TERORISM RELIGIOS?????
Raspunsuri - Pagina 4
greieras spune:
Dragele mele eu nicidecum nu am pretins ca sunt "atotcunoscatore" in ale islamului. Lucrurile pe care le-am spus tin de cultura generala. Informatiile despre imbracaminte le-am luat de pe unul din siturile arabe. Vezi www.arab.net/saudi/ - 13k. Nici decum nu am adus vorba de educatie, pentru ca pe femeie se pare ca nu asta o interesa. Ea isi doreste o alta viata pentru fetele lor si se pare ca are un sot bun, dar stiti bine ca familia are si acolo multe de spus.
Hanen se pare ca te strici de ras dar de trait traiesti pe alte meleaguri nicidecum intr-o tara musulmana. Faza dura e ca desi va stricati de ras inca nu ati venit cu nici un raspuns concret, si nici nu m-ati contrazis.
Nadya si tu tot prin tari libere vad ca-ti duci zilele, nu in Iran, sau Arabia Saudita.
A...tot pentru cultura generala a celor de pe aici. 11 din cei 15 sinucigasi de pe 11 Septembrie proveneau din Arabia Saudita.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
poze
dodo spune:
quote:
Originally posted by greieras
A...tot pentru cultura generala a celor de pe aici. 11 din cei 15 sinucigasi de pe 11 Septembrie proveneau din Arabia Saudita.
So...???? Ce-are pefectura cu coada vacii??
Sau poate vrei prin extensie sa zici ca e musulman, deci cu sigurantza e terorist? Hm, periculoasa logica, asa putem spune si ca tipa romanca ccc care l-a ucis pe fratele ala catolic (nu-mi aduc aminte numele acum) din Frantza, apartine unei natzii care si-a dat in petec destul de des prin fapte antisociale-crime (unele cu singe rece, cum a fost aceea din Elvetia unde un conational a ucis cu singe rece sotia insarcinata a vamesului pe care avea pica!) razmeritze (vezi cele de pe linga Paris sau din Italia), trafic de droguri, carne vie si cite si mai cite. Si totusi nu toti romanii care traiesc peste granite sint niste netrebnici, nu crezi? de ce sa-i bagam pe toti in aceeasi oala, asa cum sugerezi tu prin afirmatia pe care am citat-o..
Cit priveste povestea fetei dare a deschis topicul, nu sint convinsa ca este 100% reala, deoarece are multe chestii care sint in ceata, mai ales ca sotul ei este de partea ei si asta inseamna mult...In ceea ce priveste valul, asa este cutuma locului, ea stia unde se duce, plus ca traieste de un nr. de ani acolo, deci nu cred ca viata ei acolo a fost o continua disputa..Cum spuneam, sint multe necunoscute asa ca mai bine sa nu dau sfaturi fara fundament, fata nu are nevoie de ele. Daca sint hotariti sa emigreze asta e alta poveste...
hannen spune:
quote:
Originally posted by greieras
Dragele mele eu nicidecum nu am pretins ca sunt "atotcunoscatore" in ale islamului. Lucrurile pe care le-am spus tin de cultura generala. Informatiile despre imbracaminte le-am luat de pe unul din siturile arabe. Vezi www.arab.net/saudi/ - 13k. Nici decum nu am adus vorba de educatie, pentru ca pe femeie se pare ca nu asta o interesa. Ea isi doreste o alta viata pentru fetele lor si se pare ca are un sot bun, dar stiti bine ca familia are si acolo multe de spus.
Hanen se pare ca te strici de ras dar de trait traiesti pe alte meleaguri nicidecum intr-o tara musulmana. Faza dura e ca desi va stricati de ras inca nu ati venit cu nici un raspuns concret, si nici nu m-ati contrazis.
Nadya si tu tot prin tari libere vad ca-ti duci zilele, nu in Iran, sau Arabia Saudita.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
poze
Mai greieras,faza dura e ca si eu si Nadia si Dodo avem destula experienta in tari arabeSi nu vreau sa aduc nici un argument,nici tie ,nici altcuiva.Voi aveti netul pt. informatii.Eu pot sa rid,oare e interzis ?
Dar atit pot sa-ti zic,ca eu am o familie (socrii si cumnati) pe care ,pot paria si i-ar dori oricare femeie,indiferent de natie sau religie.
Nu neg ca sunt oameni si oameni,fiecare cu stilul lui ,cu modul lui de gindire.Atit timp cit n-am "experienta" nu pot da sfaturi.
Casandra,am vorbit serios cind am zis ca nu stiu de arabia saudita.Din ce am mai citit am impresia ca sunt mai conservatori,tin la tinuta .Tu ma intrebi de sotia unui musulman ,eu cred ca ...cu putina bunavointa ,transpunindu-ne putin in spatiu ne-am da seama ca pt. o familie religioasa valul sotiei fiului este ceva important.Adica intr-o lume in care asta e normalul.
Singurul lucru cu care nu sunt de acord este (daca e adevarat)insistenta lor de a o face sa se converteasca.Ei nu au acest drept.O pot doar sfatiu,ii pot explica ce este si ce inseamna islamul dar nu o pot forta.insa cred eu ca fac presiuni si din cauza copiilor,sa nu-i vada confuzi la un moment dat pt. ca invalmaseala din familia lor cu Craciun si Ramadan cred ca ar zapaci si un adult... dar cine stie...?
Fiecare cu mentalitatile lui.
Despre educatie si viitorul fetitelor chiar ca nu stiu ce sa zic referitor la saudi,insa cu siguranta nici un musulman nu viseaza sa-si vada fiica fotomodel prin cine stie ce revista ,pe la tv-eu sau net
E o glumitza asa mai ...dar am zis-o pt. ca cei care nu traiesc acolo si care nu cunosc islamul(inclusiv stilul de viata,modul de a gindi) nu or sa inteleaga niciodata ce isi doresc niste parinti musulmani pt. copiii lor.
Asa cum de ex. eu nu pot intelege copiii vedete de la 2-3 ani ,chinuiti ca vai de ei,mascati in ultimul hal,maturizati inainte de vreme, pe care-i vad pe la tv.prin america
-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
...nu or sa inteleaga niciodata ce isi doresc niste parinti musulmani pt. copiii lor.
Asa cum de ex. eu nu pot intelege copiii vedete de la 2-3 ani ,chinuiti ca vai de ei,mascati in ultimul hal,maturizati inainte de vreme, pe care-i vad pe la tv.prin america
ha, ce, cum, care e treaba, s-a trezit iar cineva vorbind in dodii? hannen, ce-ar fi sa te limitezi la comentarii bazate pe "destula ta experienta in tarile arabe" (scuze ca rad, dar suna tare promiscuu, ceva de genul gura pacatosului adevar graieste) si sa lasi copiii americanilor in pace ca nu au venit la usa ta sa-ti cerseasca baclavaizurile din budoar.
diferenta majora intre copiii americani si cei musulmani este ca aia musulmani cresc in cultul crimei si educati pentru a deveni ucigasi in numele lui allah. dar ca sa afli asta, tre sa schimbi postul de pe al jazeera, daca tot te limitezi la cultura de televizor. si daca o sa ajungi vreodata la nivelul in care sa mai si pui mana pe o carte de istorie, te va lua cu junghiuri pe la constiinta ca habar nu ai ce se intampla in arabia saudita si totusi nu te abtii sa vorbesti despre ceva ce nu cunosti si sa iti bati joc de cei care iti dau clasa. tipic, dealtfel.
vezi ca iar viu daca te mai auz ca bati campii despre americani, asa ca ai grija.
hannen spune:
Moama ce mi-a venit sa-ti zic conchito,dar mi-e ca ar fi si ultimul mesaj pe DC.
hai ca deja ma scoti din sarite cu ale tale vaste cunostinte.
Despre copiii americani de care te duare inima asa de tare pot sa-ti zic ca i-am vazut chiar pe un post american,or crezi ca numai la tine s-a inventat cablul
Hai ,mult pa ca vorbeste gura fara tine .Si nu ti-ar strica tie putina cultura generala inainte sa faci o natie intreaga criminali,sau mai da pe la regulament
Mi-e sila de astia care se basica cind sunt discriminati ei ca natie dar cind e vorba de altii tabara precum hienele la hoit.
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Moama ce mi-a venit sa-ti zic conchito,dar mi-e ca ar fi si ultimul mesaj pe DC.
tu si cand taci incalci regulamentul, la cum gandesti.
quote:
Si nu ti-ar strica tie putina cultura generala inainte sa faci o natie intreaga criminali
ce natie visezi, draghe? copacel, ca inca nu s-a creat Musulmania, mai aveti de omorat cateva miliarde pana sa indepliniti visul de aur islamic.
quote:
Mi-e sila de astia care se basica cind sunt discriminati ei ca natie dar cind e vorba de altii tabara precum hienele la hoit.
felicitari pentru spiritul autocritic, btw de "hoit". ia de colea o lamaie, ca premiu. desi ar fi trebuit sa o iei inainte de a o apela pe greieras, numind-o dispretuitor "somitate", de sub burka-ti gregara.
hannen spune:
esti stresata rau ,ia o gura de aer ca poate-i ultima ,aku vine peste tine musulmania(nu uita sa ceri patent pt. inventie) si iti zbuoara faimosul creier.Pacat ca-i deja incins .Sa-mi las burka pe figura,nici nu stii ce bine tine la distanta mirosul de creier ars&altele.
casandra spune:
Discutia America versus lumea musulmana, n-are rost. E doar prilej de cearta. America vazuta de musulmani e diferita de America vazuta de un american, sau de cea vazuta de un european, sau, sau... Fiecare cu America lui. Si fiecare cu religia lui.
Subiectul asta e al unei fete aflata intr-o situatie dificila, si caruia, daca nu putem sa ii oferim ajutor, macar sprijin moral sa ii acordam.
Sunt de acord ca ar fi trebuit sa stie in ce se baga, dar asta nu o ajuta acum.
hannen spune:
Casandra,sunt de acord dar vezi ,e greu sa te abtii cind se umfla cite o gogoasa furioasa la orice remarca despre AMERICA.Pai nu va dati seama ,e vorba de america...no comment ,doar atit ,sa nu cumva sa indrazniti.In rest americanca lu` peshte
poa` sa-si bata joc de toti ,dupa bunul plac.Ce vreti mah daca nu sunteti toti americani ca ea
Ce rau imi pare ca nu-mi aduc aminte cum se numea emisiunea aia cu copiii despre care ziceam,remarca care a ofuscat persoane mai sensibile cu nervii.
P.S n-am absolut nimic cu americanii si nu "vad" america in nici un fel diferit,nici macar burka nu-mi modifica gradul de vizibilitate
sweetflower spune:
Buna sper ca nu deranjez vreau sa spun ca sunt de partea lui Hannen copii nu au nici o vina din ce nationalitate face parte .Eu sunt mamica a 2 copii musulmani si ai iubesc ff mult .Toti copii sunt egali indiferent de religie culoare etc...M-ai mult de atat no comment.Multa sanatate si sa aveti o zi cat m-ai buna.