Cu masina in Europa - sfaturi!
Sper ca am nimerit bine aici - sa-mi postez subiectul! M-am gandit ca sunteti multe care locuiti in afara romaniei si ma puteti ajuta!
Ne-am propus anul acesta, la inceputul lui iulie sa plecam cu masina rom-ungaria-austria! Am foarte multe intrebari... am sa incerc sa rezum cateva, insa daca imi puteti oferi orice mic detaliu - va multumesc!
1. cum se poate iesi din tzara cu masina? ma refer aici: trebuie un traseu stabilit cu rezervari la cazare facute la o agentie din romania??? sau se poate si fara? as prefera fara; vrem sa colindam mult si sa ne oprim cand nu mai putem, pe unde apucam! si ce acte ne mai trebuie in afara de pasaport?
2. mai exista limita de bani pe care trebuie sa o avem la granitza?? adica 500 euro/persoana sau 100 euro/zi???? banii trebuie sa fie lichizi sau se poate merge si cu cardul (cum dovedim ca avem pe card banii acestia?)!
3. cazari pana in 50 euro pe noapte gasim in ungaria si austria??? auzisem ca ar genul de moteluri de pe autostrazi, din afara oraselor, unde se poate dormi foarte bine si la preturi mai mici decat in orase!
4. ce putem vizita in Ungaria, in afara de Budapesta? dar in Austria?
Deocamdata atat... am sa revin cu alte intrebari daca nu va deranjeaza pe masura ce inaintam in discutie! Pentru inceput ma intereseaza ce si cum trebuie sa iesim din tzara!
Astept raspunsuri...
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana
Raspunsuri
danat spune:
Cam asta a fost partial itinerariul nostru de anul trecut, insa ne-am avintat si mai departe (Elvetia, Germania f putin) dar am sfarsit prin a fi obositi in ultima saptamana (am umblat fix 3 saptamani).
Sa-ti spun din ceea ce am facut noi (repet erau valabile in august 2005):
- pt la vama: aveam si cash la noi si ne-a facut invitatie cumnata mea care locuieste la Viena (degeaba ne-a trimis-o, ca nu ne-a intrebat nimeni de ea, la nici o vama ). Banuiesc ca, daca nu vreti sa umblati cu cash la voi, puteti arata un extras de cont pt card. (O barfa: la vama la unguri, am prins o privire de-a vamesului care controla pasapoartele, in loc sa se uite sa ne compare macar cu pozele din pasaport, el era cu ochii in portofelul lui barbati-miu )
- cazare: aveam cateva rezervari facute si printate confirmarile, pt vama in cazul in care ni se cereau, caci noi am vrut sa fim linistiti din acest pct de vedere ( pe net vazusem ca preturile se invart de pe la 50 euroi in sus - gasthofurile din jurul oraselor austriece). Precizez ca Austria nu-i o tara prea ieftina (in comparatie cu ceea ce am gasit apoi in Germania care e cu 10-15% mai rezonabila). Eu te-as sfatui sa sapi pe net si nu se poate sa nu gasesti macar orientativ ceva.
- orase: noi am vazut Viena, Salzburg (ahhh, ce oras elegant si frumos - un sfat: nu o luati pe autostrada ca pierdeti enorm de multe frumuseti - de ex See-urile din drumul spre Salzburg) si Innsbruck (aici sa vizitati oraselele din jurul lui, sunt suuuper pitoresti, nu-ti vine a crede ce a lasat Dumnezeu pe pamantul asta). La atit ne-am rezumat, caci ti-am zis mai departe am intrat in Elvetia. Insa ar mai fi Linz, Graz, s.a.
- Ungaria nu am vizitat-o, noi ne grabeam sa ajungem in Viena. Am stat o noapte la o pensiune -motel de la marginea Budapestei si atit.
Daca vrei sa te uiti la ce am pozat noi, click pe linkul: http://community.webshots.com/user/tudorii
In primele 4 albume vei gasi numai Austria.
Oricum, eu iti urez bafta in ceea ce vreti sa faceti (ai sa vezi ca auzi romaneste peste tot unde vei merge in Austria).
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
claudia_a spune:
Multumesc frumos de raspuns!
In Viena am mai fost (trimisa de servici), insa acum vreau sa mergem impreuna (eu si sotul; pentru fetitza noastra e drumul prea lung si stresant) si sa savuram cum se poate mai bine, fara sa ne grabim ...
Deci teoretic la vama nu avem nevoie nici de cazari - confirmari, nici de invitatie (pe care oricum nu o avem).... deci iesim pur si simplu, cu pasaport si bani in portofel si eventual extras de cont pentru card! Ok, inteles pana aici!
In Budapesta ati avut rezervare sau v-ati oprit la pensiunea aia pur si simplu? si era pana in 50 euro/noapte???
Am gasit pe net destule oferte pentru Austria... hoteluri chiar in centrul Vienei, pana la 50-60 euro/noapte/camera!
Am inteles de la tine ca trebuie o harta super cu Austria si sa ne aventuram pe alte drumuri decat autostrada... e bine de retinut!
Merci pentru info si mai astept impresii si experiente!
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana
danat spune:
Asa este, pt un copilas este foarte obositor asa itinerar! Nici noi nu l-am luat pe baietelul nostru (care e doar cu 2 luni mai mare decat fetitza ta!) pentru ca una la mana, nu pricepea mai nimic, si a doua ar fi fost obositor si pt el dar si pt noi. Sper sa ne ajute Dumnezeu, cand va fi mai mare sa-l putem duce si pe el.
Acum din ce mai ma intrebi:
- la vama: nu iti garantez nimic, la cum se schimba in Ro legile eu iti recomand ca inainte cu 2-3 sapt de plecare sa te mai interesezi ce si cum. Cel putin asa facem noi ca sa nu avem surprize.
- iti trebuie carte verde pt auto si asigurari de sanatate pt toata perioada concediului pt amindoi.
- la intrarea pe teriotirul fiecarrei tari vizitate (Ungaria, Austria) dupa ce treci de vama sa opriti sa cumparati vigneta altfel riscati amenzi. Se cumpara pt perioada cat stai in tara respectiva.
- la Budapesta nu am avut rezervare, stiam de la altcineva de acel motel, iar camera a costat 60 euro cu mic dejun inclus.
Chiar sunt curioasa, daca gasesti pensiuni/ moteluri pe teritoriul Austriei pina in 50 euro suntem si noi foarte foarte interesati, sa imi dai si mie linkuri, ceva!!!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
claudia_a spune:
http://www.venere.com/ aici am gasit in viena super cazari!
Cat ajunge vigneta? As vrea sa stiu sa-mi pot planifica bugetul...plus ca cica sunt si taxe pe autostrazi... cat este taxa?
http://en.venere.com/austria/hotels_vienna/alsergrund/hotel_geblergasse.html
http://en.venere.com/austria/hotels_vienna/2_stars_hotel_vienna.html
Noi si Ioana
Ramba spune:
Langa Budapesta, alaturi de autostrada este hotelul numit Etap. Acesta este de fapt un lant de hoteluri, gasesti Etap-uri langa autostrada cam in toate orasele mari din Ungaria, Austria, Germania, Franta si poate si in alte tari, dar nu mai stiu eu. Pretul unei camere este 35 - 40 Euro. Stilul este de hotel de tranzit. Au si site pe care poti face rezervari.
In Austria, gasesti cazare, rezonabila, in zonele turistice, dar nu pe autostrada. Noi am fost tot asta vara. Am dat 40 Euro/(noapte + mic dejun) in zona Kitzbuhell. Si mai ieftin (25 sau 30 Euro/noapte + mic dejun, nu mai stiu exact) la vreo 50 km de Graz intr-un catun pe varful muntelui. In ambele locuri a fost foarte frumos, curat si am fost bine primiti. In Viena am stat odata la Hotel Gabriel *** si am dat 50 sau 60 Euro/(noapte + mic dejun) - tot un hotel frumusel.
Avantajul cu Etap-ul este ca poti anula rezervarea chiar si in ziua in care o ai, pana la ora 19, parca. Asa ca daca gasesti un loc mai bun, dai telefon si o anulezi.
http://photos.yahoo.com/ramonarump
claudia_a spune:
Multumesc Ramona pentru info... e bine de retinut si cazarea la ETAP! Par a fi comoda cazarea aici! Si interesanta si casutza din muntzi...oricum vrem sa vedem si muntzii lor !
Mai apropae de plecare mai deschid eu un subiect despre info... voi fi mai bine documentata si voi sti ce intrebari mai la obiect sa pun!
Noi si Ioana
roxanicea spune:
quote:
Initial creeata de claudia_a
Sper ca am nimerit bine aici - sa-mi postez subiectul! M-am gandit ca sunteti multe care locuiti in afara romaniei si ma puteti ajuta!
Ne-am propus anul acesta, la inceputul lui iulie sa plecam cu masina rom-ungaria-austria! Am foarte multe intrebari... am sa incerc sa rezum cateva, insa daca imi puteti oferi orice mic detaliu - va multumesc!
1. cum se poate iesi din tzara cu masina? ma refer aici: trebuie un traseu stabilit cu rezervari la cazare facute la o agentie din romania??? sau se poate si fara? as prefera fara; vrem sa colindam mult si sa ne oprim cand nu mai putem, pe unde apucam! si ce acte ne mai trebuie in afara de pasaport?
2. mai exista limita de bani pe care trebuie sa o avem la granitza?? adica 500 euro/persoana sau 100 euro/zi???? banii trebuie sa fie lichizi sau se poate merge si cu cardul (cum dovedim ca avem pe card banii acestia?)!
3. cazari pana in 50 euro pe noapte gasim in ungaria si austria??? auzisem ca ar genul de moteluri de pe autostrazi, din afara oraselor, unde se poate dormi foarte bine si la preturi mai mici decat in orase!
4. ce putem vizita in Ungaria, in afara de Budapesta? dar in Austria?
Deocamdata atat... am sa revin cu alte intrebari daca nu va deranjeaza pe masura ce inaintam in discutie! Pentru inceput ma intereseaza ce si cum trebuie sa iesim din tzara!
Astept raspunsuri...
Noi si Ioana
claudia,
si noi am iesit anul trecut cu maisna din tara pe un traseuy mai lung, dar tot prin ungaria, austria si ami departe.
fata de anul tercut, legislatia de anul asta e putin mai drastica. trebuie sa aveti ori inviatie, ori rezrevari de cazare. eu acum o luna am iesit din tara si din pacate, mi-a fost ceruta invitatia sau voucherul de cazare. am avut voucher si gata. treaba a fost rezolvata.
anul trecut, am avut, deasemeni, vouchere de cazare pt majoritatea destinatiilor in care am fost plecati. faceti-va si voi, o rezervare- doua, de principui si gata. ca o data ce ati eisit din tara, nu mai stiu ei pe unde sunteti si cate zile ati stat la hotel sau pensiune..etc.
eu zic sa nu va riscati si s ava faceti rost ori d eo invitatie ori de o rezervare de cazare. bani de cheltuiala, nu va mai trebuie asa multi, daca aveti cazarile rezolvate.
sa nu uitati de asigurarile medicale si carte verde!
cazari mai ieftine gasesti in austria la pensiuni. langa viena gasesti in jur de 50 euro/camera /noapte la hotel etap. face parte din grupul accor, alaturi d eibis, sofitel , mercure, novotel, formula1, etc.
cel mai sigur e sa te interesezi la o agentie de voiaj, in privinta ultimelor reglementari de iesire din tara . e cel mai bine.
succes!!!!!!!!
pupi
roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea
roxanicea spune:
scuze,
m-am repetat cu hoetlul etap. nu am citit initial ce au raspuns cecelalte fete....; da si vigneta. in ungaria era parca 4 euro pt 2-3 zile
orium ne-am luat una la dus si una la intors. adica vreo 8 euro.
in austria era parac...vreo 8 euro . al fel ne-am luat una la dus si uan la intors. pt ca nu ne interesa sa stam mult in austria. deci nea-m laut vigneta de austria minima ca nr de zile,parca 4 ..... sunt si mai mari. va luati in functie de itinerariu. ti le-am spus ca sume aproximative, ca sa stii al ce sa te astepti.
pupi
pa!!!!!!!!!
roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea