La ce varsta la mergem scoala?
Buna
Care este varsta potrivita pentru scoala?
Puiul meu implineste in octombrie 7 ani si nu mi se pare copot pentru scoala? Voi la ce varsta incepeti? Este bine sa tinem seama si de parerea educatoarei de la gradi? Pot sa-l dau si la 8 ani?
Raspunsuri
Cary spune:
Rebecca avea 6 ani si 9 luni cand a inceput scoala!
Ea singura a inceput sa scrie si sa citeasca inca de la 5 ani si jumatate,a pasionat-o calculatorul si astfel a invatat literele, la gradinita deja se plictisea si astfel am luat hotararea sa sara peste grupa pregatitoare si sa mearga la scoala.Se descurca foarte bine si la matematica e prima,mereu imi spune"hai sa facem cateva lectii mai departe ca eu stiu!"
Eu zic sa vorbesti cu educatoarea,caci ea stie cel mai bine daca puiul tau se va descurca la scoala sau nu;nu este nici un fel de problema daca tu vrei sa inceapa de la 8 ani!
Mult succes!
liviab spune:
Noi mergem la 6 ani si 5 luni, adica din toamna.
Am ezitat un timp, dar m-am hotarit sa o facem, pentru ca pur si simplu nu vad ce ar mai face inca un an la gradinita. Si noi citim, scriem, facem toate exercitiile de la grupa pregatitoare, cred ca s-ar plictisi groaznic daca ar mai sta inca un an la grupa pregatitoare (ea deja este la grupa asta, la patru ani si cinci luni a intrat direct in grupa mare). Nu ca ar fi un geniu, ca nu este, dar intimplarea a facut ca din primul an de gradinita sa fie intr-o grupa mixta, la o mica gradinita particulara. Fiind foarte receptiva, si un copil mai linistit, a stat mereu cot la cot cu cei mari si a invatat repede.
Anul urmator a schimbat gradinita si, cum am spus, a intrat direct la grupa mare, care era si pregatitoare (erau si copii care mergeau la scoala). Anul asta a facut iar pregatitoarea, asa ca...la treaba cu ea! Sper sa fi luat decizia buna, m-am sfatuit si cu educatoarea si cu psihologul gradinitei, toti spun ca e pregatita.
Spuneam ca am ezitat un timp: asta pentru ca acum tendinta este sa se mearga mai tirziu la scoala (7-8 ani) si, cum la virstele astea un an se simte, ma gindeam ca poate nu-i corect s-o pun in situatia sa faca fata competitiei cu o majoritate care este mai "matura" decit ea. Dupa care mi-am dat seama ca asta a fost modul ei de viata de cind a inceput gradinita: tot mereu a interactionat cu copii mai mari si s-a descurcat. Deci...
Oricum, parerea educatoarei este in mod sigur foarte importanta, pentru ca ea este cea mai in masura sa-ti spuna cit de pregatit este sa faca fata rigorilor unui program, responsabilitatilor de scolar etc.
Orice decizie ai lua, va doresc succes!
"Copiii tai nu sunt de fapt copiii tai. Ei sunt fiii si fiicele vietii insasi. Ei vin prin tine, dar nu de la tine. Si, desi sunt cu tine, nu-ti apartin. Le poti oferi dragostea ta, dar nu si gandurile tale, caci le au pe ale lor. Le poti gazdui trupurile, dar nu si sufletele. Caci sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care tu nu o poti vizita, nici macar in vis."
Kahlil Gibran
CristinaT spune:
Oana mea este pregatita pentru scoala. Va avea 6 ani si 7 luni. Cred ca ma pricep la copilul meu, si asa cum am stiut la 2 ani si 7 luni ca este pregatita pentru gradi si asa a fost... probabil ca si acum stiu.
Numai tu stii cel mai bine.
Stii eu cred ca foarte putini copii nu sunt pregatiti pentru scoala la 6 ani si...
Eu cred ca exista parinti nepregatitipentru scoala copiilor.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
corinadana spune:
Raluca mea a mers la scoala la 5 ani si 10 luni. Se descurca excelent!
Nu puteam s o mai tin un an pe kindergarten, ramanea in urma si plus sa repeti acelasi lucru ar prea plicitisitor!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
CristinaT spune:
uite si aici niste raspunsuri
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39143&whichpage=1
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
miki_c spune:
Sa va spun povestea.
Profa de engleza de la meditatie m-a intrebat de ce vrea sa-ldauanul acesta la scoala pe motiv ca el nu prea aste pregatit, este emotiv nu prea stie sa deseneze. Eu nu-l consider uncopil inapoiat deoarece invatafoarte repede cuvintele, poieziile in limba engleza. Educatoara de dimineata la fel mi-a spus dar poate samearga la scoala ca varsta. Merg la dirctoare(psiholog de meserie) cu aceeasi poveste sa vad daca pot sa-l mai tin un an la gradi.Raspuns: se poate cu certificat medical, dar va fi rau pentru copil si ca oricum temperamentul nu il poate schimba nimenisi ca sa iau viata in piept. Va imaginati cum m-am simtit nu mai stiu ce sa cred. Eu optez totusi sa-l dau anul acesta la scoala.
Apropo, chiar copilul trebuie sa stie sa scrie perfect si sa citesca? Al meu cunoaste literele, stie sa imparta in silabe sa si scrie cam toate literele si cifrele dar destul de urat. Trebuie sa-l pun sa citeasca?
Multumesc pentru sfaturile pe care mi le ve-ti da.
Cricor spune:
Buna,
Puteti sa-mi spuneti si mie daca exista manuale/caiete pentru grupa pregatitoare? Daca exista, imi puteti da numele si editura care le tipareste?
Am vazut ca spuneti ca stiu sa scrie copiii vostri? Stiu sa scrie cu litere de mana sau stiu sa scrie cu litere de tipar (mari sa mici?).
Pun toate intrebarile astea pentru ca am vrea sa ne intoarcem in Romania inainte sa inceapa copilul clasa I si cum scoala de aici n-are aproape nici o legatura cu scoala din Romania, am vrea sa stim cam ce ar trebui sa stie cand incepe scoala.
Multumesc mult
miki_c - scuze c-am intrat peste subiectul tau.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Cary spune:
NU trebuie sa scrii si sa citesti ca sa mergi la scoala,pentru Rebecca nu a fost acest lucru la impuse,ci pur si simplu a pasionat-o pe ea sa stie!!!
Nici Rebecca nu se omoara cu desenatul,poate NU are talent,dar nu fac din asta un capat de tara,ci am sa-i descopar alte talente,caci fiecare copil,cu siguranta,are unul!
Succes.
Jackie spune:
Stai linistita... toata clasa I nu face decit sa invete literele.. are tot timpul sa intre in ritm si sa se adapteze. Noi stiam sa scriem si sa citim, dar tot avem necazuri cu alfabetul de mina...asa ca n-am avut mare avantaj ca stia sa scrie "de tipar" de la gradi.
Mi se pare mult sa stea pina aproape de opt ani la gradi..
Curaj!
Lona spune:
quote:
Originally posted by Jackie
Stai linistita... toata clasa I nu face decit sa invete literele.. are tot timpul sa intre in ritm si sa se adapteze. Noi stiam sa scriem si sa citim, dar tot avem necazuri cu alfabetul de mina...asa ca n-am avut mare avantaj ca stia sa scrie "de tipar" de la gradi.
Mi se pare mult sa stea pina aproape de opt ani la gradi..
Curaj!
Jackie are dreptate. Nici fiului meu nu i-a folosit ca stia sa scrie si sa citeasca de tipar. Am luat-o de la capat in clasa I. Iar de desenat, ce sa spun?! Si educatoarea, si invatatoarea mi-au spus ca rar au vazut un copil sa deseneze atat de urat! Nimic nu seamna cu ce a vrut sa fie. In schimb, canta minunat la pian, asa ca se compenseaza.
In clasa lui este o fetita care avea 6 ani si 1 luna cand a inceput scoala. In primele luni părintii au avut ceva mai mult de lucru cu disciplina scolara, cu responsabilizarea copilului, dar apoi n-a mai fost nici o problema. Acum, in clasa a III-a, nu se mai simte diferenta, este printre cei mai buni din clasa.
Curaj si succes! Emotivitatea nu trece cu varsta (si fiul meu este emotiv si foarte sensibil), si nici talentul la desen nu vine cu timpul (cum iti spuneam). Poate ce va invata la scoala il va motiva mai mult decat gradi, unde an de an lucrurile se cam repeta, iar ritmurile lui vor fi surprinzatoare.