8 Martie ...ce este?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Uitati aici pe site la organizatia natiunilor unite un scurt istoric al zilei femeii. Ziau mamei e sarbatorita de fiecare tara in zile diferite. In sua habr n-am cind e, cindav prin mai iar a tatalui prin iunie.Corinadana cred ca se considera sarbatoare comunista. Uita-te un pic la istoric.http://www.un.org/ecosocdev/geninfo/women/womday97.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by Elise

Pai in USA normal ca nu e ...ar fi hartzuire...cum sa faci discriminari din astea ?!!

Glumeam... nu dati cu roshii... (sau, ma rog, daca ajung de-o salata, fie!)

Elise

Ce figura esti! Elise rosiile acum sunt scumpace!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de claudiaiuhasz

Poate cineva sa-mi spuna exact daca ziua de 8 MARTIE este ziua femeilor sau ziua mamicilor? (sau ambele)

8 MArtie este Ziua Internationala a Femeii (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Women%27s_Day). Dar e si Ziua Mamei in Albania. Poate de aici s-au contopit cele notiuni in mintea romanilor. Insa in diverse tari si culturi ziua mamei e in date diferite (http://en.wikipedia.org/wiki/Mother%27s_Day - vedeti tabelul de la baza paginii).

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

quote:
Originally posted by Elise

Este Ziua FEMEII - Ziua Mamei era in epoca ceausista, cind si Mos Craciun era Mos Gerila.

Elise

ca bine ai zis
hai la multi ani ca veni deja 8 martie!

si draga "claudiaiuhasz" daca tot nu te-au lamurit fetele ce si cum e cu 8 martie asta,uite aici cu o primavara fericita!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

subscriu si eu 8 martie inainte de '89 fuse ziua mamei (ca asa vroia coana leana, sau mai stiu eu cine) - si acu mi-aduc aminte cum ne pune ainvatatoarea/dirigina sa facem felicitari pt mame din tempera amestecata, globuri pisate si presate si apoi totul presat carton peste carton...heeee..ce vremuri - noroc ca am crescut si m-am desteptat - 8 martie este ziua femeii, iar 1 martie este indiscutabil ziua martisorului, sau poftim, daca vreti ziua ghiocelului, ziua primaverii.....

No more kinky stuff! Soon to be a married woman!

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

De cand ma stiu 8 Martie este ziua internationala a femeii. Mi-aduc aminte ca pe vremea lui Ceausescu am vazut chiar un film legat de aceasta zi, filmul era productie americana.

Mirona si BB Andrada (20.03.2003)

POZE NOI ANDRADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

In vremea lu' Ceausescu "mamica" era politica de stat.Poate asa mai ridicau moralul mamicilor eroine care cresteau multi copii si depaseau planul la fabrica.
Oricum, 8 martie e o zi comemorativa.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by Mironna

De cand ma stiu 8 Martie este ziua internationala a femeii. Mi-aduc aminte ca pe vremea lui Ceausescu am vazut chiar un film legat de aceasta zi, filmul era productie americana.

Mirona si BB Andrada (20.03.2003)
Daca tot e internationala de ce aici nu e? E in mai si e ziua MAMEI nu a femeii!

POZE NOI ANDRADA

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

http://www.internationalwomensday.com/video.asp?vid=1 In Rusia (unde este facut filmuletul), ca peste tot in lume, azi e ZIUA FEMEII, desi e aproape necunoscuta in occident.
Scuze, e in engleza filmul, dar imaginile vorbesc (daca eventual nu intelegeti engleza)!!! Nu-i asa ca sunt minunati trandafirii?
Va pupic! La Multi Ani!

Mergi la inceput