cred ca vei avea de pierdut mare lucru.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
diaan spune:
Da voi stiti ca aveti dreptate ce sa imi bat eu capul pt prietenia lor daca ei nu stiu sa si o pastreze(acu si eu a meu se chinuie sa nu se enerveze unu pe altu
)ce ma doare pe mine!!!
Nu iesim numai cu ei mai avem si alti prieteni iar eu am prietene din copilarie din liceu din facultate...asa ca nu tin sa le fiu prietenalor... doar ca ma enerveaza...
Mersi mult 
De acum nu o sa ma mai stresez asa tare sum mai bine zis aproape de loc.
Happiness_4_us spune:
Sunt de acord cu ce spune Craciunitza.
Nu te cobori la nivelul lor, tu fii naturala asa cum este mereu. Daca nu te accepta in grupul lor ele nu stiu ce pierd, asa ca nu iti mai face probleme.
Tu trebuie sa ai incredere in tine si sa gandesti pozitiv mereu.
Nana Motoc