Alaninaminotransferaza???

Alaninaminotransferaza??? | Autor: Steluta

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Ma poate ajuta cineva cu interpretarea unor rezultate??
Sunt insarcinata in 26 de saptamani si mi-am facut analizele la sange. Toate mi-au iesit cum trebuie, mai putin acestea:

- alaninaminotransferaza (GPT/ALT): cu 63,6, in conditiile in care pentru femei valoarea normala este =< 31

- aspartataminotransferaza (GOT/AST): cu 41,5, cand pentru femei valorea ar trebui sa fie cuprinsa intre 10 si 35.

Medicul de familie care s-a uitat pe analize nu isi explica rezultatele. A ramas sa discut si cu medicul ginecolog, ca poate sunt datorate sarcinii.

Imi puteti da mai multe explicatii, pana vorbesc cu medicul?? Cat de grave sunt rezultatele?? Ce ar insemna asta??

Steluta 26+.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Intre timp am discutat cu medicul ginecolog, care mi-a spus sa stau linistita in legatura cu aceste valori. Daca erau undeva pe la 300, atunci era cazul sa ma ingrijorez. Chiar si cu 100, inca erau OK.

M-am gandit ca raspunsul ar putea fi util si altcuiva.

Numai bine!

Steluta 26+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Buna,

si totusi, de ce sunt normale aceste valori in sarcina?

si sora mea si-a facut analizele din primul trimestru de sarcina, si i-au iesit alaninaminotrasnferaza 124,9 U/L, iar aspartataminotransferaza = 55 U/L...

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Herra, explicatie stiintifica nu prea iti pot da, caci nu ma pricep. Dar am incredere in dr. Tutunaru, ca stie despre ce vorbeste. Poate fetele medici te pot lamuri mai bine.

PS. Ma bucur ca acest subiect i-a folosit cuiva si dupa 1 an si 2 luni, de cand a fost postat .

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

da, si eu ma bucur; de aceea am sa scriu si ce i-au mai spus doctorii surorii mele, poate candva informatiile vor fi de ajutor.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput