Nu am nasi la nunta!
Raspunsuri - Pagina 2
diana904 spune:
Noi am cununat religios si am botezat si 2 copii fara a fi casatoriti la biserica. Inainte de a se oficia casatoria la care am fost nasi, am intrat in biserica doar eu cu sotul si preotul ne-a tinut o slujba, scurta...vreo 10 minute a durat. Probabil tine si de preot, habar n-am... noi i-am promis ca ne vom cununa religios, ceea ce vom face abia in vara asta.
romaniaau spune:
Acest subiect este actual si pentru noi si am aici o intrebare, mai ciudata. Dupa ce ne-am mutat in Suedia ne-am casatorie oficial, dar nu si la biserica, cu gindul sa facem atit cununia religioasa cit si botezul odata. Acum am numai 4 luni de sarcina, dar ne gindim deja la viitor. Prietenii nostri romani nu sint cununati la biserica, ci numai o pereche de polonezi care sint catolici si o pereche din Iran care sint musulmani. Pe care dintre ei i-am putea alege nasi pt cununie si botez?
olguttza spune:
quote:
Originally posted by Raza de soarequote:
Originally posted by olguttza
mai nou, se da ceferticat de cununie religioasa!
Nu e "mai nou", ca si ai mei parinti au (si au destui ani de la cununie), dar probabil difera de zona, de biserica...
"mai nou" fu pentru mine, ca si pentru pepenash, de exemplu, ca ei ii spuneam!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
pepenash spune:
Multam, Olguttza, habar nu aveam ca exista un astfel de certificat. De acum inainte o sa trecem chestia asta in CV pentru a putea candida la postul de nasi
alexsa spune:
mare nebunie si cu obiceiurile astea!!! ma bucur ca nu sunt singura care e cam in ceata....aveam emotii ca sunt eu mai ciudata....nu am nimik cu cei mai in varsta sa fie nashi,dar eu personal nu cunosc nici o pereche mai coapta cu care sa ma simt apropiata!!! si diferenta de varsta isi spune cuvantul cand dezbati unele subiecte...intr-un fel vad eu anumite lucruri si in alt fel le vede de exemplu mama.....la asta ma refeream!!! si toti ne dorim nashi cu care sa ne simtim in largul nostru....ce mai ?!una e rel intre 2 perechi tinere si alta e cu cineva mai in varsta!!!!
tinatache spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
ce chestie.... si eu care ma gandeam sa cunun si sa botez mai multi cu cat sunt mai batrana... nici nu m-am gandit ca nu m-ar vrea nimeni din cauza varstei. Pai ce faceti cu ei ??? ii mancati???
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
apropo, sa-ti povestesc o faza: vb mama cu sor-mea si imi comunica f fericita ca a gasit nasi si citez "ei, dar nu sunt de varsta lor, sunt mai in varsta." Ok, zic, f bine ca au scapat de-o grija. Sun la sor-mea si o intreb si-mi ca nu au varsta lor, ci a noastra!!! Adica cum mai, eu la 32 ani sunt "mai in varsta"??? ca sor-mea are si ea 26, nu mai e chiar adolescenta.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by cri.
Chestia cu nasii casatoriti sau nu, depinde numai de tine si de preot. Daca tu esti de acord si nu vezi nici o pb in a fi necasatoriti si accepta si preotu...aia e. Noi am fost nasi toamna trecuta si nu suntem casatoriti sau logoditi in nici un fel. Doar asa intre noi....el mi-a dat inel, m-a cerut, eu am acceptat. Deci finii nostri stiau ca noi ne vom casatori anul asta si atat. La radul lor, finii nostri, fusesera nasi inainte de nunta lor. Deci cand au ajuns sa se ia, aveau deja fini. Ei ne-au vrut neaparat pe noi de nasi, au vb cu preotul care n-a avut nimic impotriva....si asta a fost tot.
Sper ca nu da nimeni cu rosii si ca ti-am fost de ajutor
Don't worry, be happy!
Nunta noastra
Biserica nu accepta cuplu necasatorit ca sa fie nasi , preotul care a acceptat a incalcat o regula.Si mai e si o alta chestie, poate unii o considera superstitie, dar stiu cateva cazuri concrete. Un cuplu necasatorit care cununa sau boteaza se va desparti , nu vor ramane impreuna.Cand ne-am casatorit am vrut-o de nasa pe sora sotului , dar nu era casat. si nu a acceptat , pt. ca vrea sa se casatoreasca cu baiatul cu care e.
Acuma , fiecare o ia cum vrea, e alegerea fiecaruia.
Noi 2 singurei