Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Jocelyn,imi cer iertare de te-am jignit.Nu a fost asta intentia mea.

In idiotenia mea mi-am imaginat ca as putea comunica cu oamenii.Denitel iarta-ma si tu si voi toti carora v-am gresit.
Post cu folos,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mare vorba:

"Faceti-va regula sa nu intreprindeti nimic, cand aveti duhul tulburat: nici macar sa nu vorbiti"(Sf Teofan Zavoratul)

Tata ma trimetea la culcare can vedea ca nu sunt in apele mele.
Denizel, tu ai mare dreptate.
Parintele Serafim Rose spunea ca multi nu ajung la ortodoxie pentru ca ortodocsii nu stiu cum sa o explice celorlati si, ce e mai important, nu sunt un exemplu viu de traire ortodoxa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,azi mi-am facut un cadou frumos:Pr. Serafim Rose si Gherman Podmosenski:"100 de minuni ale Sfantului Ioan Maximovici"
Ati citit-o?O sa va spicuiesc din ea cand o incep ,acum mai am un pic din viata par.Serafim.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Joanna, as vrea sa-ti spun ca acelasi sentiment, ca si lui Jocelyn, mi l-ai lasat si mie in postarea ta de azi, si anume de falsa smerenie. Eu cred ca tu faci o confuzie, pentru ca smerenia nu inseamna umilinta in fatza altor oameni ! crestinul nu este un om mereu cu capul plecat in fatza oamenilor (ci in fatza lui Dumnezeu !!), cerandu-si la fiecare doua cuvinte iertare si fiind lipsit de demnitate !! politetea si bunul-simt in discutiile cu altii sunt bineinteles necesare, dar o prea mare umilinta, fara nici un rost (!!), poate fi deranjanta si vezi bine, smintitoare pentru unii ! adica tot repetand intr-una, "vai, sper ca nu v-am smintit cu vorbele mele, netrebnica si pacatoasa si putregaiul de mine", ei bine, ia seama, ca tocmai printr-o astfel de vorbire de umilinta exagerata poti sminti oamenii !! pentru ca, gandeste-te, aici este un forum public , in care nu citesc numai fetele ortodoxe, ci vezi bine cata lume citeste ce se scrie la subiectul asta si chiar daca pentru fetele ortodoxe vorbirea ta poate fi o.k., pentru altii poate fi o pricina de poticnire, cum s-a intamplat si astazi. Ai vazut in Biblie cu CITA demnitate si-a aparat Apostolul Pavel cauza in fatza celor care-i cereau socoteala despre credinta lui !! a spus el oare despre el insusi ca este un idiot sau un putregai ? sau Domnul cand a trimis uncenicii sa vesteasca Cuvantul, le-a spus El oare sa se prezinte ca niste idioti in fatza oamenilor ? nu subapreciindu-te in fatza altora si vorbind despre tine in modul asta lipsit de demnitate te inalti in fatza lui Dumnezeu, ci facand voia LUI !!

Asadar eu iti spun de pe acum ca NU este nevoie sa imi ceri mie iertare pentru nimic, ca nu ai gresit cu nimic in fatza mea, eu aceste cuvinte ti le-am scris pentru tine, pentru zidirea ta.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena

Joanna, as vrea sa-ti spun ca acelasi sentiment, ca si lui Jocelyn, mi l-ai lasat si mie in postarea ta de azi, si anume de falsa smerenie. Eu cred ca tu faci o confuzie, pentru ca smerenia nu inseamna umilinta in fatza altor oameni ! crestinul nu este un om mereu cu capul plecat in fatza oamenilor (ci in fatza lui Dumnezeu !!), cerandu-si la fiecare doua cuvinte iertare si fiind lipsit de demnitate !! politetea si bunul-simt in discutiile cu altii sunt bineinteles necesare, dar o prea mare umilinta, fara nici un rost (!!), poate fi deranjanta si vezi bine, smintitoare pentru unii ! adica tot repetand intr-una, "vai, sper ca nu v-am smintit cu vorbele mele, netrebnica si pacatoasa si putregaiul de mine", ei bine, ia seama, ca tocmai printr-o astfel de vorbire de umilinta exagerata poti sminti oamenii !! pentru ca, gandeste-te, aici este un forum public , in care nu citesc numai fetele ortodoxe, ci vezi bine cata lume citeste ce se scrie la subiectul asta si chiar daca pentru fetele ortodoxe vorbirea ta poate fi o.k., pentru altii poate fi o pricina de poticnire, cum s-a intamplat si astazi. Ai vazut in Biblie cu CITA demnitate si-a aparat Apostolul Pavel cauza in fatza celor care-i cereau socoteala despre credinta lui !! a spus el oare despre el insusi ca este un idiot sau un putregai ? sau Domnul cand a trimis uncenicii sa vesteasca Cuvantul, le-a spus El oare sa se prezinte ca niste idioti in fatza oamenilor ? nu subapreciindu-te in fatza altora si vorbind despre tine in modul asta lipsit de demnitate te inalti in fatza lui Dumnezeu, ci facand voia LUI !! Asadar eu iti spun de pe acum ca NU este nevoie sa imi ceri mie iertare pentru nimic, ca nu ai gresit cu nimic in fatza mea, eu aceste cuvinte ti le-am scris pentru tine, pentru zidirea ta.
_"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Elena,pentru unii si Hristos Insusi e piatra de poticnire,ce sa mai zicem de noi,niste simpli crestini,aflati abia la inceputul urcusului.Ceea ce vreau sa spun e ca fiecare scrie dupa cum crede de cuviinta si dupa cum simte,daca la fiecare vorba sau gest ar trebui sa ne gandim "vai,poate smintesc pe cutarica" ar trebui sa ne inchidem undeva,ca sa nu mai luam contact cu nimeni.Si chiar din asta unii se pot sminti Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
Dar care sunt roadele trairii sub imperiul Sfintelor Taine? Sa fie astea care se etaleaza pe acest topic? In ultima vreme chiar nu mai intram pe aici pentru ca toate se desfasurau dupa acelasi scenariu: mai o vorba frumoasa zisa de un calugar batran si bun, mai o bucatica dintr-o predica, mai intra fdoina plangandu-se de nevrednicia si nepocainta altora, mai se comenta pe tema asta uitandu-se vorbele calugarului batran si bun si...de la capat.
Eu cred ca roadele trairii autentic ortodoxe ar trebui sa se vada nu in sanul micii comunitati de aici, de pe topic, ci "in lume". Cand apare forte, cand apare xenocid sau cand apare darael cum dovediti ca traiti ortodox? Pana acum, intr-un singur mod: ridicand furcile(vorba lui xeno). Nu mi-a venit sa cred ce sapuneala a putut sa ia darael si cum nimeni, absolut nimeni nu a soptit un cuvintel. Unde era atunci trairea ortodoxa? Poate era in gandurile joannei, care a pus Psalmul 136 spre luare aminte sau in raspunsul mai mult decat jignitor adresat lui jocelyn? Mai trebuie sa spun ca iar am ramas masca? Va dati seama de ce sunteti o comunitate frapanta si provocatoare? Va dati seama de ce nu dovediti ca ati facut saltul steindhardtian?" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Roadele depline ale Sfintelor Taine le gasesti la sfinti,Denizel,nu la noi,care ,vorba Doinei,nici inceput bun n-am pus.Nici una din noi n-a pretins ca e perfecta sau ca a atins nepatimirea si dragostea desavarsita de Dumnezeu si de aproapele.Dar sustinem cu tarie ca acestea se pot obtine cu siguranta in Biserica Ortodoxa,si dovada acestui lucru sunt Sfintii Bisericii.
Ne pare rau ca nu avem un scenariu mai "animat",atat putem si noi deocamdata.
Iertati.Acestea fiind zise,putem sa revenim la oile noastre(ortodoxe ),va rog?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Asa este, Denizel, ai dreptate, noi trebuie sa traim ortodox in lume, nu doar in biserica. Trebuie sa intoarcem si celalalt obraz fara sa ripostam, sa raspundem doar daca o putem face cu iubire (cum n-am facut eu cu Xenocid), sa nu coborim in iad pe cine ne intreaba despre rai.
Darael e bun si sint sigura ca a si iertat-o pe Conchita, fara sa punem noi paie pe foc.
Gindacel, multumesc de reteta, imi dai aripi la gatit, ca s-a umflat barbatul de atitea macaroane (de parca nu era el umflat dinainte). Ce-mi place cind te vad inflacarata, uite de la mine (na, ca i-am furat floarea lui Darael).
Sabina, credeam ca-n post se ia pauza si de la compus..
IrinaC, ti-am spus ca nu stiu de unde incape atita forta in tine, odata si-odata tot iti fac un cal si-o sabie cadou.
Stapinirea mintii nu se invata fara vinatai. O sa revin asupra acestui subiect, acu trebuie sa ma intorc la lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by casandra
Tata ma trimetea la culcare can vedea ca nu sunt in apele mele.

hai, la culcare cu totii!

pe mine ma iertati, putregoaia, am intrat sa va zic noapte buna copii si nu mai ne judecati atata, mai fetelor, daca scriam noi ce ne-ati scris voi aici cred ca eram intolerante, nu?

normal ca se vede mai bine paiul din ochiul celuilalt, dar voi v-ati scos barna? ca daca nu, cum ne scoateti paiul? voi ne aratati cu degetul: uite ca sunt asa si pe dincolo... dar voi sunteti altfel? mai mai... mai mai...

hai, gata, la culcare!

irina, vreau si eu cartea!!!

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

asta e numai pentru joanna, sa nu mai citeasca si altele:

draga mea, sa stii ca esti o mare fariseica, nu am ce-ti face, dar te iubesc si asa si sper ca iubirea mea de fariseica sa te ajute sa iti vezi mai bine fariseismul si sa ti-l depasesti! cum? simplu: pocaindu-te!

pocainta, dragele mele... altceva nu avem... macar pocainta sa avem... constiinta ca suntem putregai... ca nu avem nimic bun... nu avem dragoste, nu avem pocainta, nu avem rugaciune... dar pentru NOI a venit Hristos

Doamne ajuta!

fetelor, eu ma bucur nespus de discutiile astea, nu ma fac decat sa va IUBESC mai mult!

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Joannei

doua putregaiuri
s-a-ntalnit la ceaiuri
au mancat susan
ca era post

ele nu stia ca-s putregaiuri
doar se prefacea ca stie
ca sa para mai smerite
la ceaiuri