Satu Mare

Satu Mare | Autor: catutza

Link direct la acest mesaj

O sa mergem anul asta in vara la Satu Mare. Ce putem vizita in zona? Stiu ca la 100 si ceva de km e Sapanta cu "Cimitirul Vesel", ce altceva mai e prin zona de vizitat? Castele, biserici vechi, manastiri...ceva interesant.
Va multumesc si astept informatii mai ales de la fetele din zona.

Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

prietenii nostri au fost in vara in maramures,s-au intors foarte entuziasmati acasa.au fost cu masina si deci au putut umbla cam toata zona,s-au cazat la localnici(la pensiuni,preturile au fost cam de 4-500.000)
cam ce ai putea vizita in zona:
-Mănăstirea Rohia,
-Mănăstirea Rohiita,
-Mănăstirea Bârsana,
-Mănăstirea Peri-Săpânta.
-mai sunt Bisericile din lemn cu turle inalte, în Surdesti, Rogoz, Bârsana.
-Faimoasele porti maramuresene care le gasesti in toata zona
-Ruinele Cetătii Chioar, cetate medievală.
-Muzeul Memorialul Sighet, Muzeul de mineralogie din Baia Mare.
noi mergem in iunie in tara,am vrea sa ajungem in zona desi vom sta numai 10 zile in romania.
sper ca te-am putut ajuta.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Osna, multumesc de raspuns, e foarte util.Noi o sa stam chiar in Satu Mare, in oras, sa mutat varul sotului meu acolo si mergem la el si tot la el o sa si stam.Am vrea ca la intoarcere sa facem si transfagarasanul, sa vedem cum se comporta pitica in masina si cum o sapoata sotul sa conduca atatia km .Dar ne descurcam noi,mai dormim o noapte doua pe undeva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Catutza!

Eu locuiesc in SM doar de 4 ani, am colindat de cand am venit imprejurimile si am cautat pe net informatii care sa-ti fie de folos, despre zonele pe care le stiu:
www.satumare.ro/" target="_blank">despre judet
muzee rurale
www.oas.ro/taraoasului.htm" target="_blank">tara oasului
www.satumare.ro/pages/manastiri.htm" target="_blank">manastiri
www.satumare.ro/pages/turism.htm" target="_blank">zone turistice
si www.satumare.ro/pages/hartasm.htm" target="_blank">harta judetului.

Sapanta e interesata, dar cam in paragina, cel putin asa era acuum 2 ani cand am fost noi. E fumoasa zona si inspre Borsa, puteti opri la Moisei, este si o casa memoriala acolo, e monumentul, iar statiunea Borsa e frumoasa.

Despre oras:
www.satu-mare.ro/turism/monumente/" target="_blank">monumente de arhitectura
www.satu-mare.ro/cultura/muzee.html" target="_blank">muzee.

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Mihaela multumesc mult de informatii,sunt foarte utile si vad ca am ce face si nu o sa ma plictisesc acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanicea spune:

osna,
cam to ce ai precizat tu in enumerarea ta nu e in satu mare ci in jud maramures, ce-i drept vecine.
scuze ca m-am bagat , adra am vrut sa precizez ca sa stie catutza ca are nitel de mers si ca nu-s asa de aproape, fiind in judetul vecin.
e de zititat si partea veche renovata a orasului baia mare care e doar la 60-70 km de satu mare.

drum bun! calatorie cu bine!

roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea

Mergi la inceput

Roxanicea, partea veche a orasului Baia Mare zici...suna interesant !Varul sotului cred ca va lucra in perioada aia si noi va trebui sa umblam singuri,dar cred ca ne va spune si el ce e de vizitat in zona.
pentru lamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

scuze catutza,mi-am dar seama acum,roxi are dreptate.poate aveti timp sa ajungeti si in maramures,zona este superba,eu am vazut pozele si m-am indragostit.imi doresc neaparat sa ajung anul asta.

vacanta placuta si te asteptam cu impresii.

14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanicea spune:

concediu cu bine si relaxarae maxima!!!!!!!
sa nu cumva sa uitatai sa ajungeti in maramures!pe langa toate obiectivele mentionate de osna mai sunt pastravarii multicele .

numai bine!!!!!!

mii de pupici

roxi foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da, o pastravarie unde mergem destul de des, e www.complexlostrita.ro/" target="_blank">Lostrita.
Concediu placut, ai ce vizita!

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Mihaela cred ca vrei sa ma inbonlavesti! Pestele e moartea mea! Cam care sunt preturile acolo? Dar nu conteaza, abia astept sa mananc o saramura! Apropo, ce-mi recomanzi de acolo?

Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput