Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Tare frumoase floricele, Adi! Sa-ti traiasca!

La mine e un soare ingrozitor de citeva zile, ar trebui sa sap pamintul sa pun niste rosii (mi-a luat sotu' 12 rasaduri ) dar pamintul e asa de tare incit n-am cum sa-l sap... Asa ca astept si eu o ploaie sa-l inmoaie o tira (Adi, da-i adresa mea ;))

In rest am niste flori minunate, petuniile in casacada amestecate roz si mov (teribil de parfumate), muscate curgatoare si zonale, trandafirii infloresc, crinii au facut bobocei etc. etc... Cind o sa fiu mai harnica o sa pun si eu niste poze mai recente. Va zic eu cind.

Pupi gradinarese ocupate (si lenese la scris)

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Oti, merci. Si florile tale sunt minunate. Asa as trimite norii spre voi, sa te-ajute un pic la gradinarit.
La noi ploua de 2 saptamani, deja m-am saturat. Doar ieri a fost frumos. Era prea mult o zi cu soare. Azi am avut 10 grade.
sper ca de maine sa ma debarasez de umbrela.

Florile mele

Mergi la inceput

Vesti bune: azi e soare, iar eu m-am dus la piata dupa capsuni si m-am intors cu...o fuchsie.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetelor ce mai faceti,pe unde umblati?Savurati vara?Haideti cu pozici noi cu florile voastre!Eu am facut ieri cateva poze,nu prea am timp dar voi mai face saptamana viitoare.
pupici la toate

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Nu mai putin de 70 poze cu florile mele de iunie.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Adi, ca intotdeauna sint suuper florile tale. Cind am timp mai pun si eu cu ale mele.

Spor la treaba la toate gradinarasele,
Him

Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Salut!

Eu am pus niste rasaduri de rosii in gradina. Culmea e ca au dat si ceva fructe (adica legume... tomatele, care-s inca verzi). Pb e ca habar n-am cum sa le ingrijesc. Am auzit cum ca ar trebui ruptzi mugurii care apar la baza ramificatziilor, ca sa nu creasca prea multe frunze si prea putzine flori. Am ma auzit ca ar trebui sa tai ramurile neproductive (care nu dau semne ca ar da flori) - pe astea cum le recunosc?

Cat de inalte cresc plantele (ca deja au ajuns la juma de metru, si nu dau semne sa se opreasca) Cum le opresc din cresterea pe inaltzime, privilegiind cresterea pe latzime?

Cat de des tre' sa le ud?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Bravo oLo, m-ai luat, acum intru si eu in casa, am pus 8 rasaduri de rosii si mai am inca 4 de pus... dar nu mai am araci, trebuie sa cumpar saptamina viitoare. Sunt in intirziere mare dar n-am avut timp mai devreme, sau cind am avut ori ploua cu galeata, ori era seceta mare si nu puteam sapa pamintul tare ca piatra ori... am preferat sa fac altceva (plimbari pe plaja etc.)

Rosiile trebuie sa le uzi in fiecare zi, de preferinta seara. Mai eficace este udatul automatic, eu pun cite o sticla de plastic cu fundu-n sus la fiecare plantuta si o umplu cu apa, pamintul isi trage numai cit are nevoie. Cind se golesc sticlele le umpli din nou.

Mai multe despre rosii si ingrijirea lor: http://www.aujardin.info/plantes/tomate.php

Bafta si rosii delicioase!

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Fetelor va rog sa ma ajutati......am cumparat o floricica frumoasa exact ca aceasta numai ca e galbena si de 2 zile au inceput sa i-se usuce floricelele si frunzele si boboceii.....nu am schimbat ghiveciul, am zis sa astept sa treaca florile, nu am udat-o excesiv, nu sta in soaqre....nu vreau sa o pierd...ce sa fac?

Poate imi spuneti si....cum se numeste ca de la brico pana acasa am uitat
Multumesc frumos

Just..... Maria

Mergi la inceput

E begonie. Eu i-am schimbat ghiveciul dupa ce-a venit din florarie (ca am primit-o) fiindca era prea mic. Am lasat-o totusi sa se acomodeze cu noua locatie, adica cu balconul meu o saptamana, dupa care am mutat-o intr-un ghiveci mai mare, completand pamantul vechi pe margine, ca sa nu ii deranjez radacinile.
Nu o uda excesiv, lasa sa se usuce un picut pamantul intre doua udari.
Plantele din supermarketuri nu prea sunt ingrijite si de aceea sufera anumite socuri.
Eu sper sa isi revina si sa te poti bucura de florile ei.

Nu ma pot abtine sa nu va arat unde am fost duminica. Am vizitat o mini gradina botanica particulara si am ramas uimita de atatea frumuseti. Cu doua zile inainte, adica vineri, in urma unor ruperi de nori a fost apa de 30 cm acolo, dar duminica am prins o zi caniculara.

Florile mele

Mergi la inceput