Postul Mare-sa-l tinem impreuna
Raspunsuri - Pagina 12
Tzuni spune:
Buna dimineata!
Marturisesc cu rusine ca ieri am calcat stramb si cu buna stiinta! Imi pare rau acum, dar sper sa nu mai am abateri! Nu ca ar fi o scuza, dar am reusit sa ma imbolnavesc si cand am aflat diagnosticul m-am dus si parca de revolta (of of of) am mancat niste napolitane.
Azi mananc asa:
D: fructe
P: pate vegetal cu graham si castraveti
S: o salata cu Tofu cred...
O zi usoara.
De rugat ma rog cam o ora dimineata si o jumatate seara. Am doua carti de rugaciuni si trec dintr-una in alta pt ca sunt frumoase si simt ca ma ajuta. Citesc Visul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului (asta e mai lunga), Rugaciunea pt ziua in curs, Rugaciunea pt perioada de post, Rugaciunea de multumire catre D-zeu, Rugaciunea pentru liniste si intarire sufleteasca si mai sunt si altele.
Recunosc, pana in postul asta, nu m-am omorat cu cititul rugaciunilor. Acum a venit asa, firesc...
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel
megbeng spune:
ICA, am intrebat la MAC si mi-au spus ca sunt de post...da apre absurd..la ce sa puna lapte praf? nu e vorba de carofii aia noi, wedges,, ci de cei pai...cartofu simplu, pus in ulei incins..
depsre facut dragoste/copii si post, eu tot am o nedumerire (cred ca v-am ametiti cu problema asta a mea)...deci, biserica ortodoxa nu incurajeaza contraceptia, nu? buuun..deci daca e sa o luam f strict, e pacat sa te protejezi...pai si atunci, intrucat sunt sigura ca nu o sa stau 40 de zile fara a afce dragoste cu SOTUL meu..ce e mai pacat...sa folosim prezervativ sau sa nu ne protejam si poate sa iasa un copil? ca doar Dumnezeu incurajeaza cuplurile casatorite sa procreeze.....mi-e cam...asa, intr-un fel sa discut ata de detaliat cu preotul..va intreb pe voi ce parere aveti...eu tot am momente de slabiciune..pe de-o parte zic ca-s tare si mai astept cu conceptia pana in mai, pe de alta parte imi doresc cu atata ardoare un copil, incat lunile astea trec infiorator de greu..
si s-a si nimerit postul pe stagiul meu de gineco..aseara am vazut vreo 5 nasteri, 5 mici puiuti

care si-au inceput viata si am fost atat de emotionata de fiecare prim-tipat...of-of-of
TZUNI, sper ca esti ok si ca nu e vorba de vreun diagnostic nasol
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
irina.c. spune:
quote:Meg,asa,dupa capul meu,zic ca e mai pacat sa faci dragoste protejat,ca vorba aia,nu-l pacalim noi pe Dumnezeu.Ideea e ca abstinenta in timpul postului nu-L foloseste pe Dumnezeu cu nimic,ca n-are El nevoia de postul sau de abstinenta noastra.Toate astea ne ajuta pe noi sa invatam a ne stapani trupul,a-l tine sub control.Ca daca nu ne putem abtine de la cele trupesti,cum putem spera ca vom reusi sa ne controlam cele sufletesti?Postul e un mijloc,nu un scop in sine.E un mijloc prin care ii aratam lui Dumnezeu ca suntem disponibili,deschisi pentru El,ca suntem dispusi sa ne intoarcem ochii si gandul de la cele pamantesti spre cele duhovnicesti.Tzuni,sanatate!Dar ce ai patit?Sper ca nu e grav.
Originally posted by megbeng
ICA, am intrebat la MAC si mi-au spus ca sunt de post...da apre absurd..la ce sa puna lapte praf? nu e vorba de carofii aia noi, wedges,, ci de cei pai...cartofu simplu, pus in ulei incins..depsre facut dragoste/copii si post, eu tot am o nedumerire (cred ca v-am ametiti cu problema asta a mea)...deci, biserica ortodoxa nu incurajeaza contraceptia, nu? buuun..deci daca e sa o luam f strict, e pacat sa te protejezi...pai si atunci, intrucat sunt sigura ca nu o sa stau 40 de zile fara a afce dragoste cu SOTUL meu..ce e mai pacat...sa folosim prezervativ sau sa nu ne protejam si poate sa iasa un copil? ca doar Dumnezeu incurajeaza cuplurile casatorite sa procreeze.....mi-e cam...asa, intr-un fel sa discut ata de detaliat cu preotul..va intreb pe voi ce parere aveti...eu tot am momente de slabiciune..pe de-o parte zic ca-s tare si mai astept cu conceptia pana in mai, pe de alta parte imi doresc cu atata ardoare un copil, incat lunile astea trec infiorator de greu..
si s-a si nimerit postul pe stagiul meu de gineco..aseara am vazut vreo 5 nasteri, 5 mici puiuticare si-au inceput viata si am fost atat de emotionata de fiecare prim-tipat...of-of-ofTZUNI, sper ca esti ok si ca nu e vorba de vreun diagnostic nasol
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
carolinah spune:
Irina, vrei sa spui ca tu nu te protejezi cu nimic atunci cand faci dragoste cu sotul tau (nu ma refer aici la perioada de post, evident)? Si daca da, atunci cum de nu aveti decat un copil? Nu te intreb din indiscretie si ignora intrebarea daca vrei, dar pe mine ma preocupa f tare subiectul, mai ales acum dupa ce avem deja cei 2 copii pe care ni i-am dorit...
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by carolinah
Irina, vrei sa spui ca tu nu te protejezi cu nimic atunci cand faci dragoste cu sotul tau (nu ma refer aici la perioada de post, evident)? Si daca da, atunci cum de nu aveti decat un copil? Nu te intreb din indiscretie si ignora intrebarea daca vrei, dar pe mine ma preocupa f tare subiectul, mai ales acum dupa ce avem deja cei 2 copii pe care ni i-am dorit...Carolina, cu Alina si Ana... si tati, evident
hi,hi,ma rusinez,bre...
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
carolinah spune:
Ooof, chiar speram un raspuns de la cineva credincios ca tine, dar respect decizia ta. Multumesc. Barbatu-meu de mult zice sa mergem cu problema asta la duhovnic, dar eu aman mereu. I-am si zis sa discute singur cu duhovnicul problema asta, ca mie mi-e jena sa discut cu omul ala astfel de detalii. Pe de alta parte omul are 45 de ani si (doar) 2 copii asa ca...
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
Tzuni spune:
Buna dimineata!
O zi de post frumoasa va doresc!
Irina, nu e grav, o mica depresie. Trece...
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
am cumparat azi dimineata de la magazinul Nik niste briose facute cu lapte de soia, o minunatie! Au 2 feluri - din faina de secara si din faina normala cu lamaie. Vi le recomand calduros!
Si va doresc un week-end linistit! Si cine stie... poate avem si putin soare!
Gabi
megbeng spune:
buna dimineata tuturor!
cu mancarea de post nu am (inca) probleme...nu simt ca imi lipseste nimic, doar ca am reinceput sa am crampe musculare, asa ca am sa incep sa iau niste calciu gluconic..am mai trecut prin asta intr-o perioada in care, fara intentie, am exclus lactatele
nu reusesc sa ma rog atat cat imi doresc..adica sa citesc acatiste, psalmi sau Biblia, dar sper sa conteze gandurile de multumire pe care le adresez divinitatii de cateva ori pe zi, multumind pentru tot ce am..multumind cu cuvintele mele adica, nu rugaciune de multumire propriu-zisa
asa, si in aproape 2 saptamani am reusit sa nu scap decat o singura injuratura, cand am turnat niste cafea fierbinte pe mana, dar a fost un reflex, ca m-am speriat, nu cu intentie![]()
imbratisari tuturor!
daniela_b spune:
Fetelor dragute,
eu nu am mai tinut pina acum post, desi am fost citeva luni bune vegetariana (si as fi fost si azi daca nu as fi avut probleme de sanatate declansate de lipsa proteinelor de origine animala) nu se numeste ca am tinut post, pentru ca nu am facut-o in felul in care trebuie tinut postul.
Foarte frumos a spus Irina ca trebuie sa-l consideram ca pe un lucru bun prin care ii aratam lui Dumnezeu ca sintem dispusi sa ne intoarcem fata spre el...
Eu nu am nici-o problema cu mincarea, in mod obisnuit maninc putin si carne maninc exact cit sa nu imi fie rau, maximum 200 de grame pe saptamina, asa ca nu mi-e dificil deloc.
Cu gindurile si cu cuvintele rele iar nu am probleme, nu e in felul meu sa le am, poate ca uneori sint mai seaca in exprimare insa nu ma bintuie nici un sentiment urit pentru semenii mei.
M-am gindit sa tin post in primul rind pentru ca vreau sa ma las de fumat si vreau sa ma rog cu inima si trupul curate pentru asta. Desigur, faptul ca inca fumez imi arata ca nu sint suficient de puternica insa stiu ca Dumnezeu ma iubeste si nu o sa ma lase la greu.
Mai sint si alte lucruri pe care mi le doresc insa nu indraznesc sa le cer de la El, simt ca sint prea pacatoasa si nu cred ca le merit.
Voiam sa va spun ca in dimineata primei zile de post, am citit niste postari de pe un alt topic, scrise de gandacelu si cu toate ca ele nu se refereau in primul rind la post, cuvintele acelea m-au facut sa pling, intii de neputinta si apoi de speranta ca as mai putea face ceva.
Imediat m-am adunat si m-am hotarit sa tin post, ca un mic prim pas pe o cale care nu stiu unde duce dar cred ca aceasta calatorie ar putea sa-mi aduca bucurie sau macar liniste.
In aceeasi zi mi-am facut o programare la un program de kinetoterapie si am dat peste o terapeuta atit de draguta si de vorbareata, dar despre ce credeti voi ca vorbea non-stop cu atita insufletire si cu zimbetul pe buze: despre Dumnezeu, in timpul masajului medical imi cita din Biblie si pot zice ca ma luau fiori cind auzeam pasajele acelea din gura ei. Merg in fiecare zi la program si asta se repeta zilnic.
Imi vine sa o pup cind o vad.
Ieri mi-a zis ca nu-si da seama de ce discuta lucrurile astea cu mine si ca in general se abtine sa aduca pe tapet probleme legate de religie dar ca eu i-am inspirat o mare simpatie si caldura.
Eu? Eu!? Eu care sint taciturna, o fiinta cu o aparenta rece si etichetata in 99% din cazuri ca fiind o antipatica si o increzuta. Care simpatie, care caldura?
Ce spuneti voi de cum le aranjeaza El pe toate?
Va doresc sa va gasiti tihna si dragostea pe care le cautati!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii