ulei palmier
Raspunsuri - Pagina 4
criss spune:
Buna,
Fetelor, ma mir ca suntati atat de incantate de uleiul de palmier.
Acest ulei este extras din fructele de palmier si este caracterizat de un continut mare de grasimi saturate cu lant lung , ca si untul. Uleiul de palmier este cel mai periculos dintre uleiuri vegetale pentru inima si artere.
In general, uleiul de palmier este foarte economic si este folosit pentru prajeli in restaurante pentru ca au putine grasimi nesaturate si este foarte stabil , astfel poti praji in el si o saptamana fara a se arde ...
Nu cred ca este bun pentru uz intensiv, mai ales in mancare si salate.
Criss
manon spune:
aferim, criss
asa am gandit si eu si am cumparat ulei de arahide.
. n-am prajit cartofi in el ca nu ma prea omor dupa "produs" dar la salate e mai placut chiar decat cel de masline. (sau asa mi se pare mie, ca ma cam saturasem de cel de masline...). zilele astea voi face, insa, niste chiftelute si o sa vad diferentele. e drept, eu nu prajesc in ulei de masline (uneori calesc cate ceva, dar atat). asa ca voi face comparatie la prajit intre floarea soarelui si arahide.
rotty spune:
Imi puteti spune (descrie) cum arata ambalajul de ulei de palmier? Eu am fost si in Metro (Militari) si in Carrefour (Orhideea) si n-am identificat uleiu'
!!!
Mai bine zis, l-a raionul de uleiuri eu n-am vazut asa ceva! Daca imi explica si mie careva cum arata (daca imi explica si unde in magazin)mii de multumiri!!!
Deh, cu tot numele, nu ma ajuta nasu'....
Oana
manon spune:
rotty,
ambalajul pe care l-am vazut eu la megaimage (presupun ca e acelasi si in alte hipermarketuri) arata ca bidoanele de ulei de motor, mari (3 litri, deh), galbene, plastic, cu maner turnat. nu se poate sa nu-l remarci. probabil se epuizase stocul...sunt persoane care vorbesc de bine despre...
eu, inca am rezerve, desi, recunosc, ma imboldeste curiozitatea...
aime spune:
Si eu am luat si folosit ulei de palmier si pot sa va spun ca este bun. Sunt ing chimist si mai tin inca minte ce-am invatat pe la scoli
ca este mai bun ca cel de soia sau floare din cauza lungimii (mai mici) lantului de carbon si a lipsei legaturilor nesaturate(nu intru in amanunte plictisitoare). Pacat ca n-am stiut pana acum ca se gaseste si pe la noi. Eu l-am gasit in Metro la raionul de uleiuri in bidon de plastic galben de 2 l se cheama OLINA si-am dat 72.000 (era la oferta).
aime
rotty spune:
Multumesc mult, fetelor!!!
Plec in curand la shopping sa-mi pun nasul si ochii (mai degraba) in functiune!
Spor la gatit cu ulei de palmier,
Oana
Teodora D. spune:
am luat si eu ulei la bidonul acela de 3 l, Olina; miros se degaja totusi la prajit, nu asa accentuat insa ca la folosirea uleiului de floarea-soarelui si s-a si absorbit putin in cartofi. ma gandesc ca trebuia sa iau varianta "profesionala" a uleiului, la bidon metalic, pe care scrie "pt. cartofi prtajiti"; data viitoare il incerc si pe acela!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
oanab125 spune:
Am o intrebare: exista ulei special pentru cartofi prajiti, ulei special pentru alt fel de prajeala sau acelasi fel de ulei de palmier se foloseste la orice prajeala?
msemcu spune:
Si eu stiam ca uleiul de palmier este mai sanatos pentru prajit decat cel de floarea soarelui. Iar al meu sot, care lucreaza in domeniul patiseriilor, il recomanda cu caldura! Nu staim insa ca poate fi cumparat din magazin! Asta e super! ![]()
Mari
