copil prea rasfatat??
Buna fetelor
M-am hotarat sa scriu aici in speranta ca ma veti ajuta cu un sfat.Si eu si sotul meu suntem suparati pe pustiul nostru care face numai probleme la gradi(e in grupa mare),ne-am saturat sa se tot planga educatoarele de el:este neatent ,alearga ,nu doarme si ii deranjeaza si pe ceilalti.I-am interzis calculatorul,desenele animate,il pun acasa sa scrie ...etc dar se vede ca nu prea e pasionat de astfel de activitati(ma refer la scris).Nu stim cum sa mai procedam,nici cu bataie nu e bine si de aceea am ales pedepsele de mai sus.
Poate e vina mea ca l-am mai neglijat din cauza celei mici(are 1 an si jum) si sta cam tot timpul pe capul nostru.Stau totusi si ma gandesc ca are doar 5 ani si jum...e normal sa-i placa sa se joace.
Efectiv nu stiu cum sa mai procedez cu el...voi ce sfaturi imi dati ?
luna
Raspunsuri
CristinaT spune:
am o fetita poate de acceasi varsta cu baiatul tau. nu am pus-o niciodata sa scrie acasa. Dac vrea face , daca nu nu. Si mie mi s-au plans doamnele ca se murdareste cu acuarele, e ca un purcelus.... am facut doar o fat trista si a doua oara nu a mai facut. Poate ca sunteti prea exigenti cu el.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
axia spune:
Poate ca nu ar fi o idee rea sa-l duci sa faca sport. Isi va consuma energia si va invata o anume disciplina. Orice sport e bun, ce ti-e mai aproape si se preteaza la pitici, de ex inot, karate, gimnastica....orice.
Eu asa vreau sa fac putin mai tarziu, acum e micut.
Succes cu nazdravanul.
PS Lasa-l cu scrisul, daca scrie de acum se va plictisi la scoala si vei avea alt set de probleme
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.
lunna27 spune:
Andreea s-ar putea sa ai dreptate in legatura cu sportul,ne-am gandit si noi dar deocamdata am renuntat pt ca are un suflu la inima si pana nu vedem ce e cu el nu am indraznit sa-l dam sa faca efort.Oricum o sa ne gandim la un sport 'mai linistit'
Cristina...daca mi-ar spune mie educatoarele ca doar se murdareste as fi cea mai fericita mama ,dar el face mult mai multe ...e foarte negativist,cred ca e si din cauza alintaturii de la bunici.
luna
axia spune:
Daca a fost un copil alintat, iar acum imparte alintatura cu altcineva (ma refer la mica surioara) e o reactie fireasca la varsta lui.
E clar ca cere atentie, in felul in care se pricepe.
Ar mai fi o idee sa inventati momente speciale numai cu el, sa-i faceti mici placeri si sa-l bagati in seama, mai degraba decat sa-l pedepsiti. Asta e parearea mea.
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.
Principesa spune:
Cand un copil se simte neglijat el va solicita atentie negativa care este mai buna decat ignorarea. Pentru a remedia acest aspect oferiti-i atentie pozitiva, in special tatal este bine sa petreaca mai mult timp cu el. Copilul sufera si pedepsele in acest caz nu actioneaza asupra cauzei.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala