"Temele" de la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pisi copiii au zile mai bune si zile mai putin bune!!Sunt si ei niste omuleti !!!!
Fetita mea e la scoala, clasa 1a si chiar daca uneori mai greseste nu o cert niciodata!! Eu am urat momentele astea cand eu eram in scoala si nici nu cred ca m au ajutat cumva. Eu incerc doar s o fac sa inteleaga ca, cu cat invata mai bine cu atat se ridica mai mult in viata. Si i dau explicatii palpabile:o slujba buna, masina buna, haine si cosmetice super, bijuterii etc.! Acum la tine e o problema cu explicatiile astea ptr ca societatea romaneasca nu mai merge dupa principiul ai carte ai parte!Poate ai relatii ai parte!Din pacate!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Fetita mea (5,8 ani) nu are teme pt. acasa de la gradinita insa acolo au tot felul de caiete speciale in care fac lectii si primesc calificative. Cand are ea chef face perfect totul, alteori se joaca si scrie urat, sau e neatenta. Atunci iar "insuficient" dar vad ca nu o deranjeaza. Acum s-a schimbat metoda, pt. fiecare raspuns bun primesc o bulina. Mi-a spus ca are cele mai multe buline si era tare fericita. Eu consider ca nu trebuie sa-l certi daca nu ia calificative bune. Sunt prea mici si nu pot fi atenti tot timpul.Va avea timp la scoala sa ia numai FB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Nu l-am certat, am stat cu el de vorba si i-am explicat de ce e important sa lucreze odata cu ceilalti copii si mai ales faca bine. Acasa e foarte fericit sa ne jucam de-a cititul, eu scriu si el citeste apoi scrie el si citesc eu. Ieri de ex. a venit foarte incantat de la gradinita, educatoarele le-au adus niste caiete de mate in care au facut pe fiecare pagina diverse semne: ~, 1, /, etc. Era foarte incantat pt ca el, care scrie cu ambele maini, a reusit sa termine nu stiu ce pagina inaintea altor copii, pentru ca dupa ce a obosit cu o mana a schimbat cu cealalta...
Mie mi-ar placea sa aibe spirit competitiv, consider ca astfel va razbate mai usor in viata....

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Buna, eu am o alta problema: Ce facem cand copilul nostru este in grupa pregatitoare si constatam ca nu recunoaste cifrele, literele, nu stie sa numere? Eu am inceput sa lucrez cu el acasa pentru ca am intelesc ca la scoala pretentiile sunt altele fata de cele din vremurile noastre, in sensul ca piticii care au facut grupa pregatitoare trebuie sa recunosca literele de tipar si cifrele atunci cand intra in clasa I.Am preferat sa lucrez eu cu el jumatate de ora acasa pentru ca el este foarte lenes si comod (daca face un bastonas - spre exemplu- se plictiseste) sau incepe sa planga atunci cand joaca un joc si nu castiga si inca nu am reusit sa descopar o modalitate de a-l ambitiona in afara de lauda....
Poate ca eu ii cer prea mult lui Andrei dar imi este foarte teama de momentul inceperii scolii si ce ma fac atunci daca refuza sa-si faca lectiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Eu cred ca e deja o problema daca in grupa pregatitoare nu stie sa numerea si nu stie literele pt. ca am inteles ca programa scolara pt. clasa I se bazeaza pe cunostintele dobandite din gradinita, anumite lucruri (numaratul pana la 100) se considera invatate la gradinita. Noua ni s-a citit la sedinta cu parintii programa pt. grupa pregatitoare si erau obligatorii: numaratul pana la 100 (crescator si decrescator) si literele mari de tipar (ma refer aici la gradinitele de stat). Din experienta copiilor colegelor mele stiu ca aceste lucruri se considera deja stiute cand incep clasa I si de aceea invatatoarele nu mai pierd tumpul cu ele. Sfatul meu este sa-l inveti tu pe copil daca la gradinita nu se face acest lucru. Altfel ii va fi mult mai greu la scoala. Iar atentia trebuie sa i-o "educi", incepeti cu 10 minute de scriere si cresteti treptat pana la 30 de minute ca sa nu i se para totul o corvoada. Poate ca in final o sa-i placa sa scrie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Cerasela67 Posted - 05/05/2006 : 10:45:44
--------------------------------------------------------------------------------
Eu cred ca e deja o problema daca in grupa pregatitoare nu stie sa numerea si nu stie literele pt. ca am inteles ca programa scolara pt. clasa I se bazeaza pe cunostintele dobandite din gradinita, anumite lucruri (numaratul pana la 100) se considera invatate la gradinita. Noua ni s-a citit la sedinta cu parintii programa pt. grupa pregatitoare si erau obligatorii: numaratul pana la 100 (crescator si decrescator) si literele mari de tipar (ma refer aici la gradinitele de stat). Din experienta copiilor colegelor mele stiu ca aceste lucruri se considera deja stiute cand incep clasa I si de aceea invatatoarele nu mai pierd tumpul cu ele. Sfatul meu este sa-l inveti tu pe copil daca la gradinita nu se face acest lucru. Altfel ii va fi mult mai greu la scoala. Iar atentia trebuie sa i-o "educi", incepeti cu 10 minute de scriere si cresteti treptat pana la 30 de minute ca sa nu i se para totul o corvoada. Poate ca in final o sa-i placa sa scrie!

Referitor la ceea ce ai spus sunt de acord cu tine si am inceput deja sa lucram...numai ca am o problema foarte mere cu el: pur si simplu nu gandeste. Ca un exemplu daca ii scriu MA el nu citeste silaba ca atare el citeste literele adica spune M-A. De despartit in silabe a inteles dupa ce am ajuns sa plang eu de nervi si dupa munca de o luna de zile. Daca ii scriu literele pe sarite sa le recunoasca se blocheaza pentru ca el le-a invatat intr-o ordine si daca ii schimb ordinea pur si simplu se blocheaza si nu mai stie literele. Mai avem de lucrat si vine vacanta si atunci nu mai vrea sa faca nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Referitor la despartirea in silabe, am observat la Adi ca au invatat la gradinita sa desparta batand din palme. Adica spun cuvantul si bat din palme atunci cand se termina silaba.. apoi numara de cate ori au batut. Al meu a prins foarte repede asa...

In ceea ce priveste cititul.. nu-i mai citi pe litere. O matusa a noastra, fost invatatoare, mi-a spus sa nu-i mai citesc pe litere cuvintele ci pe silabe, ca altfel o sa citeasca fara sa inteleaga ce spune. Mi l-a dat exemplu pe sotul meu, care in clasa I, citea pe litere, apoi intreba daca au inteles ceva ca el nu a inteles...

Concluzia, nu-ti face chiar asa probleme...

Eu am cumparat tot felul de caiete pentru grupele de la gradinita si am facut pe ele, asa pe o foaie simpla este greu sa atragi un copil. Cand termin un caiet cumpar altul, chiar daca este acelasi... repetitia este mama invataturii nu?
Cred ca nu trebuie prea presat, ci mai degraba atras intr-un joc.

Mergi la inceput