Pasaport copil

Pasaport copil | Autor: codruta_grg

Link direct la acest mesaj

Nu stiti, se poate face pasaport individual pentru copil? Petra va avea aproape 1 an cand vrem sa ii facem pasaportul. Sau trebuie trecuta pe unul din pasapoartele parintilor sau pe ambele?
Stiti ceva de asta? Si cum se procedeaza la un copil asa mic? II face poza? Cat tip e valabil pasaportul ei?
Multumesc

Codruta & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

http://www.infotravelromania.ro/legea248_liberacirculatie.html
"Art. 17
(1) Minorilor cetateni romani, care nu se afla in una dintre situatiile de suspendare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate, li se elibereaza pasapoarte simple in urmatoarele conditii:
a) in cazul minorului care nu a implinit varsta de 14 ani, numai la cererea ambilor parinti, a parintelui supravietuitor, a parintelui caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, a reprezentantului legal;
(2) Minorii cetateni romani, care nu au implinit varsta de 14 ani, pot fi inclusi in pasapoartele ambilor parinti sau, dupa caz, in pasaportul unuia dintre parinti, in conditiile prevazute la alin. (1) lit. a). "

"Art. 18
(1) Valabilitatea pasapoartelor simple este stabilita dupa cum urmeaza:
a) 3 ani pentru persoanele care nu au implinit 14 ani;"
"Art. 19
(1) Valabilitatea mentiunii privind inscrierea minorilor in pasaportul parintelui este de 3 ani, dar nu mai mare decat valabilitatea pasaportului, precum si decat perioada ramasa pana la implinirea varstei de 14 ani de catre acestia.
(2) In situatiile prevazute la art. 18 alin. (4), valabilitatea mentiunii privind inscrierea minorilor in pasaportul parintelui inceteaza de drept odata cu cea a pasaportului."

http://www.pasapoarte.ro/acte-necesare-pasapoarte-minori.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Si noi facem acum mandarinei-3 ani juma pasaport individual.
Cererea trebuie depusa de ambii parinti, nu poate merge doar unul,
taxa la CEC e de 962.000 in regim normal, la urgente cred ca e mai mult(sunt doua taxe xare atat fac in total), e nevoie de certificatul de nastere, original si copie xerox, actele de identitate al parintilor, original si copie xerox. In regim normal iti dau termen 1 luna, dar mie mi-a zis d-na care mi-a facut poza ca pot incerca si mai devreme.
Daca nu mergeti la urgente, alegeti sa mergeti la politia de sector, pt ca e mai putin aglomerat. Din cate stiu pt fiecare sector o singura sectie elibereaza pasapoarte. De ex, pt sectorul 4 pasapoartele se fac la sectia 14, care e undeva pe langa Bv.
Marasesti.
Face poza.
Valabilitatea cred ca e de 5 ani ca si la adulti.

Succes

Mergi la inceput