ce faci cu un copil in timpul unui zbor de 11 ore?
Fetelor - va cer parerea. Cele care sunteti transatlantice sau calatoriti spre soare rasare ... as vrea sa imi dati citeva sfaturi bazate pe experienta voastra.
Andrei are 3 anisori... ce fac cu el 11 ore in avion ... in asa fel incit sa nu ajungem toti bolnavi de nervi la destinatie?
va multumesc,
Mirela
Raspunsuri
Gabriella spune:
Pai eu zic sa ii dai un sedativ usor macar pentru cateva ore bune ca e totusi cam maricel ca sa poata sa stea cuminte dat eventual dupa ce decoleaza avionul.De asemenea si inainte de decolare si inainte de aterizare un analgezic ceva pentru durerile de urechi;eu cand am zburat cu fetitza mea,(9-10 ore)dar cu o escala, avea 2 luni si nu am avut probleme;i-am dat sa suga in timp ce decola avionul(sa nu i se infunde urechiusele)si "Tempra"un fel de paracetamol.Nu stiu poate fetele iti pot da mai multe sfaturi dar eu zic ca o sa fie foarte greu sa il tii linistit pe scaun atatea ore...Multi pupici si ...sa fim sanatosi!!! Bebe Jill si mami!!
adriana spune:
Pai, nu cred ca ai ce face..decat sa-l suporti. O sa umble pe colo colo, poate adoarme totusi. Multa mancare, sticksuri, ceai de baut... jucarii care sa-l capteze(daca se poate). Cand am fost ultima oara peste ocean.. langa noi erau niste tipi cu un baietel cam de 3 ani...si, care-i gasisera drept distractie, un aparat de fotografiat adevarat, cred ca era digital, ii faceau poze si il lasau si pe el sa faca la ce voia el... E drept ca a dormit 3/4 din timp..asta pentru ca era noapte pentru el...
Bafta si nervi tari..11 ore nu-i totdeauna.
Garofitza spune:
quote:
Originally posted by Gabriella
Pai eu zic sa ii dai un sedativ usor macar pentru cateva ore bune ca e totusi cam maricel ca sa poata sa stea cuminte dat eventual dupa ce decoleaza avionul.De asemenea si inainte de decolare si inainte de aterizare un analgezic ceva pentru durerile de urechi;eu cand am zburat cu fetitza mea,(9-10 ore)dar cu o escala, avea 2 luni si nu am avut probleme;i-am dat sa suga in timp ce decola avionul(sa nu i se infunde urechiusele)si "Tempra"un fel de paracetamol.Nu stiu poate fetele iti pot da mai multe sfaturi dar eu zic ca o sa fie foarte greu sa il tii linistit pe scaun atatea ore...Multi pupici si ...sa fim sanatosi!!! Bebe Jill si mami!!
Cum sa-i dai sedativ? Doamne!
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
Andrada spune:
De acord cu Garofitza, fara sedative. Un copil de 3 ani ar trebui sa reziste la un zbor peste ocean fara probleme. Cu parintii e alta problema, dar pentru asta nu trebuie sedat copilul. Eu i-am luat jucarii, am facut ture prin avion, i-am cintat, etc. Vor fi 11 ore grele dar nu imposibile.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Julie spune:
Mirela, tre' sa iti zic, ca am pana acum ceva experienta la asemenea calatorii, eu singura cu baiatul meu hiperactiv: inarmeaza-te cu muuulta rabdare, calm, si fii pregatita sa nu inchizi ochii pe timpul calatoriei. Eventual poti sa iei tu un sedativ usor (io am luat...).
Ia-ti in bagajul de mana lucruri cu care sa il tii pe copil ocupat (caiet, creioane, hartii pt. origami, carticele, un walkman si muzica ce ii e copilului pe plac etc).
Sa nu uiti sa ai la tine apa! De asemenea, un schimb de haine.
Eu, la ultimul zbor in Ro (Matei avea 4 ani si 8 luni) am jucat joculete si am cantat timp de 12 ore, aproape incontinuu - si in japoneza, nu in romaneste. Din pacate zborurile catre tara pe care le-am facut au coincis cu orele de zi, deci nu a fost loc de dormit. Nu iti spun cum a fost... dar am supravietuit!
Calm si calatorie placuta!
Ah, si inca ceva ff important: cand iti iei locul in avion, cere loc la geam si, daca se poate, sa nu iti mai bage pe nimeni alaturi - sa fii numai tu cu copilul pe rand (asta daca sunteti numai voi doi la drum). Eventual mai intreaba-ma si-ti raspund, is tabacita in ale calatoritului cu copilul...
Zbor lin!