Agentii de turism recomandabile si nu prea

Agentii de turism recomandabile si nu prea | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Dragelor, va invit sa postati aici experientele pozitive si negative despre agentiile de turism cu care ati avut de-a face, avand in vedere ca se apropie perioada rezervarilor pentru concedii. Poate ne ajutam reciproc sa nu mai luam tzepe si agentiile neserioase sa fie puse la zid, macar pe forumul DC!

Hai sa incep eu. In 2003 am fost in Egipt cu Kartago Tours (agentia-mama e din Budapesta), pe care o recomand tuturor, noi am luat de la ei un pachet honeymoon cu charter din Budapesta, hotel 5 stele all incl. Desi au agentii partenere cam in toate judetele, eu am preferat sa tratez direct cu Kartago Timisoara. Au fost foarte prompti cu informatiile, amabili, corecti, iar ghidul din Egipt a fost o bomboana. Desi am fost singurii romani din hotel (dintre clientii Kartago), a venit sa se intereseze de noi, sa ne dea sfaturi, excursiile optionale au avut exact pretul din catalog, totul a fost super-OK. Ca un plus mentionez si faptul ca, desi vroiam sa mergem pe Costa Brava, dupa ce am primit gratuit prin posta catalogul Kartago ne-am razgandit. Pentru cei interesati, catalogul se poate comanda gratuit din site-ul lor, desi am vazut ca anul asta sau cel putin pana acum au doar destinatii exotice. In 2003 aveau ofertele cele mai bune pe care le-am gasit ptr. Egipt.

Ca sfat general, evitati agentiile "de buzunar", optati ptr agentii mari, internationale, care beneficiaza de discount-uri substantiale si au preturi mult mai mici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

noi am fost in Tunisia cu Kartago si am fost f multumiti.

la fel am fost f multumiti de colaborarea cu Eximtur pentru alte tari dar si pentru litoralul romanesc.

experiente neplacute din fericire nu am prea avut

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 8 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Noi am fost cu Kartago Tours in Egipt acum 2 ani si nu am avut nici un fel de probleme.
Iar anul trecut am fost in Spania cu agintia Alltur, care m-a impresionat in mod placut: cand toate celelalte agentii la care am apelat au spus "Nu mai sunt locuri", ei s-au straduit si ne-au gasit un hotel echivalent cu cel pe care il "ochisem" noi. In concluzie: amabili si seriosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Noi am fost anul trecut intr-un circuit cu Kara Travel , prima iesire afara si am fost nemultumiti de serviciile prestate.
Nemultumiri :
-ghida care era afoana, habar nu avea pic de istorie, ne citea in autocar cateva date despre ce urma sa vedem, cand ajungeam la obiectiv, diparea sa-si cumpere apa sau nu intra cu noi sa nu plateasca, se oferea sa ne tina bagajele si sa ne astepte la iesire. Ne-a spus de la inceput sa nu o sunam pe telefon ca nu are credit si nu ne va raspunde.Agentia nu-i incarcase telefonul si pentru a afla rezervarile din seara urmatoare apela la bunavointa turistilor.In Venetia chiar s-a pierdut de grup..numai ea...noi am reusit sa ajungem in statiune ...dupa 1 ora si ea, si tot ea era nervoasa
Explicatia celor de la agentie a fost ca era nou angajata , era transferata de la Omnia..
Am vazut grupuri organizate, ghidul imbracat frumos, cu un stegulet cu numele agentiei, era precum closca cu puii....numai "ea" era ca o floare, mai ridica mana ( avea cred 1.50 m si striga Kara!!!)
-circuitul a fost incarcat cu prea multe obiective ( ca sa te atraga) dar pentru ca soferii mergeau cu viteza legala ( explicatie data de ghida ), nu le-am vazut pe toate sau o parte le-am vazut din autocar
-hotelul in care am stat in Nice, ni s-a spus ca e la 10 min. de b-dul principal, dar erau 20min. de mers la pas intins..10min.poate la curse
-hotelurile ni s-au spus ca sunt de 3* , dar nu ni s-a explicat de care *, ca nu coincideau cu cele din tara si marea majoritate erau in "zona verde", la marginea orasului, ca sa nu spun pe centura
Pe viitor o sa avem mare grija de agentie si o sa cerem o gramada de informatii inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Acum 2 ani am fost in Turcia cu Giulia Tour din Bucuresti. Totul a fost OK mai putin mancarea. Consider ca ar fi trebuit sa ne avertizeze ca asa este la un hotel de 3*+ din Antalya, adica sa ne indrume catre unul de 4*-5*...In rest, avion, hotel, excursii optionale, ghid...ok
Anul trecut am fost in Italia (Lido di Jesolo + excursii incluse la Venetia, Firenze, Verona, Milano, San Marino) cu Omnia Tour, tot din Bucuresti. De data asta, ghida a fost sub orice critica: o babeta care era total pe dinafara, la fel, ne citea catea ceva in autocar, ne ducea pe la anumite magazine de unde isi lua ea comisionul daca cei din grup cumparau etc. Noroc ca hotelul si mancarea au fost rezonabile...
Drept pentru care anul acesta am facut singura toate rezervarile la avioane, hoteluri, macar daca luam tzeapa, e vina mea. Ce pot sa va spun e ca iesim mult mai ieftin asa, si facem ce vrem si cand vrem, fara sa depindem de nimeni. Doar pentru sejurul la Albena am apelat la agentia Eurotravel TGV din Targoviste, despre care am aflat tot de pe forum ca e ok. Si am ales tot un hotel de la care am referinte bune de la prietenele de pe DC!
E chiar util un subiect de acest tip...

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ma alatur si eu fetelor care nu au fost multumite de Kara Travel. N-o sa mai merg niciodata cu aceasta agentie, din motiv de...lipsa de ghid profesionist. Noi am avut pe d-na Capitaneanu Jeni (poate o cunoaste cineva), care in primul rand nu stia limba (italiana), obisnuia sa ne citeasca in autocar in loc sa ne spuna lucrurile interesante la fata locului, nu urmarea harta cu strazi cand mergeam in grup si asa cum zicea Laura, ne ducea pe la anumite magazine de unde isi lua ea comisionul daca cei din grup cumparau. Pacat ca excursia in Italia (circuit) a fost super-frumoasa, cazarea ok, transportul cu autocarul italian super ok, etc.
In concluzie va sfatuiesc sa excludeti din start aceasta agentie!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanicea spune:

buna!
kartago tour....sunt ok pe destinati tunisia, pt ca acolo au cele mai bune legaturi si sunt chiar de recomandat. poprietarul agentieie este un tunisian. am mers in tunisia cu un grup organizat chiar de el. si pe egipt...cred sunt destul de ok. dar atat. deci,cine vrea sa mearga in aceste 2 destinatii cu ei, e perfect.

pentru europa va recomand agentiile care sunt dealeri ai marilor tour operatori germani: neckermann, thomas cook, der tour, tui, meier`s...etc. contractele sunt ferme si serviciile sunt cele scris ein contract si cele confirmate. nu exista abateri. e multa perfectiune si sistemul lor de functionare merge aproape perfect. sunt fanul lor declarat si m-as duce cu ei oriunde. au charterele lor, divizie a luftansei...nu nenorociri de avioane, zboara de multe ori pe curse regulate ale marilor companii iar tariful acelor bilete sunt in limitele unora de curse charter...etc. sunt meseriasi. nu mai mergeti cu tot felul de no name-uri....pt ca nu-s profesionisti, d ecele mai multe ori. nu au pogramele lor propii...ci le revand pe cela ale marilor agentii. si primesc, fireste, ce le ramane alora mari...si nu prea-i baga in seama...etc.

nu pot sa dau nume si nici nu prea as vrea s afac contra reclama, dar mergeti pe cat se poate pe packetele turistice oferite de agentii alor tour operatorilor germani renumiti.

calatorii minunate!!!!!!!!!!!

roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Despre Day Travel poate da cineva referinte - pozitive sau negative? Ei pretind ca au reduceri de 8% la rezervarile online, as vrea sa stiu daca sunt seriosi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Cu Kartago am mers si noi in Egipt si am fost foarte multumiti. Totul a fost foarte bine organizat, preturile ca in catalog (foarte buna cataloagele acelea, de altfel. Am vazut ca anul acesta nu mai au cataloage, au un fel de pliante cu informatii foarte putine). Am mai fost si cu Romantic Travel, unde nu a mers totul asa bine cum trebuia: ghida avea interdictie de intrare in Grecia si a trebuit sa stam 4 ore in vama sa vina alt autocar si sa ne ia ghida lor, camerele se eliberau la 8 dimineata si plecarea a fost la 7 seara, deci am ramas cu bagajele in hol toata ziua (ei ziceau in program ca plecarea se face dupa micul dejun, dar pe de-o parte a fost bine ca am mai prins o zi de plaja). In rest, exursiile au fost bine organizate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Buna seara!

Fetelor sint intr-o mare dilema: noi vrem sa plecam la inceputul lui septembrie in Nei Pori cu agentia Neotour SRL.

Dind o cautare pe Google am intrat pe un site cu pareri...contrare despre aceasta agentie.

Intrebarea mea: a foat careva dintre voi sau cunoscutii vostrii cu ei? Cum sint, de fapt?

Va multumesc, Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Candy, tu intrebi despre agentia Day&Night Travel? Ei au site-ul day.ro. Daca da, atunci pot sa-ti spun ca am niste prieteni care au fost prin ei 6 ani consecuti in Grecia. Au fost f multumiti de ce le-au oferit si probabil noi ne vom indrepta catre aceeasi agentie. Vreau totusi sa mai studiez si alte oferte pt Grecia-iunie 2006, mai ales ca merg cu copilul.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare

Mergi la inceput