Scandinavii stiu DC... (108)
Raspunsuri - Pagina 15
cataghe spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
Catalina, cum e acas'? si noi vrem sa ne intoarcem. facem bine? :))
Pfuai, ma Bubilici, grele intrebari pui si tu!! Nu stiu ce sa zic, pe cuvant, ca noi suntem aici abia de o saptamana si un pic, inca nu ne-am dezmeticit total. Si oricum, raportat la situatia noastra particulara, cred ca abia in 2-3 ani o sa putem trage linie si sa ne dam seama daca am facut bine sau nu ca ne-am intors...
Ca impresie generala, "readaptarea" e destul de nasoala, in sensul ca sunt chestii cumva marunte dar care te deranjeaza dupa ce ai apucat sa te obisnuiesti altfel... Hai sa va trec in revista ce ma "nerfeaza" pe mine in momentul asta in .ro, va mai distrati si voi Deocamdata ma irita asa (in ordine cronologica):
- serviciile comerciale sub orice critica: socul nr 1 dupa ce am aterizat in .ro a fost ca in primul magazin in care am intrat a trebuit sa dau 3000 de lei pe o plasa; socul nr 2: toata lumea care vinde orice fel de rahatzel e extrem de "importanta" si afectata si te priveste de sus ca si cum ti-ar face un favor ca iti vinde rahatzelul ala; socul nr 3: am stat mai bine de doua ore ca sa cumparam doua amarate de telefoane mobile plus abonamentele aferente;
- mizeria: a nins doua zile dupa ce am ajuns si apoi a iesit soarele; rezultatul, o fleasca din aia cu noroaie si balti cum uitasem ca exista, nervi cat cuprinde si tras cupilu' de maneca permanent sa aiba grija pe unde calca, etc.; a propos de cupil, sosete negre dupa purtat o zi cum le-ar fi avut in Dallas, banuiesc, daca i le lasam in picioare o saptamana-doua nonstop - asta in conditiile in care ne preumblam prin case de oameni civilizati care utilizeaza frecvent aspiratorul, da' dijeaba!!;
- oamenii ca la romanika: incruntati toti, te apuca nabadaile cand ii vezi in supermarket cum intorc ingrijorati un prodys pe toate partile, cam cu frica asa, si stau minute intregi sa se decida daca chiar le trebuie si daca nu e totusi prea scump - o priveliste trista, pt mine cel putin; toata lumea se inghesuie, da din coate, trece cu caruciorul peste tine daca nu esti atent; aproape nimeni nu zice "pardon", regulile de politete in cea mai mare parte sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire; in prima zi cand m-am dus la spital erau sa ma bata portarii pt ca eu nu stiam ce fac ei acolo si ca daca vreau sa intru in spital tre' sa cumpar papuci de aia de unica folosinta - limbaj absolut suburban si atitudine de "asta e spitalul lu' tata-mare si fac ce vreau in el, alinierea sau va belesc pe toti!!"; incredibil, se pare ca un comportament normal si civilizat trezeste in multi inivizi o agresivitate de nedescris, pt ca pe masura ce eu vorbeam calm si civilizat nenii de la poarta se aprindeau tot mai tare, cresteau decibelii si dadeau din maini tot mai amplu;
- toata lumea e pusa pe furat, preocuparea fundamentala e cum sa furam statul, cum sa nu ne platim impozitele 3 ani si dupa aia sa injuram cand trebuie totusi sa le platim ca uite ce mult e de plata si noi cu ce mai ramanem?!; toata lumea se plange insa aceeasi indivizi se preocupa exclusiv cum sa-si fure singuri caciula avand insa impresia ca i-o fura aluia de langa ei, ceea ce, evident, le produce o mare satisfactie;
- barfa, barfa si iar barfa; aici nu intru in amanunte ca cred ca stiti la ce ma refer - sau poate o fi o caracteristica zonala?
- inca nu am reusit sa ma decid care programe TV sunt mai proaste, astea de aici sau alea din US - aici am o dilema
Cam astea sunt chestiile de care ne-am lovit in prima saptamana si de care avem senzatia ca ne-am dezvatat intr-un an de US. Bineinteles ca asta e abia varful iceberg-ului, dixtractia maxima de acum incepe!!
Reversul medaliei: ne simtim bine ca suntem totusi "acasa" - chestie pe care mi-e foarte greu s-o definesc. Ne-am revazut parintii, rudele, prietenii si e tare bine sa ii ai aproape. Am fost primiti cu caldura la serviciu si eu si sotul meu, eu cel putin am regasit imediat atmosfera "de gasca" ce mi-a lipsit un an de zile (intamplarea face sa am noroc de cativa colegi foarte buni aici). Copilul merge la scoala de saptamana viitoare si am avut o mare satisfactie cand l-am auzit citind aproape fluent in romaneste desi absolut nimeni nu a stat sa se ocupe de el in privinta asta - in conditiile in care el a invatat sa scrie si sa citeasca direct in engleza si inainte sa plecam era acolo in "regular class", adica fusese deja transferat din clasa de ESL in clasa normala.
Dupa cum se poate vedea, chestiunile de ordin practic sunt cu un mare minus, cele de ordin sentimental sunt cu plus - dupa cum ma asteptam de altfel. Pt cele de ordin material mai am nevoie de timp ca sa trag o concluzie.
Daca imi mai vine ceva in minte mai scriu. Va rog sa nu luati careva ca pe o jignire la adresa Romaniei ceea ce am scris, sunt pur si simplu cateva chestii de care ne-am lovit noi, proaspat reveniti in tara. Nu generalizez nimic, asta e experienta noastra, si, cum spuneam, in punctul in care ne gasim noi in evolutia profesionala ne mai trebuie cel putin 2-3 ani ca sa tragem o concluzie - concluzie care va fi si ea aplicabila strict cazului nostru.
Va pupicesc si cum zic prietenii mei de peste balta, take care!
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
iileana spune:
Catalina, intii iti spun "bine-ai venit", poate nu cu entuziasmul cu care ti-am urat acu' un an "drum bun", dar tot din inima si cu mult-mult-mult drag, ca si atunci!
Acuma, scuze ca dau iama, dar mie mi-a scapat motivul reintoarcerii voastre, si as cam vrea sa-l aflu. Nu-i nevoie sa reiei povestea pentru mine, zi-mi numai unde sa ma duc sa o caut.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Adela99 spune:
am citit o chestie dragutza cu doi pinguini homosexuali, Ron si Silo care dupa sapte ani impreuna au inceput sa cloceasca o piatra. ingrijitorilor le-a fost mila de ei si au primit un ou fecundat. asa ca perechea homosexula a adoptat un puiutz de pinguin, Tango. din pacate acum cei doi s-au separat. dar aceeasi gradina zoologica din New York are acum o pereche de pinguini lesbiene
doruleatzo ti-ai prelungit vacanta in Romania? unde-s pozele gepututzei de cinci luni?
catalina, bine ai revenit!
vik fumezi? ... si io :-(
lilutz pe unde umbli?
gashca, dezmortirea ... asa ceva
daca tot m-am bagat sa editez:
www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,792799,00.html" target="_blank">Madonna a descoperit ca se inrudeste cu cc Camilla Paker-Bowles si cu Celine Dion ... ce ziceti de figura Madonnei? :-)
xenocid spune:
Hai sa va zic o gluma draguta de care dadui astazi:
Pe strazile din San Francisco un trecator vede - Restaurant Chinezesc Janusz Wiekenstein. Omul ramane putin blocat, intra in restaurant - era chiar chinezesc, comanda mancare - chinzeasca autentica. Intrigat doreste sa il vada pe stapanul restaurantului. Extrem de amabil un batranel - chinez autentic i se prezinta: Janusz Wiekenstein
Complet derutat trecatorul il intreaba:
-Dar cum de aveti numele asta?.
-Ehe poveste veche. Atunci cand am venit in US si eram la coada la oficiul de emigrari iar in fata mea era un polonez
-Asa si?
-Si, ofiterul l-a intrebat cum il cheama iar el a zis Janusz Wiekenstein
-Bine bine dar ce legatura are asta cu dumneata?
-Pai apoi am venit eu la rand si m-a intrebat cum ma cheama
-Si ce i-ati raspuns?
-Sem Ting
*segmentation fault*
doruletz spune:
nziua, i-ote ca venii
Adelucci nu mi-am prelungit sederea in ro desi as cam fi vrut sa mai stau nitzel. Mai bine insa ca plecai ca cre' ca ajungeam de 100 kile la cate amandine de la scala am putut sa ingurgitez! Cel putin vreo 4-5 pe zi, d'alea mari, extrem de dulci si siropoaaaseee.... si acu salivez cand imi amintesc Insa chiar nu se mai putea in ritmul asta, am abuzat. In plus se pare ca venii iarna p'acolo asa ca mai bine veniram aci la primavara.
Catalina, bine revenisi! hai ca ma scutisi pe mine sa spun cum mi se pare in ro in caz ca ma intreba cineva Adevarul e insa ca io nu mai remarc lucrurile astea gen praf, acreala unor vanzatori, inclestarea unora sau programele TV (totusi aici s-au schimbat in rau, astea insa sunt din ce in ce mai proaste fratilor, e oribil!!) etc pentru ca le stiu, nici nu ma astept la schimbari spectaculoase asa ca imi concentrez atentia spre schimbarile in bine, asa mici cum sunt ele tot mai gasesc pe ici pe colo cate ceva;
rayu ma bucur ca mai intrasi pe aci, sper sa mai vii, macar in weekend! de data asta imi pusei adresa cu poze la favorite, macar asa sa mai urmaresc ispravile madmoazelei Amélie (ce mare s-a facuuut )
Sabina ratzusca ta a avut enorm succes la gepetutza, de cate ori i-o macan râde si intinde manutele s-o apuce. Da' nu numai ei ii place, Alain fugareste cu ea pisicile prin casa, cupilasii amicilor mei care au venit sa ne viziteze la Bucuresti au urlat incontinuu ca vor si ei etc! Hai ca ne dadusi la toti de lucru
xeno, pai bine ghia, de ce nu spui ca esti p'acilea pe meleagurile lu' Voltaire? daca nu ne intalniram pi la Piatra Olt macar aci prin Cartieru Latin sa ne vedem. Insa trebe sa ne luam scuturile si armurile ca vaz ca e batalie mare p'acolo se intarâtara spiritele rau...
gata, mergem la plimbare, mai viu io
PS uite acilea poze din calatorie si de la 5 luni. Prajitura insa o mancaram inainte de a o poza!
xenocid spune:
doruletz ete ca am onoarea de a a fi primu care iti zice bine ai venit
Sa stii ca reperai un local tematic acilea in colt www.cafedenfer.com/" target="_blank">Cafe D'Enfer. Am vorbit cu cineva de ...jos si se pare ca noua ne acorda reduceri numa sa nu prindem ziua cu happy hour pentru satanisti.
Pina n'o iesi legea aia antiblasfemie cat de car sintem in siguranta. Dup'aia om mai vedea noi.
Si ca sa vezi de unde tocmai plecasi am descoperit azi o noua stiinta doamnelor si domnilor - geoteologia promovata stralucit de Dan Chiachir in www.ziua.net/display.php?id=195704&data=2006-03-15" target="_blank">Ziua
Acu ma gandesc si eu: dat fiind ca cea mai mare eruptie vulcanica din istoria moderna a avut loc in Alaska prin 1912 combinata cu densitatea populatiei de un cap pe milionu de mile patrate - pai voi va dati seama ai dreaq ce pacatosi or fi aia de au atras mania domnului in halu' asta.
Inca una si ma duc: Din Manualul de utilizare si depanare al micului ortodox aflai ca daca vomita pe el dupa impartasanie trebuie sa ii dai foc la haine. Manualul nu precizeaza daca inainte de asta trebuie sa scoti copilul din ele.
Alin
*segmentation fault*
lilanda spune:
Bonsoir!!! Io cer, din timp, scutire pentru saptamina viitoare, chiar si medicala ... ma aflu in focu' pregatirilor pentru o expozitie de mozaic pictat, asa ceva (de luni, incepem efectiv munca la tablouri, in grupe de cite trei, si semnai azi contract de munca ccc cu colegii Printre altele scrie: nu exista sa fii bolnav, daca te tii inca pe picioare sau vi holder vores aftale med hinanden, ceea ce in traducere cu licenta inseamna tinem intilnirile noastre unii cu altii..danezi, nu alta
doruletz, bine-ai revenit Acusi-acusi, Alexandra are virsta pe care o avea Amelie, cind am vazut-o prima oara!!! Muoooama ce trece vremea!!!
cataghe si tie urez, da' mai timid asa, bun revenit in tara!!! Iti doresc sincer insa, ca ccc chestiunile de ordin sentimental sa nu cedeze in fata celor practice ...o fi posibil oare???
Adeluctzza, vazui si io un film de-al lui Shirin Neshat si realmente iti da senzatia de 3D, fiindca te afli taman intre persoana si proiectie!!!
Pup iu
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
copiloi spune:
Wow, ce nasi are Alexandra !
Iar am ridicat receptoru', fara sa fi fost pentru mine!
Alina
Veve spune:
Deci avem www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71286" target="_blank">capitol nou
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6