se poate face succesiune partiala?

se poate face succesiune partiala? | Autor: badjoke

Link direct la acest mesaj

Mama mea care a decedat a avut o mostenire si niste actiuni de la o matusa. Totodata, bunica mea, care traieste (adica mama mamei mele) are o casa.
Intrebarea mea este daca pot sa fac succesiunea dupa mama doar pe mostenirea si actiunile matusii, fara sa intru si in dreptul pe care il are mama (implicit eu) la casa bunicii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Pai succesiunea se face doar in urma decesului unei persoane. Asadar, tu esti mostenitor al mamei tale(nu stiu daca mai ai frati si surori sau daca tatal tau mai traieste si ei erau casatoriti inca),succesiunea priveste bunurile pe care mama ta le avea la data decesului ei.
Intrucat bunica ta este inca in viata, cu privire la bunurile ei nu se poate pune pt. moment problema unei succesiuni. La momentul cand bunica ta nu va mai fi o sa fie vorba de o alta succesiune la care vor fi chemati bunicul(daca mai e in viata), copiii-respectiv unchii si matusile sale(la fel, daca mai sunt in viata) si nepotii in situatia in care copiii(adica mama/matusa ta) nu mai sunt in viata.
Am explicat suficient de bine? mai simplu, da, nu numai ca e posibil dar chiar numai atat poti face in momentul acesta.

Mergi la inceput