sa divortez sau....sa -l accept asa
Raspunsuri - Pagina 5
Elise spune:
Nici eu nu l-as trece pe contract.
N-are o justificare valida.
Daca va fi sotul tau in cuntinuare, nu poate nimeni, nici macar tu, sa-l alunge.
Daca vrea sa plece de langa tine... il priveste.
Adica planifica sa te paraseasca si pentru asta iti cere juma de casa ?!
Nu esti maica-sa. Trezeste-te la realitate.
Elise
IEPU spune:
Carmen,
am o idee care ti-ar putea fi de folos:
daca el zice ca problema ar fi ca contributia lui financiara (cam paguboasa deocamdata) se adauga indivizibil proprietatii tale personale, atunci propune-i sa intocmiti un act la notar (si sa-l completati ori de cate ori este nevoie) in care sa precizati ce anume investitii ati facut in timpul casatoriei si la care sa adaugati si facturile corespunzatoare. Pentru ceea ce ati cumparat deja probabil nu mai aveti facturile dar puteti preciza sumele de comun acord, eventual in euro. Un asemenea act il semnati amandoi si vi se da fiecaruia cate un exemplar. Pe al tau pune-l bine, la parintii tai acasa si musai daca folosesti facturi precizeaza de fiecare data in act elemente de identificare ale facturilor in asa fel incat sa nu apara cine stie ce cheltuieli fantoma in seama ta.
Ti se pare grotesc? Pai este, dar eu am vazut la divort ce poate face un psihopat cand vrea sa-ti ia tot! Nu spun ca al tau ar fi ci numai ca ei exista si din pacate umbla liberi.
Daca mai zice ceva de diferenta de cuantum al castigurilor prezente afla ca ea nu conteaza pentru nici o instanta judecatoreasca in caz ca, doamne fereste, ati avea de impartit ulterior, asa ca ai putea chiar accepta cu gratie si dupa ce te lasi un pic rugata sa precizezi in act si cat castiga fiecare. Asta nu iti poate face nici un rau.
Daca ai vedea ce act mi-a cerut fostul meu sot sa facem cu prilejul divortului ai plesni de ras; notar s-a minunat dar ni l-a facut. Eventual, ca sa previi ca el sa-ti spuna ca asa ceva nu se face, du-te mai intai la un notar si explica-i ce vrei.
Solutia aceasta este super corecta si pentru tine si pentru el, asa ca daca te refuza din nou, draga mea, e momentul sa accepti realitatea si sa-i dai cu flit.
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
Simonaci79 spune:
Carmen- eu nu vreau sa-ti dau nici un sfat despre divort sau nu, un lucru e sigur: Nu trece casa pe numele lui! Nu inteleg de unde atata indarjire! Are ceva de gand si se pregateste? Asta e un semn, nu te supara! Singura mea opinie e sa te tii tare pe pozitie, ca daca te iubeste nu divorteaza din cauz asta! Eu stau in casa sotului, locuiam impreuna inainte sa o ia si am fost de acor sa asteptam cu nunta pana isi ia casa ca sa nu fim impreuna pe acte ca erau banii lui! Si nu pot sa spun ca m-a deranjat, ca asa era corect! Si acum avem un copil si daca se intampla ceva eu si cu copilul ramanem in strada si tot nu i-am cerut asa ceva! Nu mi se pare normal! Scuza-ma daca te-am suparat dar asta e parerea mea! Succes mult si sanatate fetitei tale!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
liris spune:
Carmen, nu face nici un act ptr sotul tau.
Dc ceva rau se intimpla in relatia voastra ramii pe drumuri cu copilul. Orice santaj sentimental ar baga la inaintare, orice argument anemic si impleticit, casa pe care PARINTII TAI ti-au dat-o trebuie sa ramina a ta si a fetitei tale. Nu scapa din vedere cit e de greu sa ai o casa in ziua de azi, chiar dc nu are ea faianta, sunt sigura ca e o casa excelenta, ptr ca e a TA ... Din ceea ce ai povestit eu n-as avea incredere in el de aici si pin' la usa.
monagan spune:
imi spun si eu parerea.
Spun si eu ca si celelalte fete, ca ar fi o mare prostie din partea ta sa-l treci in acte. Si in plus daca casa e pe numele tau si a fost dobandita inainte de casatorie, nici sa nu te gandesti sa faci gestul. Ca sa-l treci in acte in primul rand nu se poate numai cu contract de vanzare-cumparare intre parti, sau donatie. Lucru care costa cel putin 20 milioane, in f-ctie de nr. camere, zona, etc (notarii au aceste tarife).O stiu din propria experienta, ca am umblat destul la notari.
Fa-ti copii dupa toate actele, facturi si du-le spre pastrare intr-un loc sigur, la parintii tai. Cu un asemenea om trebuie sa fii in garda totdeauna si sa fii pregatita ptr. orice.
Iar cu banii....mai pune-ti si tu ceva deoparte, asa fara sa stie el. De ce trebuie sa fii tu cea corecta? Sau deschide si tu un cont la o banca si la imputernicit trece-i pe unul din parintii tai.
Ca din cate am inteles, el nu prea isi da interesul, ba dimpotriva.
Eu asa as proceda.(financiar) As "juca" dupa regulile lui.(bineinteles nici sa nu banuiasca)
Poate ca o sa ma condamne cateva fete, dar eu asa vad problema ta.
P.S.
Sa-ti traiasca fetita ca e tare dulce.
carmensilva spune:
Im primul rind ,buna dimineata tuturor doamnelor care s-au obosit sa se distreze cu mesaje care mai de care mai interesante pe spinarea a doi oameni.
Ca in fiecare societate moderna,consider ca am dreptul la replica.Ok?
Sa ma prezint: sunt(inca) sotul lui carmen si tatal pentru totdeauna a Andei, acea minunatie de fetitza.
Am obsevat , fara sa am prea multa experienta in domeniu, ca femeile mature , care au scoala vietii au pus problema in asa fel incit au dat de gindit ambelor parti care se afla in conflict, ca sa zic asa .Cele care sunt peste media de inteligenta(in opinia lor) si care nu apreciaza intr-adevar familia si in acelasi timp nu respecta institutia casatoriei...au afirmat ce au afirmat.Daca nu am fost destul de explicit, promit ca va luminez.
Nu vreau sa par un idiot sau un cineva care se crede destept din cale afara.In acelasi timp , majoritatea dintre dumneavoastra nu ma cunoasteti si nu cred ca sunteti in masura sa faceti afirmatii la adresa mea.Pentru acest lucru cred ca ar trebui sa va fie rusine , dar cum acest lucru e imposibil pentru anumite persoane...o lasam asa.
Sa incepem cu inceputul: e adevarat ca mi-am intemeiat o familie din dragoste, mai scorpiutelor!...asa cum va place voua sa va alintati.
Nu am pus poblema niciodata ca e casa ei , ca asa , ca eu cistig mai mult......etc.Am sa va rog daca timpul va permite , sa-mi raspundeti si mie la fel de promt ,cum ati facut si cu sotia mea , la ceea ce va urma!
Daca una dintre voi ar fi in situatia mea , oare tot asa de critice ati mai fi?
Trebuie sa specific inca din introducere ca acest conflict a fost generat in primul rind de mai multe fapte care in timp, s-au acumulat si la un moment dat au dat in clocot.
Dragelor scorpiute , va voi spune niste chestii pe care sotioara mea le-a omis:voi stiti ca ea a acrescut saraca fara dragostea parinteasca?Nu e un repros , imi pare rau ca nu a stiut ce inseamna dragostea materna ,s-a calit singura si a devenit asa cum nu-si dorea.O inteleg, i-a fost foarte greu , a fost practic in competitie cu viata!De ce spun asta?
Pentru o adolescenta care devine femeie singura, adica se maturizeaza fara un suport afectiv si psihic din partea mamei sau a tatalui, e de apreciat ca nu a luat-o pe cai neortodoxe.Adica majoritatea timpului a fost singura , si chiar daca au fost tentatii si-a vazut de viata ei.Putea sa ajunga ultima boarfa, dar a preferat sa fie o doamna.Bila alba!
Cum v-ati simti voi daca viata voastra ar fi comandata mereu , fara sa ai posibilitatea sa iei vreo decizie in ceea ce te priveste?Cum v-ati simti daca sambata sau duminica dimineata te-ai trezi in dormitor cu soacra pe motiv ca vrea sa vada fata?Cum te-ai simti daca ai auzi-o pe soacra spunind de nu stiu cite ori ca daca nu era apartamentul ei pe numele familiei ei , il dadea pe barbata-sau imediat afara?Cum te-ai simti daca soacra te-ar face in asa fel incit sa-l bati pe cel care ii e sot , in aplauze?Cum te-ai simti daca dupa ce faci un serviciu de 24 de ore , timp in care ai oameni in subordine, armament si munitie , vine soacra si te ia la 1200 de km , sa-i aduci marfa ca ...de' orice e o afacere.Pina si apartamentul a fost o afacere.
Sa stiti ca va inteleg etichetarea pe care mi-ati pus-o!Nu ma cunoasteti , poate vizavi de ceea ce a afirmat sotia mea....v-ati expus parerea.Nu va condamn.Are cine s-o faca!
Problema e ca nu ma asteptam la asa consideratii din partea sufletului meu pereche!Asta e viata!Cred ca in urma a ceea ce am vazut scris , pot spune ca am luat o decizie!Poate buna , poate rea , dar nu se mai poate asa.Fara incredere nu se poate nimic.Am vazut o groaza de afirmatii care m-au speriat:oricit de mult asa face sau nu as face nu ma voi putea ridica la pretentiile ciudate ale sotioarei.EA A FOST OBISNUITA CA VINE MAMA SI REZOLVA!!!
Multa lume mi-a spus ca eu am gresit ca nu am stiut sa spun uneori si NU!Asa sunt eu , ajut cit pot si cu ce pot , dar nu suport sa fiu luat de prost.De ce am nevoie eu?Va asigur ca nu de apartament!Sa ma cac in el, scuza-ti-mi vocabularul.Doamnelor , daca mai plec o data in misiune , fac de jumatate de apartament , si nu la etajul 9 cum e asta ci la etajul 1!Asa ca nu va faceti griji ca o sa mor de foame.
Nu beau , nu ma duc la femei, am fost tot timpul pentru casa.Pot spune ca am un prost obicei , acela cu fumatul , dar sa stiti pentru cultura dumneavoastra ca m-am reapucat de ecest obicei prost in urma unui soc psihic(ma lasasem de acest sport un an jumatate).
Sunt prea multe de spus , dar daca aveti indoieli asupra celor afirmate , va dau cuvintul ca va voi raspunde la toate mesajele.Nu e chiar asa cum afirmati voi.Vina acestei situatii imi apartine in aceiasi masura mie si sotiei, pentru ca am fost prea fraieri si am pus urechea la tot ce a fost in jurul nostru, mai putin la parerile noastre.
Si sa mai stiti un lucru: nimeni nu pleaca in irak sau afganistan ca e raiul pe pamint, doamnelor!Stati linistite , ca nu am pus nimic in cont , toti banii au ajuns in casa.Iar masina care am cumparat-o si care s-a dovedit a fi o mare teapa , am cumparat-o fiind de manutza in acel moment cu sotia.Deci si ea a fost de acord.
Sunt multe neadevaruri in ceea ce a afirmat.Nu spun acum asta ca sa va arat ce tata si sot model sunt, dar .....inainte de a afirma ceva.....mai si ginditi doamnelor!Oare ce l-a determinat pe acel om sa faca ce a facut , cum de pina acu totul a fost ok , si acum nu?
Deci eu aveam nevoie in aceste momente de siguranta , ca nu cumva intr-o zi sa vina socrela si sa ma ea afara!Nu de bani , ca nu ma pling !Si ca sa ajungem la fraza memorabila ca am sa las copilul pe strada...Dupa atitia ani de convietuit sotioara ma intreaba ce se vede in urma mea(BINE-NTELES MATERIAL)Dar de pe urma ei ce se vede ca apartamentul e luat de ma-sa!Normal ca la nervi am afirmat ce am afirmat , dar din moment ce am fost de acord sa-i fac si loc de munca lui ma-sa!!!!MAI lasa-ti-ma ca , o, sa ziceti ca spun prostii!
Oare de ce nu v-a informat ca i-am dat bani pentru magazin , ca a luat bani de la cineva ca sa-i dea mamei pentru magazin, ca face absolut tot doar ce spune mama...si multe multe altele.Fiecare are parti bune si rele.Pe mine m-a deranjat faptul ca exista persoane(reduse intelectual si nu numai!)care si-au permis sa ma catalogheze mai ceva decit pe un infractor!Nu e frumos si etic, dar asa e viata ....unii sunt dati de 7 ani la scoala , altii la 4...Nu e vina mea!!1
Poate unele dintre voi veti spune ca sunt timpit, orgolios sau ...cine stie , poate mai rau!E treaba voastra!Am inceput, chiar daca mai tirziu, sa nu mai acord importanta la toti factori inutili din viata viata.Si voi cei care m-ati blamat sunteti niste factori de astia, deci nu va mai deranjati cu sfaturile.
Pentru acele persoane care ma inteleg si pe mine , ii rog sa-mi scrie pe adresa de mail sorin_lupu@yahoo.com
Va multumesc pentru tot!Ce ne-ati dorit noua sa vi se intimple, doamnelor scorpiute!
Cu stima si respect,
Sorin Ioan CIOBANU
iren spune:

Ce-mi plac mie subektele-astea in care vine sotzu la un moment dat, ishi pune miinile-n cap de ce sfaturi vede, shi zice: beeeyy, afurisitelor, ian statzi oleaca, ca nu-i asha cum zice nevasta!!! Voi shtitzi ca etc, etc, etc?? Eeeiii, dracia naibii, va bagatzi voi in casa omului, sa loatzi hijabu de pe fatza nevestei! Afurisitelor! ![]()
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
She spune:
quote:
Originally posted by iren
Ce-mi plac mie subektele-astea in care vine sotzu la un moment dat, ishi pune miinile-n cap de ce sfaturi vede, shi zice: beeeyy, afurisitelor, ian statzi oleaca, ca nu-i asha cum zice nevasta!!! Voi shtitzi ca etc, etc, etc?? Eeeiii, dracia naibii, va bagatzi voi in casa omului, sa loatzi hijabu de pe fatza nevestei! Afurisitelor!
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Aha, misto!!
sa fie de fapt nevestele??
:)
Frumoasa replica, numai ca eu in locul lui as fi cumparat un apt mai mare si mai luminos si mai aratos si din banii mei, si scapam si de soacra si de grija nevestii:)
delphin spune:
Hi! Hi! Si pe mine ma amuza!
Insa daca totul este asa cum spui tu, Sorine,de ce nu ai pus piciorul in prag? Va duceti cu chirie in alt loc sau platiti chirie soacrei si ea nu are ce sa caute la voi neinvitata sau fara sa se anunte in prealabil.
Si inca ceva,cum adica,tu plecat in Irak si sotia nu are dreptu la contul tau? deh,banii tai sunt banii tai!
Fara alte discutii...daca tu esti atat de inteligent pe cat te prezinti,nici macar nu ai intra sa scrii pe contul sotiei,ti-ai face un cont separat!
http://community.webshots.com/user/delphinoi
carmensilva spune:
da,probabil e vina mea ca am lasat parola ,asa l-am intrebat si eu de ce nu a folosit un cont al lui,mi-a zis ca n-a stiut ,oricum a confundat pian si subiectele,si mi-a transmis ca cine are de primit pareri s aplateasca netul
E usor sa arunci asupra altuia greselile noastre,si sa te legi de parintzi.el auitat sa zica ca a fost recompensat pt serviciile aduse mamei si nu l-a luat cu fortza ,iar pt faptul ca intrat de cateva ori a primit destule de la mine saraca,ca in mintea ei ingusta de femeie simpla a zis ca crezut ca avem copil si e duminica dimineatza si de aia a intrat .deja era stabilita situatia ca nu mai are ce intra ,dar nu era bine nici ca ma duceam eu .l-am rugat sa facem o afacere (aveam altceva in cap nu magazin)cand a venit ,si a zis ca nu-l intereseaza ,apoi ca sa nu iau bani din banca am imprumutat si subliniez imprumutat de la el o suma de bani modica ,desi eram impreuna cu banii impreuna,eu urma sa-i inapoiez lui suma.ofensa cea mare a fost ca ca mama a bagat si ea bani(de 2 ori cat mine) si el ar fi dorit s-o bag si pe soacra mea.eu stiind ca nu ma inteleg cu ea si oricum afaceri in mai multi nu prea merg,am refuzat.mama mea nu are un loc de munca,ca nu se alege cu nimic de aici ,se chinuie sa ne recuperam banii,oricum nu merge bine business-ul.si nu va lua nici pensie ,nici profit nu avem si lui nu-i dam(cum crede),ba chiar am mai facut un imprumut pt magazin (care l-a deranjat f tare ca n-am vrut sa las in casa o suma de bani),dar pt care nu platesc eu cu bani din casa,tocmai sa fie el multumit ca nu afectez bugetul familiei.astea le scriu mai mult pt sotul meu nu ca sa ma explic in fatza voastra.nu prea mai comunicam verbal,asa ca hai sa ne spalam rufele aici.
l-am rugat sa mergem la un psiholog impreuna ca sa ne expunem parerea si a zis ca nu se face el de ras acolo,si nici la nashi nu a vrut sa mergem impreuna, a firmat ca stie el sa vorbeasca numai cu nashul fara mine.
Dragule,te contrazici singur cand afirmi ca nu ai lua nimic in cazul unui divortz mai tarziu (daca te-as trece in acte)dar nu esti de acord sa-i trecem totul fetei si noi s-o luam de la capat.nu esti dispus as faci nici un compromis pt ca de fiecare data eu am fost cea care a lasat de la mine.
Daca ai fi fost sincer nu ai fi consultat tot felul de persoane juridice inca inainte de nunta(tu ai afirmat-o)si nu zic ca te-ai insurat numai pt casa.Doar ca problemele noastre nu au nimic de a face cu ce spun altzii sau cu casnicia altora ca ai tai te-au trimis de acasa de la 14 ani si se certau sa nu-ti dea macar un pachet cu mincare .asta n-are importanzta nici cum am crescut eu nici cum ai crescut tu,nici ca ambii parintzi (adik si ai tai si ai mei au dat gresh in casnicie.)
si cum au zis fetele ,ti-am zis si eu la fel daca esti asa de tare de ce nu ai spus hai cu mine indiferent cum am trai?pt ca-ti place comfortul si te-ai complacut in situatie,sau poate amindoi ne-am complacut.
te rog sa nu mai folosesti ID-ul meu si daca ai luat o hotarire sa raminem civilizatzi,de dragul copilului.e bine sa iei tu hotarirea asta nu sa-mi arunci mie pastila daca vrei divorteaza tu ca eu nu vreau,stam asa pina vin din misiune ,imi iau garsoniera ma mut singur ,dar nu vreau sa divortez.pai si ce ar fi urmat sa fim casatoriti si sa locuim separat?