nume-Giulia

Cica m-am hotarat la un nume pt. bebe - Giulia. Are careva idee ce semnificatie are si de unde vine :))))?
Eu oricum o sa imi sui lumea-n cap cu numele asta, da' ce sa fac daca asta imi place....
Raspunsuri

diadaniela spune:
Eu nu stiu ce semnificatie are ,dar imi place tare mult.E un nume frumos si deosebit. Parerea mea!
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana

diadaniela spune:
Am gasit asta:
Giulia vine de la IULIA / JULIETA / IULIU - expresia latina care inseamna "descendentul zeului Jupiter".
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana

Luizax spune:
asta am gasit si eu acuma. Dar pe un site am gasit ca cica ar venit de la Ioana....
Poate sa aiba si zi de sfant daca o keama Giulia?

diadaniela spune:
Daca Giulia nu e nume de sfant ii poti adauga la botez unul de sfant. Pe fii-mnea o cheama Alexandra si la botez preotul ne-a spus sa-i mai alegem si un nume de sfant.I-am ales Maria si in certificatul de botez o cheama Alexandra Maria.
Dana

diadaniela spune:
Asa stiam si eu ,dar preotul a zis ca nu e ,ca trebuie sa-i pun Ana sau Maria. Acum nu stiu unde o fi adevarul.
Dana

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by diadaniela
Eu nu stiu ce semnificatie are ,dar imi place tare mult.E un nume frumos si deosebit. Parerea mea!
subscriu

Natasa spune:
Giulia e acelasi lucru cu Iulia si vine de la Jupiter. Eu am un elev-italian- pe care il cheama Giulio. In calendarul crestin ortodox sigur nu e sarbatorita, asa ca mai alege un nume, daca vrei sa aiba si o sarbatoare.

Otilia spune:
Este farmec si gratie, fantezie si pasiune. Nimeni nu-i rezista si nimeni nu are mai putin decit ea gustul dominarii. Ea trece si suntem emotionati... Ea ne zimbeste si suntem fericiti... Ea ne priveste si ne simtim intelesi. Ea are un fel de intuitie suverana care-i deschide toate inimile, fara nici un efort. Ea traieste in prezent, dar acest prezent este bucuria, prelungire de o muzica inefabila, fragment de lumina pura. Si sigur, Ea e inconstanta, capricioasa, nepasatoare. Seriosul vietii, marile ambitii, grijile cotidiene o fac sa fuga. Toate acestea apartin unui univers care nu este al ei, o lume care-i este opaca. Lumea ei e transparenta, fugara, totul este tandrete si bucurie de a trai. Culegem placere ca fructele dintr-o livada fertila. Jucam comedie ca intr-un salon din secolul al XVIII-lea. Cuvintele izbucnesc, risetele explodeaza, timpul trece... Si Ea radiaza.
Etimologie: din latinul Iulius, numele fiului Eneei, fondatorul legendar al Imperiului Roman. Iulius e probabil derivat de jovilios, adica "descendant de Jupiter", patronim al carui cel mai celebru reprezentant este Iulius Cezar.
In strainatate: Giulia (Italia), Julia (Spania), Julie (Anglia, SUA), Iulia (România).
Derivate: Julienne, Juliette, Iuliana.
Corespondente: semnul Gemenilor, cifra norocoasa 3, culoarea rosie, piatra rubin, metal aurul.
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."