Ne dorim un copil ... - 1
Raspunsuri - Pagina 9

Victoria spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
Originally posted by Victoria
Anaist, trebuie sa stii ca Niculescu, daca ai peste 50 kg, te trimite acasa sa mai slabesti...asta ca sa nu ai un soc cand mergi acolo.
La acelasi cabinet poti merge si la doctorita Cocei, e foarte buna si draguta, si mult mai comunicativa.
Succes,
V
veni, vidi, Victorie!
Victoria, nu e chiar asa.
ITI SPUNE sa mai slabesti, dar nu te trimite acasa.
Eu sint si slabanoaga, nici nu sint pacienta lui, dar am vazut fete...rotofeie bine, pe care le certa ca au facut burtica, dar se purta frumos cu ele.
Asta, oricum, ar eo justificare medicala.
Nu iti spune sa slabesti ca sa arati bine. Ci pentru ca excesul de grasime dauneaza fertilitatii, stie toata lumea.
Elise
Elise, eu am povestit din experienta mea , nu din auzite.Eu nu sunt slabanoaga dar nici obeza...M-am dus la el toamna trecuta, si am dat 700.000 consultatia.S-a uitat pe analizele mele - era TOT ce se putea face in materie...m-a controlat si el manual, de...apoi mi-a zis " sa mai vii pe la primavara, poate mai slabesti, poate apare si copilul intre timp" dandu-si seama din analize ca chiar nu mai are ce sa-mi recomande...
A, si i-am aratat si toate analizele pentru SAFL( sindromul antifosfolipidic) si-mi zice strambandu-se: " eu nu am auzit de asta, cred ca e o moda acum..."
V
veni, vidi, Victorie!

Avalon spune:
Bine ai venit, Sophie! Sunt in asentimentul tuturor in legatura cu "vreau un BB urgent"... dar cum spui si tu trebuie sa ne inarmam cu rabdare si credinta.
Victoria, bafta multa la FIV!
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

aniast72 spune:
Ehheee...ce departe a ajuns pe lista subiectul meu...
Gata, mi-am facut mea culpa ca am inceput in forta de am ridicat fetele in picioare apoi m-am dat la fund. Totusi nu este asa... cu un ochi am fost in permanenta aici, am luat notitze si iata-ma cu noutati:
Sunt in Z28, vineri am avut prima intalnire cu dr. Niculescu care a fost scurt si la obiect. Spermograma sotului, analizele de z3, z14, z21, HSG-ul si dupa aceea stam de vorba.
Astazi pieptul mi-e umflat, junghiuri in ovare am, foame mi-e de rup frigiderul (sa fie din cauza faptului ca tin post?) temperatura a fost constanta (pana in 37 gr) cu exceptia unei zile cand am exagerat cu o seara inainte cu si temperatura era 37.8 (era z24, deci slabe sperante sa fi fost ovulatia). Dupa toate aceste simptome, azi mi-am luat inima in dinti si am facut un test (primul din cariera). Rezultat negativ. Nu-i nimic, mergem mai departe. Tot astazi sotul meu si-a facut spermograma. E bine.
Astept rusii ca sa incep analizele...poate totusi nu vin.
...si daca vin, cine imi poate spune cate ceva despre HSG? O voi face la Bucuresti, dr Niculescu a spus ca trebuie sa ma internez de pe o zi pe alta. N-as putea sa o fac ambulatoriu? E dureroasa? In ce consta? Aveti niste sfaturi pentru mine?
Cu scuzele de rigoare pt absenta,
Andreea

cristiama spune:
Salut din nou!
Hei, si eu am intrebat fetele de pe forum despre HSG si sa stii ca e neasteptat de USOARA!!!
Mai fetelor, a durat 5 minute cu dezbracat si imbracat cu tot.
Cred ca atunci cand spui ca faci in Bucuresti te referi la spitalul Giulesti. Tb sa-ti faca internare de o zi ca sa nu platesti nimic.
Si dureaza o gramada pana faci analiza.
Eu m-am dus la 7.30, mi-am facut fisa de internare, am stat intr-un salon, apoi ne-am mutat, deja eram gasca mare, la cabinetul de radiologie, apoi am mers inapoi in salon si am plecat acasa pe la 12,30. Nu e cazul sa stai mai mult.
Ca sa-ti explic si analiza: iti dilata colul cu ceva, asta cam doare, da cateva secunde, si apoi iti baga o substanta de contrast si-ti face 2 poze.
Eu eram pregatita sa dau spaga, la un cabinet particular costa3,5 mil analiza, da mi-au zis fetele sa nu stric piata si am dat 2 sute doctoritei si una suta tipului care facea pozele care a fost un super glumet si a relaxat atmosfera.
a, da sa-ti iei la tine pijama, halat + papuci, ca alfel nu te primesc la spital.
E multa zapaceala pt o analiza de cateva minute, la clinica asta particulara mi-a zis ca dureaza cu totul 15 min si ma ducema la ei da tampitii nu aveau loc in ziua care imi trebuia mie si vroiam si eu ca tine ACUM!
Iti doresc sa nu te doara, asta inseamna ca ai trompele bune!!!

aniast72 spune:
cristiama, multumesc mult pentru incurajari, chiar aveam nevoie. Acum parca nu imi mai e atat de frica pentru ca am inteles ca si psihicul ajuta sa trec mai usor peste analiza.
Am sperat eu sa nu ajung sa o fac dar, din pacate sunt in Z2. Maine ma duc la Giulesti pentru analizele de Z3 si saptaman viitoare imi iau inima in dinti.
INTREBARE: Chiar daca ma interneaza, ma lasa sa plec acasa dupa amiaza, dupa analiza? Nu inteleg rostul internarii (probabil ca sa nu coste) dar daca asta e singurul motiv, prefer sa platesc decat sa raman in spital. Sau imi iau fisele de externare cand ma voi duce din nou la Z14. Dati-mi si mie o solutie plsss...
Andreea

simonela spune:
Buna, fetelor!
Ma bag si eu putin in seama, fiind trecuta prin asa ceva ...Am asteptat 3 ani sa "vina barza" si va spun sincer ca numai placuta n-a fost perioada asta din punct de vedere psihic,nu numai pentru mine, ci si pentru sotul meu...Avem 32 de ani si ne tot intrebam oare ce am gresit de nu vrea Doamne-Doamne sa ne dea si noua un ingeras...
Intre timp, insa, am reusit si avem o minune de fetita de 11 luni!!
Ideea este ca eu am mers pentru prima oara la dr. - mai exact la Niculescu (la cabinetul particular) - dupa un an de incercari esuate. Mi-a zis ca diagnosticul de infertilitate se pune dupa 2 ani de incercari si ca ma cam grabesc...Am zis ca, totusi, eu vreau sa vad care-i problema, nu sa mai astept. A zis sa-mi fac analizele de singe... nu mai tin minte exact ce analize, cele de ziua a 14-a si a 21-a, la spitalul Giulesti si apoi sa revin. Zis si facut doar ca m-a chemat la spital. Am venit pregatita pentru internare sa-mi faca histero. Dupa o colposcopie care se face inainte, sa vada daca e Ok colul, mi s-a depistat o rana mica pe col si mi s-a recomandat cauterizare. El insa mi-a zis sa merg acasa si sa iau niste ovule si sa revin dupa o luna, doua???
Eu am fost insa foarte dezamagita si, recunosc, nu m-am mai dus la el...Dupa o vreme am incercat la alti doctori ( de ex. la Sp. Polizu) care insa nu prea m-au bagat in seama, pentru ca nu am cotizat corespunzator, etc.
Am ajuns la Centrul Medical Sabyc, unde se fac si inseminari si fertilizari. Am fost atrasa de faptul ca aveau un panou urias pe fatada cladirii cu niste bebelusi si sloganul era "Cu noi se poate!". E linga spitalul Filantropia.
Ma rog, ideea e ca dupa spermografie (normala) si alte teste pentru mine (monitorizarea ovulatiei) s-a ajuns la concluzia ca...nu stie ce e in neregula! Apropo, exista teste de ovulatie la farmacii, ca si cele de sarcina, in caz ca nu esti sigura de temperatura bazala.
Am trecut la metode mai "dure" pentru ca, na, cit sa mai asteptam??!! Am facut 3 inseminari artificiale consecutive (10 milioane/buc. in 2004) din pacate fara succes!
Nu pot sa-ti spun cit de suparati eram si ce mult ma invinovateam eu pentru nereusitele astea!!
Am zis ca mergem in concediul de vara si dupa ce ne intoarcem mai incercam de maximum doua ori (sansele de succes la inseminare sunt de maximum 20-30%, la fel si la FIV), daca nu reusim trecem la FIV, daca nu...la adoptie!
Dumnezeu ne-a ajutat si in vacanta respectiva, cind nu ne-am mai gindit la asta, ne-am relaxat si am uitat de probleme, s-a intimplat mult asteptatul eveniment! Nu mi-a venit sa cred cind am ramas insarcinata - am repetat testul de 4 ori!!!
Scuze ca am scris atit de mult...Vroiam doar sa va incurajez pe cele care nu ati reusit pina acum! Daca totul pare OK si la voi si la sotii vostri, deci nu sunt cauze medicale evidente, poate fi de vina si stresul si poluarea si alte chestii de-astea. Nici eu n-am vrut sa cred cind mi-a zis cineva asta, ca sa incerc "cu vin rosu", am zis, bine, lasa-ma,...am trecut de mult de faza asta...Se pare insa ca nu era chiar asa!
Mult succes va doresc si va astept cu vesti bune!

antosit spune:
Andreea!Eu nu am mai scris dar am urmarit de dupa perdea[:D!
Eu am la activ cam 5 HSG-uri facute si in spital si in clinica privata. In mod sigur nu dureaza mai mult de 20 de minute si nu este nevoie sa ramii in spital de pe o zi pe alta.In ceea ce priveste strict analiza depinde de fiecare cu ce probleme se confrunta!!! Eu la primele 3 am rezistet eroic desi aveam trompa stanga obturata, iar la ultimele 2 am fost mai mult lesinata...Nu vreau sa te sperii nici pe tine nici pe alta fete... la mine asa a fost sa fie!Bafta multa si sa auzim numai de bine!

bubuleana spune:
simonela: felicitari!!! ma bucur mult pentru tine!!! sper sa se intample si la mine tot in vacanta (iau si vinu rosu dupa mine ) am aranjat sa mergem in tunisia in mai, exact in perioada ovulatiei
Eu sper din tot sufletul ca asta sa fie reteta: soare, mare, relaxare, distractie si mult
bubuleana

simonela spune:
bubuleana: multumesc!
Iti tin pumnii sa ti se implineasca si tie visul si sa ne anunti foarte curind ca vei deveni mamica !!!
Distractie placuta in concediu si nu va ginditi la probleme absolut deloc, relaxati-va si simtiti-va bine!!!
bafta multa si va pup!

aniast72 spune:
Marti ma duc la HSG. Dupa ce am citit, am studiat si am intrebat, am tras concluzia: Nu mi-e frica.
Andreea