intrebare... depre concediu pt. bebitz .

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

La fel ca si inapopescu din cate stiu eu plasamentul si plasamentul de urgenta nu sunt conditionate de atestat, ci doar plasamentul in vederea adoptiei.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Atunci nu mai stiu...
Oricum daca nu ai atestat si ai copilul in plasament si vin unii cu atestat si il vor ce se intampla?
Ina nu iti iesise atestatul dar macar aveai acte depuse.
Eu repet, mie nu mi-a aratat nimeni copii pana nu am avut atestatul in dinti. Inseamna ca nu am stiut ce trebuie facut.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Da Aissa este foarte adevarat ca aveam actele depuse si mai mult de atat terminasem cu toate vizitele...trebuia doar sa ma cheme sa-l iau.Este adevarat ca nu iti arata copii daca nu ai atestat si la fel de adevarat ca probabil daca vine cineva cu atestat este posibil sa il ia.Eu am vrut doar sa spun ca se poate lua in plasament fara atestat.
Pupici

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

deci... pot sa iau bebe in plasament inainte de atestat, sau nu?

si, daca l-am luat, cine sa mi-l mai ia pina ies actele?
Alta familie care il vede unde?
La mine acasa ?!

Pe strada?

Oricum atestatul dureaza 60 de zile, adoptia inca vreo 90 de zile.
Teoretic, poate fi luat si daca am atestatul de adoptator, pina se finalizeaza adoptia, nu?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Adoptia dureaza mult mai mult de 90 de zile...eu l-am luat pe Andrei in iulie si inca mai dureaza vreo 1-2 luni.Cele 90 de zile sunt minim pt incredintare in vederea adoptiei...o sa te lovesti de mai multe chestii..depinde cum o sa fie la tine..difera de la caz la caz..cit despre plasamnent eu stiu ca se poate lua inainte de a avea atestatul..iar despre vizitarea de catre altcineva la tine acasa nu stiu ce sa-ti spun ca nu m-am confruntat cu asa ceva.

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Pai...asta chiar ar fi frumos... sa iau bebele si sa ma tezesc cu vizitatori la usa, care vor sa vada copilul in habitatul lui, ca la expozitie.

Au dreptul sa faca asa ceva ?!

Sau s ma cheme cu copilul spre "vizionare" la sediul lor, cind au chef si mai apare cite o familie ?!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Elise ,chestia cu 90 zile ...e un vis .De fapt adoptia dureaza mult mai mult ,cum iti spunea si Ina ,variaza durata de la caz la caz . La noi a durat din oct 2004 pana azi .Fa si tu calculul ,e cam un an jumate .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Elise, fiecare cu norocul lui.
Insa , asa cum spuneau si fetele, dureaza mult mai mult de 90 zile.
Depune-ti actele si, chiar daca gasesti un bb inainte de atestat, stii macar ca in 5-10 zile vei avea atestatul. Fara atestat esti un nimeni.
Eu l-am luat in plasam urgenta pe flacaul meu in sept anul trecut si inca nu s-a terminat. E adevarat ca il am acum in plasament simplu insa cam aici m-am blocat. S-au inventat atatea hartii si atatea termene incat cred ca vine iarna si nu mai termin.
Glumeam. Sper sa se termine repede.
Depinde foarte mult si de sit copilului gasit. Unii au parinti, unii nu, unele mame dau decl de renuntare, unele nu, unele nu se gasesc. Asa ca ai de asteptat cel putin un an pina ai verdictul final.
Parca era o fata care a terminat in 6 luni insa cred ca ea era exceptia. Trebuie sa te innarmezi cu rabdare multa si nervi de otel ca sa treci prin toata birocratia asta.
Insa alaturi de un pui, vei avea energia necesara ca sa lupti.
vei muta si munti din loc ca sa fie bine puiului tau. Te asigur de asta.
Bafta multa pe ambele fronturi

tuturor

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Elise faci niste confuzii.
Ce vrem noi sa iti explicam aici e asa:
- daca iei un copil acasa fara a avea atestat, pe langa riscurile plasamentului in general (sa se razgandeasca mama, sa il vrea pe acel copil o ruda) se mai aduaga si riscul, poate luat prin absurd, sa afle de acel copil o familie atestata in fata careia nu ai avea nici un drept. Deci daca tu nu esti atestata si iei un copil in plasament esti intr-un fel maternala, nu esti vazuta ca un potential adoptator. Nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic, dar ai fi cumva in serviciul DPC.
- daca insa ai atestatul si iei copilul in plasament ai prioritate in fata oricarei alte familii, din moment ce copilul e in ingrijirea ta nu poate veni nimeni sa te streseze cu vizite (in afara de vizitele obisnuite ale asistentilor sociali). Mai mult, perioada cat copilul a stat in plasament se scade (daca am retinut corect) din cele minim 90 de zile cat reprezinta incredintarea.

In cazul meu: august acte, octombrie atestat+ gasit copilul, decembrie luat acasa, iunie finalizat.

PS: nu ar fi rau sa citesti legea, sunt multe lucruri pe care le tratezi superificial sau le interpretezi aiurea. Daca nu o ai, vezi ca e un subiect deschis de galinarodica, sau iti pot trimite pe mail legea 273.

Cristina si Ale (30.09.2004)- Poze si www.dropshots.com/aissa" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

aissa,

cred ca am reusit sa ma lamuresc:

1. cind n-am atestat de adoptator, iau copilul DOAR ca sa nu-l las in maternitate/orfelinat, dar n-am nici un drept asupra lui.
2. dupa atestat incepe un altfel de plasament, plasament in vederea adoptiei, in care am prioritate asupra potentialilor adoptatori, pentru ca bb e la mine.
3. e al meu 100% abia cind se finalizeaza adoptia.

Am citit legea.... mi se pare ca sint atitea clauze care sa impiedice adoptia, si atit de putine care sa o faciliteze...cel putin la prima vedere.... incit parca toti am fi potentiali infractori si am vrea sa furam copilul ala, nu sa-i asiguram o familie.

Elise

Mergi la inceput