Inscriere la gradinita

Inscriere la gradinita | Autor: aramona

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici cu experienta,

Doresc sa-mi inscriu puiutzul la gradi, pentru la toamna...
Am facut prospectie de "piata" si m-am decis asupra unei gradi unde se pare ca vor avea inscrierile incepand cu 19 iunie...
Am sunat si la alte gradinitze si am observat ca au alte planificari pentru inscrieri, mult mai devreme!...

Cine ma poate lamuri?
In mod normal aceste locuri nu sunt "dispuse" de undeva de sus (Minister sau alta institutie)si practic in aceeasi localitate nu ar tb sa aiba acelasi program de inscrieri???
MAi ales ca eu vorbesc de gradi de stat, nu particulare!

Mai mult, din cate am intzeles, ar tb sa fiu in prima zi, sa am sanse, pt. ca se ocupa locurile!!!

Cine are experienta in problema asta, imi poate raspunde si mie???
In plus, ce acte sunt necesare? Eu am intrebat...mi s-a balmajit ceva de certificatul copilului si de o fisa medicala...adeverinta de la serviciu...Astea toate trebuie la inscriere? Sunt tip? Sau se duc ulterior si in prima faza sunt necesare doar actele de identitate/certificat nastere??

VA multumesc, astept cu interes raspunsurile voastre!!!

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moana spune:

program de inscrieri...eu stiam ca incep in aprilie si se termina in iunie.

de sanse ce sa zic....daca cunosti pe cineva in zona poti sa te duci si in octombrie ca tot rezolvi. daca nu....mai bine du-te din prima zi....

noi am dus asa (in copie): certificat nastere cupil, buletinele parintilor, adeverinte de la serviciile parintilor in care sa fie trecut si cat castiga fiecare, certificat medical cu vaccinarile (simpla hartie completata si semnata de doctoru cupilului) si, cu o zi inainte de a merge in fapt, avizul epidemiologic (parafat de acelasi doctor).

nu stiu ce sa-ti mai zic. oricum, spor la inscriere....(despre ce gradinita e vorba?)

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

Buna.
Inprimul rand inscrierile la gradi se fac de obicei la terminarea anului scolar cam 15 iunie dar sunt gradi care fac si mai devreme inscrierile de ex in mai in functie de cat sunt de solictate. Poti sa mergi si inainte de inscriere cu ceva ladirectoare sis-ar putea sa-ti accepte dosarul sau direct in prima zi de inscriere.
Dosarul trebuie sa contina obligatoriu: copie certificat nastere copil, copii buletine parinti (nu mai stiu exact), adeverinte de salariu parinti, fisa medicala cu vaccinuri de la medicul de familie, iar avizul epidemiolog la inceperea gradinitei.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Multumesc de raspunsuri!

Oana, gradinita 87 este aproape de mine, la ea ma gandeam! E in diagonala cu Billa din Dr. Taberei, parca stiu ca esti tot din Dr. Taberei!

Eu ma gandeam ca oricum trebuie sa merg cu "ceva" la inscriere, insa nu stiu cu ce...Poate imi dati voi idei!

Din ce mi-ati raspuns, vad ca actele sunt cam aceleasi, multumesc frumos!

Aveti idei pentru "imbunat" directoare??

CA la medic...plicul sa traiasca!

Poze cu Maysa-"Duracell"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria31 spune:

La gradinita nr.209 (Dr. Taberei) inscrierile incep la 15 iunie. Din cate am auzit s-ar putea sa se faca 2 grupe mici din care una va fi in sistem step by step. Nu-i rau daca se vine mai devreme la directoare cu o mica atentie, asa veti fi siguri ca locul va fi asigurat. "Atentia" nu cred ca ar trebui sa fie un plic, s-ar putea ca dir. sa se simta prost sau jignita si sa refuze. Un pachet de cafea, o cutie de bomboane, un buchet frumos de flori... cred ca ar fi mai potrivite.

Mergi la inceput

Multumesc Maria!

Eu am sunat si la 209 saptamana trecuta si mi-au spus ca nu stiu cand sunt inscrierile...ca sa sun pe la sf. lunii martie...ciudat!

Oricum 15 martie este joi...19(cum mi-au spus la 87) este luni....

Multumesc de idei, la asta ma gandeam si eu...insa am auzit de cazuri cand merg cu bijuterii de aur sau parfumuri de firma...
Vroiam sa aud si alte pareri, sincer, sunt dispusa sa-mi "asigur" un loc, insa in mod rezonabil...prefer sa bag banii in fundul fetitzei mele, nu in vila/masina vreunui director...

MA bucur ca am cu cine sa ma sfatuiesc!

Pupicii!

Poze cu Maysa-"Duracell"

Mergi la inceput

Multumesc Maria!

Eu am sunat si la 209 saptamana trecuta si mi-au spus ca nu stiu cand sunt inscrierile...ca sa sun pe la sf. lunii martie...ciudat!

Oricum 15 martie este joi...19(cum mi-au spus la 87) este luni....

Multumesc de idei, la asta ma gandeam si eu...insa am auzit de cazuri cand merg cu bijuterii de aur sau parfumuri de firma...
Vroiam sa aud si alte pareri, sincer, sunt dispusa sa-mi "asigur" un loc, insa in mod rezonabil...prefer sa bag banii in fundul fetitzei mele, nu in vila/masina ( a se intzelege o infima contributie...)a vreunui director...

MA bucur ca am cu cine sa ma sfatuiesc!

Pupicii!

Poze cu Maysa-"Duracell"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si eu as vrea sa-l inscriu pe Matei la gradi 87. Chiar azi am sa trec pe acolo sa vad ce imi spun. Problema e ca face 3 ani in decembrie. Oare mi-l primesc la 2,9 ani?

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lony spune:

claujro, nu stiu ce sa-ti spun. Am vrut si eu sa inscriu copilul anul trecut si tot 2 ani si 9 luni avea si mi-a spus ca este prea mic. Dar cred ca daca cunosti pe cineva... poate reusesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lony spune:

Fetelor eu vreau sa stiu daca cineva are copilul la gradinita nr.195 din militari, Apusului. Va multumesc.

Mergi la inceput

Claudia, ai niste puiutzi superbi! Sa-ti traiasca, da fie sanatosi si sa-i bucure pe parinti!

Suntem oarecum in aceeasi situatie...Maysa e nascuta in ianuarie...Sper sa ne primeasca! Sa ne spui ce impresie ti-a lasat vizita!

Pupici!

Poze cu Maysa-"Duracell"

Mergi la inceput