cum intervine un parinte?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

didita,ai perfecta dreptate.Si eu intervin,poate sa fie de fatza si bunica si bunicu si purcelul si catelul.
O data chiar am intervenit cam radical,mi-au spus unii.Hai sa va zic: eram la coada la o cofetarie si fii-mea avea un an si 3 luni.Ea statea langa un scaun,astepatandu-ma, nu era cu mine de mana...O alta fetita de vreo 4 ani,a carei mama era chiar in fatza mea la coada,vine si nici una nici doua o apuca pe fiimea pe la spate de gat si se apuca sa o tarasca asa: pur si simplu.Sar intr-un suflet imi iau copilul si nu zic decat un "hei! nu e frumos sa faci asa ceva",desi oricum era cam socata de comportamentul respectivului copil.In fine mama copilului o ia si ea langa ea dojenind-o ca nu se mai astampara,insa fetita parea surda la dojeana si nici una nici doua se intoarce si poooc cu piciorul in fluierul piciorului copilului meu,care evident a inceput pe loc sa planga e durere.In momentul ala,din instict pur si simplu mi-a venit si i-am dat 2 peste umar la fetita.Unii mai drastici ar putea spune ca am batut-o insa nu e chiar asa.Dar ce Dumnezeu era sa fac????Crede cineva ca mai judeci cand vezi un mic dracusor ca vine si iti ia copilul netam nesam la bataie? pe bune! Plus ca mai mai gandesc ca uneori o patanie din asta uneori valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte ale parintilor.Adica daca vad ca si-o pot fura nu vor mai face asa ceva.A! Si mama fetitei a luat-o imediat si a plecat dojenind-o.Insa nu zic ca am procedat bine,dar ce naiba puteam sa fac?Eu nu vreau sa asist pasiva la astfel de situatii.Copilul meu trebuie sa stie sa se apere si sa reactioneze corect in orice situatie.Nu sunt de principul intoarcerii celuilalt obraz.Pe bune!
Si la jocurile de copii ,ea fiind micutza inca,daca vad vreun copil ca o impinge intentionat,sau se poarta rautacios si inadecvat intervin spunandu-i clar "fii atent ca nu e frumos ce faci,si sa stii ca eu sunt mama ei si nu am sa te mai las a doua oara sa procedezi asa.".Adica stai un pic!Copii de peste 3,4 ani ar trebui sa stie si sa inteleaga cum trebuie sa se comporte in prezenta altor copii.Si ma apuca dracii mai ales cand stiu ca parintii lor sunt acolo si nu ii intereseaza de odorul lor.Si daca ei nu sunt in stare sa ii educe sa nu ii mai lase in colectivitate,adica de ce trebuie tot eu sa ma port cu manusi cand ei sunt nesimtiti?
Concluzia: eu intervin tot timpul cand ceva imi deranjeaza copilul,si tu trebuia sa faci la fel: avand in vedere situatia descrisa de tine eu as fi luat copilul si as fi plecat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Eu pot sa spun ca nu sunt de acord cu voi.
Parintii se pot implica in rezolvarea conflictelor dintre copii, dar cu tact.
La o "adunare" din asta, cand vad ca lucrurile scapa de sub control si copii se cearta, eu intervin in felul urmator: le propun un joc la care sa paricipe toti, deci un joc pe puterile fiecaruia, fie ca este si un copil de 2 ani si unul de 10. Ne putem juca de-a scoala, ne putem juca "deschide urechea bine", ascuns sau orice alt joc care ii implica pe toti si se apropie. In putine cazuri mi s-a intamplat sa fie vreun copil care sa nu vrea sa participe. Ma joc cu ei o perioada, pana cand se linistesc spiritele si apoi ii las sa se joace singuri.
De exemplu la ziua unei fetite ne-am jucat de-a regina cea rea. Eu eram aia . Si ii puneam pe copii la treaba: unul se facea ca matura, altul ca crapa lemne, altul curata hornul, ii gaseam fiecaruia o treaba... Apoi ma faceam ca le dau paine si apa, ii trimeteam la culcare. Erau foarte simpatici si cuminti...
Eu nu am studii pedagogice, dar am observat ca lucrul asta merge foarte bine. Intradevar sunt cam singurul adult care se joaca cu copii la astfel de evenimente si am avut parinti care mi-au spus ca sunt invidiosi pe mine ca odrasla lor ma prefera pe mine pentru joc, dar ei nu se implicau...

Mergi la inceput