the devil wears prada

the devil wears prada | Autor: blinky

Link direct la acest mesaj

Buna!

Acum am inchis aceasta carte, scrisa de o tanara, Lauren Weisberger, si despre care se tot vorbeste aici in Franta. Pe scurt, e povestea unei tinere, care-si gaseste la iesirea din facultate,un prim post ca si asistenta a Annei Wintour (Redactor Sef Vogue USA-un guru al modei).
In general refuz sa ma las ghidata de ce zice lumea in materie de "carti la moda", dar in acest caz mi-a picat in mana si am citit-o si eu. Ati auzit de ea? Ce parere aveti? Eu ezit intre "asa ceva nu exsita, e o pura inventie" si o admiratie destul de marcata fata de aceasta tanara ...Pe de alta parte, nu inteleg intru totul toata valva facuta in jurul acestei povestioare, si chiar as fi curioasa sa stiu cat din ea este cu adevarat insipirat de fapte reale. Asa ca poate ma lamurit si voi.
Oricum,cert e ca macar, imi vad seful cu alti ochi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Blinky, eu am citit cartea, draguta, dar nu prea m-a impresionat.Intr-o alta discutie cu fetele de pe forum s-a ajuns la concluzia ca acelea dintre noi care au avut sefi-dictatori nu au putut sa aprecieze cartea la adevarata ei valoarea pt. ca se raportau la ce au trait ele si eu fac parte din aceasta categorie.
Autoarea a fost un timp asistenta unei "guru" in materie de moda si reviste pt. femei si de aceea se pare ca este mai mult decat un sambure de adevar in carte, personajul poate fi chiar Lauren W.; nu am aprofundat subiectul,asa am citit si eu.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am citit-o acu vreun an si m-a amuzat:)
e buna de luat in tren.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

cred ca am lut-o deja de vreo 20 de ori in mana, nehotarata daca sa o cumpar sau nu...
mai astept pareri...

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citind titlul ,am crezut ca vorbiti de filmul The devil wears prada (Diavolul se imbraca de la Prada)E din 2006.Actrita principala e Anne Hathaway (a jucat in The Princess Diaries I si II su nu numai)Printre actorii cunsoscuti se enumera si Meryl Streep
Sa fie facut filmul dupa carte?
Daca tot ati citit,lamuriti-ma,de era numita tipa Diavol?sau care e faza....
Abia astept sa-mi "pice" in mana filmul.
Dar n-am stiut de carte Chiar daca as avea ,n-as avea timp sa citesc,sper sa vad filmul.

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

filmul e facut dupa carte ...

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

quote:
Initial creeata de blinky

Eu ezit intre "asa ceva nu exsita, e o pura inventie" il]

Exista, crede-ma. Eu am avut o astfel de experienta, cu muuulte din fazele din carte.
Cartea in sine nu m-a impresionat prea tare. Nu mi s-a parut foarte amuzanta. Este insa adevarat ca am citit-o imediat dupa jurnalul lui Bridget Jones si mi s-a parut mai putin buna.
Este insa o carte OK de citit in vacanta. De abia astept filmul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cartea e fun, si cred ca multe faze is reale. sunt curioasa cum e filmul. Meryl Streep o sa fie diavolu', nu?
ii zice devil ca gagica e scaraoschi in persoana.
una peste alta, nimic pretentios, dar merita luata in tren, vorba Sabinei.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blinky spune:

Cred ca aveti dreptate. Eu am citit-o dupa "A year in the merde" o carte scrisa de un englez despre primul lui an in Franta (f amuzanta, si usor de identificat cu experientia proprie si personala, o recomand tuturor celor departe de casa ca si mine), si deci mi s a parut mult mai putin fun. Ceea ce m a frapat e totusi sfarsitul "hollywoodian" (happy-end, si politically correct)...De aici si suspiciunea mea asupra veracitatii faptelor...
Ma rog, aici in Paris era atata vâlva incat si eu am crezut k va fi cel putin un nou Bridget Jones, cand de fapt pare doar o razbunare facila. E o carte care iti da senzatia ca fost scrisa dupa film si nu invers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by blinky

Cred ca aveti dreptate. Eu am citit-o dupa "A year in the merde" o carte scrisa de un englez despre primul lui an in Franta (f amuzanta, si usor de identificat cu experientia proprie si personala, o recomand tuturor celor departe de casa ca si mine), si deci mi s a parut mult mai putin fun.

Blinky, e vorba cumva despre "Un an in Provence" a lui Peter Mayle? Daca da, ce ai scris tu e titlul original? Ca e f. interesant...

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blinky spune:

Nu, "Un an in provence" e sursa inspiratiei autorului, de aici si asemanarea de nume. Cartea asta de care am pomenit eu, e insa un pic mai incisiva decat "Un an in provence "(din cate am inteles)

Mergi la inceput