Cicatrici cheloide

Cicatrici cheloide | Autor: crisstamate

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am 28 de ani si acum 4 ani am observat aparitia unor formatiuni inestetice in zona decolteului si pe spate pe omoplat. Dermatologii consultati (destul de multi la numar) mi-au spus ca este vorba de cicatrici cheloide aparute in urma unor traume cutanate. Am incercat sa-mi amintesc cum mi-am suparat eu propria piele dar nu am gasit vreo cauza evidenta. Se pare deci ca au aparut pur si simplu pe baza unei predispozitii.
La recomandarea medicilor am incercat tratament cu hidrocortizon unguent si injectie in zonele afectate, dar fara nici un rezultat. As dori din suflet sa scap de aceasta povara.E destul de suparator sa incerc tot timpul sa maschez aceste cicatrici cosmetic sau purtand haine nu foarte decoltate, iar atunci cand am curajul sa le expun sa fiu intrebata cu compasiune "Vai, ce ai patit?". Se mai lupta cineva cu asemenea neplaceri? A reusit cineva prin vreun tratament anume sa scape de astfel de cicatrici? Va rog, un sfat medical sau chiar si numai de sprijin psihologic mi-ar fi de mare ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Baietelul meu avea un anisor cand a tras ibricul de ceai de pe aragaz. Neglijenta tatalui lui. A ramas cu cicarici keloide pe manuta. Singurele remedii ar fi masajul cu crema grasa, de cateva ori pe zi si aplicarea unei foite de silicon care preseaza si inmoaie pielea. La noi nu prea au rezultat. Cred ca pana la urma operatia estetica va mai "sterge" cat de cat cicatricile dar mai tarziu cand va fi mare si va intelege ce se intampla.

Si mie imi e teama de reactia copiiilor vis-a-vis de "bubitele" lui si de faptul ca va suferi. Of!

Mai multe nu stiu nici eu....

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si io am, destule ... in urma unui vaccin (parca cel de la 14 ani), operat de 3 ori, macar sa aiba o forma k-lumea, inca 2 operate, aparute in urma unor extra gauri pentru cercei, si am mai avut cel ramas dupa apendice, care s-a intersectat cu cezariana; op.de cezariana a fost si mai mare ca la restu` lumii, ca deh, am avut si o histerectomie partiala, asa ca ... sanatosi sa fim, asta este cel mai important pe lume !
Btw, din cate stiu io, nu exista nici un tratament pentru asa ceva, orice incercare de inlaturare eventual mareste cicatricea ...

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:

Btw, din cate stiu io, nu exista nici un tratament pentru asa ceva, orice incercare de inlaturare eventual mareste cicatricea ...

Of! Si noi care ne puneam sperante intr-o eventuala operatie estetica...

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

si eu stiu ca nu se poate face nimic. ca doar injectiile cu steroizi ar putea ameliora aspectul lor si cam atat. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema si urmeza sa fac o operatie saptamana viitoare iar medicul mi-a spus ca nu prea are ce sa faca ca sa amelioreze aspectul cicatricei. Ce ma enerveaza e ca , din cauza asta nu o sa-mi pot face niciodata operatii estetice la fata

Mergi la inceput