Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 3

Liana30 spune:
Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor - desi ei se plang dar numai pentru ca asa s-au obisnuit - pentru ca sunteti cele care suflati dragoste peste orice faceti voi si familia voastra, pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca, desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce e iubirea, cum se daruieste si cum se primeste ea... si pentru tot ceea ce reprezentati... pentru voi timpul se opreste putin in loc la fiecare inceput de Primavara, sa va aduca un omagiu...
La multi ani!
va zic acum pentru ca nu o sa fiu aici pe 8 Martie!!!
"Nimic nu-i imposibil!"

M Oana spune:
Lianoooo nu-mi mai aduce aminte ca urmeaza 8 martie, ca ma apuca pe soarta asta........
Nu pot sa-ti spun cat de dezamagit a fost al meu cand i-am spus ca luna asta e ca si lunile trecute.......
Si daca capitolul Soare s-a incheiat m-am gandit sa deschid un nou capitol: maine ma duc la Moisa la cabinet si o pun sa ma treaca pe stimulare luna asta. Daca Tutunaru spune ca ISA fara stimulare e apa de ploaie si daca tot m-am dereglat luna asta, atunci trec pe stimulare ca nu pot sta cu mainile spre cer si sa cer indurare fara sa ajut intr-un fel.
Si daca e sa le incurc mai rau, macar nu-mi voi reprosa ca n-am facut tot ce mi-a stat in putinta.
Bietul meu sotior ma tot intreaba ce-ar mai putea sa mai faca, dar m-am hotarat sa mai misc si eu si sa ma trec pe stimulare in loc sa-mi flutur perfectiunea infertila..........

Tabitha spune:
MOana: esti sigura ca nu a fost sa fie luna asta? Eu totusi sper pt. tine. Zi-mi si mie: e normal sa am TB acum 5 minute 37,7 iar temp. axiala 36,6??? Merci mult. Noi doua semanam luna asta cu petele noastre...

M Oana spune:
Tabi, scumpa draga ai citit povestea mea cu catelusa care nu putea sa accepte ca puiul ei nu mai e ????
Stiu ca ne legam de orice urma de speranta, dar e foarte important sa ne pastram realismul.
La mine petele au devenit rosii, desi sunt tot pete, dar n-are sens sa-mi continui agonia, mai bine accept.
Deja de 2 ore imi construiesc noul plan de atac si privesc spre viitor, iar experientele pe care le-am trait in aceste ore sunt extraordinare..... Discutia mea cu doctorul Soare a fost ceva incredibil si a dat sens zilei de azi, care ar fi trebuit sa fie un esec.........
La 'oligospermie' am povestit cum tocmai am fost sunata de Soare fiul, care a simtit ca nu a vorbit suficient cu mine si ca trebuie sa ma linisteasca si sa ma indrume ...........
Mi se pare un capitol excelent din roman.......
Cat despre temperatura, sunt convinsa scumpa mea ca stii de diferentele mari dintre temperatura luata vaginal si cea luata axial si dintre cea luata dimineata la sculare si cea luata la cateva minute chiar de la ridicarea din pat.
Cea concludenta este temperatura luata din pozitia de somn, imediat dupa trezire, dupa o noapte de somn normala..........
As vrea sa-ti dau sperante mai multe sau sa te ajut, asa cum a facut Soare cu mine, dar mai mult decat aceste cuvinte, care stiu ca nu te incalzesc prea tare, nu-sh ce sa fac..........

Tabitha spune:
MOana: nici o problema! Imi era f. clar ca temp. luata dimineata e total diferita de cea de peste zi. Vroiam numai sa stiu daca est normal sa exista o diferenta de 1,1 grade intre temp. luata axial si cea luata vaginal. Oricum, ziua de maine imi va aduce o stire, buna sau rea, numai sa vina. Ma bucur ca esti optimista ! Esti un exemplu pentru celelalte.

Carmen.cita spune:
Buna, fetelor!Imi pare rau ca nu am mai intrat de ceva timp pe forum, dar am facut o mica depresie dupa ultima inseminare, cand am constatat ca tratamentul sotiorului vreme de 1 luna nu a avut nici un efect... drept pt care am incercat sa ma detasez putin, si m-am tinut departe de DC, pt ca-mi accentua starea... Si inseminarea a fost bineinteles un esec, dupa cum am prevazut
... Asta este... mergem inainte! Vestea buna (sau nici nu stiu cum sa o iau) ca si spermocultura a iesit buna.
Am mult de recuperat din urma, dar din cate vad... avem si vesti bune, dar si vesti mai putin bune...
Alieene, speram mult ca va fi un FIV reusit, dar n-a fost asa, imi pare tare rau... Dar sunt sigura ca Alexandre este acum un balsam pt sufletul tau si ca vei reusi sa treci cu bine de aceasta incercare...
Amely, multumesc ca ai intrebat de mine. Esti si vei fi o zana buna pentru mine si pentru cei din jurul tau! Vad ca se apropie ceasul laparoscopiei... poate nu vei apuca sa o faci, si vei ramane graviduta ca draga de Catalina... Cine stie? Eu asa iti doresc!
Thea, cat mai dureaza anticonceptionalele? Vino si spune-ne ca ai scapat de ele si ca intri in cursa. Cred ca esti si tu acum destul de stresata cu schimbarea jobului... te inteleg... Din partea mea, numai ganduri bune!
MRL (Liliana), nu stiu ce sa spun cu ureaplasma asta, cata bataie de cap iti da! Te-am inteles si m-am infuriat si eu cand am citit ca pacatoasa te tine pe loc, in loc sa fi intrat in tratamentul pt FIV! As vrea sa-ti spun doar ca trebuie sa mai ai putina rabdare sa treci si hopul asta, sotul tau are dreptate, daca increderea in medic se clatina fie si un pic, sansele se diminueaza. Deci: rabdare!
Bety, inteleg ca tu deja ai inceput procedura? Ei, atunci sa fie intr-un ceas bun! Vesti bune asteptam!
Veronici, tu mai ai o saptamana, uf ce emotii am! Din 4 embrioni eu zic ca cel putin 2 sunt acolo si-si vor face simtita prezenta curand! Abia astept sa ne fericesti cu vestea!
Camy, LA MULTI ANI!!! Sa ti se implineasca toate visele!
OANA, cu tine vreau sa stau mai mult de vorba (sa nu se supere fetele pe mine ca spun asta, dar parca nu te-am vazut de-o viata!)... sunt cateva aspecte la care ma gandesc si eu in ultima vreme:
1. STIMULARE (ma atrage din ce in ce mai mult ideea)
2.LUNGIREA FAZEI LUTEALE... Ce se intampla, frate, ca la mine s-a lungit la 18 zile?!!! Fara sa iau utrogestan, asta ma imbolnaveste!
Acum nu intru in amanunte cu aceste 2 aspecte, OANA, ca vad ca esti suparatica... si te inteleg bine de tot... dar poate cand ai dispozitia necesara, sa ne apucam de 'tocit'...
Multi pt toate moisicile, sper ca nu am ratat vreun eveniment, ca nu am citit tot din urma... Eu maine ma duc la monitorizare. Sper sa fie totul ok. Numai bine tuturor!

M Oana spune:
Colega am dispozitia necesara si cel mai tare mi-as dori sa tocesc la capitolul stimulare si la lungireeeea fazei luteale la 18 zile ca exact pe motivele astea cica am ramas iar corigenta.
Eu in loc de prefer sa ma pun cu burta pe carte pana obtin 5-ul rusinos, da' sanatos.
Cu ce incepem???

Carmen.cita spune:
Avand in vedere ca tu esti inca in faza de asteptare (nici nu ma gandesc decat la II !) si eu am inceput oricum luna fara stimulare, eu zic sa incepem cu FAZA LUTEALA... Am uitat sa-ti spun de PETE... se pare ca luna trecuta in ziua 12 DPO am avut niste pete bejulii-maron-rozii care in inconstienta mea le-am crezut de implantare...
Deci, sa-ti spun cum e la mine, de cateva luni tot se lungeste faza luteala, care si asa era maxima (16 zile)... luna trecuta am desfiintat utrogestanul (desi Moisica mi l-a recomandat) pt ca-l suspectam pe el de 'lungire'... ei bine, ce sa vezi? 18 zile fara utrogestan! Si daca nu as fi stiut exact cand am avut ovulatia, as fi zis, dar ma duc la eco si inainte, si dupa. Ce sa fie, ce sa fie?

MRL spune:
Gata, am fost si m-am plimbat cu pe strazi sa mai imi treaca oful. Cam aglomerat, asa ca mi-am zis ca mai bine stau acasica sa va citesc pe voi in timp ce imi astept sotiorul sa vina de la scarbici. Liano, in timp ce ma plimbam am vazut un
care a trecut in mare viteza precum spedyGonzales. Am simtit doar o
dupa ceafa
de mi-a venit mintea la cap. Uite o
pentru tine si un mare, dar mare
si ... sa nu uit
si inca
M Oana, cred ca ai dreptate. Poate ca nu a venit timpul sa fac acum FIV-ul. Si eu vad ca cu cat ma inversunez pe ceva parca se incalcesc itele. Asa ca cel mai bine astept ca sa reintre totul pe fagasul lor normal. Vorba aia, sa nu fortez lucrurile daca nu este necesar. Am vazut ca ai patit sa ti se lungeasca faza luteala. Si eu cand am inceput sa fac inseminari mi se stabilizase faza luteala fix la 16 zile si din aceasta cauza nu imi faceam test de sarcina inainte sa fi trecut zilele. Cand am luat utrogestan am patit sa mi se lungeasca faza luteala la 18-19 zile. Eu ma rog ca la tine petele sa fie de la implantare. Inca mai poti spera. te pup dulce
carmen.cita, multumesc mult pt gandurile tale. Trebuie sa am rabdare. Acum gandesc mult mai clar, privesc lucrurile altfel, dar totul se datoreaza si cuvintelor voastre. Ce m-as fi facut fara voi? Inainte sa ajunga acasa m-am oprit la farmacie si mi-am luat hapurile. Am inceput tratamentul de astazi de la pranz ca sa nu pierd timpul.
Tabitha, tinem pumnii stransi pentru maine.
Ingeras, am vazut ca mi-ai scris la FIV. Pupiciei dulci. Tu cate tratamente pt ureaplasma ai facut pana ai scapat de ea. Ai luat de prima data sumamed?
gabiu, bine ai revenit si cat mai curand sa te vedem cu bb la purtator.
roxanya, o sa fi leut puiutul tau. O sa fie norocos, iti spun din proprie experienta. va pup pe amandoi
Amely, multi pupici cu lipici pentru tine. Esti o dulceata. Ai grija de tine!
bety, Teo, rami va pup dulce si multi pupici

M Oana spune:
Colega pai de la ultimul capitol descris, am mai avansat si nu mai sunt in faza de asteptare, de la "pete pe creier" am ajuns la cruda realitate.......
Taman eram in stadiul in care sa socotesc prima zi si dupa ce am verificat situatia de pe frontul de lupta am ajuns la concluzia ca prima zi incepe de maine, desi nici cu ziua de azi nu ma rusinez, mai ales la ce lupte se duc pe frontul rosu in ultima ora........
As supune la vot: azi sau maine e prima zi???????
Cat despre faza luteala eu raman la teoria emisa inainte de invazia rosie si anume cum ca e vorba de "meteo dereglare". Pai la cat de sucita e vremea, de ce nu s-ar suci si CM-urile noastre fara nici o logica anume???
Liliana si eu prefer sa ies sa ma plimb ca sa-mi spal petele de pe creieras si de multe ori dusul acesta da rezultate excelente.
Acum as mai toci la subiectul stimulare deoarece stiu ca stimularea se incepe devreme, de prin ziua 2-3, deci chiar de maine-poimaine as incepe o noua lupta........
Maine seara chiar ma bate gandul sa trec pe la Moisica sa-mi faca o schema de tratament , asta inainte de un shoping relaxant la Mall.....
Carmenicoo tu esti experta in stimulari asa ca te las sa ma ghidezi.........
Aaaaaaaa, pe tema dereglarilor as mai avea o teorie: m-am uitat pe lungimea CM-urilor din anul 2000 si pana in anul de gratie si am constatat ca cele mai ciudate CM-uri le-am avut ori in perioade de stres maxim (sesiuni, decese), ori in perioade cu temperaturi ale vremii ciudate, anormale, ori atunci cand am fost bolnava (gripe si alte boli).
Cat despre utrogestan, luna asta l-am luat ca si luna trecuta, iar luna trecuta a fost ca la carte lungimea CM-ului.