Oligospermie (21) - putini, da' (ne)buni !
Raspunsuri - Pagina 7

Avalon spune:
quote:
Originally posted by Liana30
Avaloaneeee noteaza tot ca sa am si io de unde lua pe urma
Liana, iti stau la dispozitie... am o baza de date impresionanta... am ajuns la scutece chiar!

OANA, inseamna ca Soare junior mai are pana sa-l ajunga pe tatal sau...

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

nusy spune:
MOana: ma bucur ca ti-am dat vesti bune.
Cunostinta aceea a noastra care ne-a spus despre Soare nu putea avea copii pt.ca avea testicolele prea sus si spermatozoizii mureau din cauza caldurii.Soare(tatal) i-a dat tratament si i-au coborat testicolele in scrot si acum are 2 copii.Ne-a spus ca ii va fi toata viata recunoscator pt.ca datorita lui este acum tatic.Soare-fiul a lucrat cot la cot cu taica-su si a invatat de la el multe.Asta ne-a spus-o chiar el.Ne-a povestit ca sunt anumite secrete in a face o spermograma, ca tatal lui era singurul pe vremea lui Ceausescu care facea si ca l-a invatat anumite lucruri(secrete)pe care alti medici nu le stiu.Oricum,noua ne-a castigat increderea.Ramane de vazut ce parere iti va face tie...
nusy

M Oana spune:
Da, Avaloane, mai are......
L-am intrebat daca poate sa-mi recomande pe cineva de la Parhon (daca tot imi recomanda spitalul) si a zis ca nu poate sa faca asa ceva, pe principiul ca nu e "colegial".
Apoi mi-a zis ca e usor sa repare spermograma si sa am copii, dar cu prolactina, sotul va avea mari probleme in timp, asa incat mai intai rezolvam prolactina si apoi mai discutam de copii.
I-am propus sa le facem in paralel, sanatatea sotului si copilul, dar tot la concluzia "Parhon" am ajuns..........
Ca om, in cele 20 de minute, am fost placut impresionata si chiar m-a linistit foarte mult discutia cu el, dar problema noastra e tot acolo......
Nusy daca este sa fac o lista a medicilor la opinia carora tin as avea 4 nume pe lista: Moisa, Matei, Tutunaru si Soare (fiul, care a invatat multe de la tata). Din pacate, la noi e ceva mai complicat.......... Avem o prolactina defecta pe care o tinem sub control, dar nu putem forta cu medicamente ca sa nu o dam peste cap. Si atunci ne bucuram de valorile care exista in acest moment si asteptam MINUNILE.........
Soare fiul chiar m-a dat pe spate!!!!!!!!!!! M-a sunat acum cateva minute sa-si ceara scuze ca nu m-a putut ajuta, ca el este specializat pe homeopatie si ca limitele in acest domeniu isi spun cuvantul, dar ca la Parhon este o doctora care tine locul tatalui lui si ca o recomanda din tot sufletul. Mi-a explicat mai multe despre prolactina si mi-a vorbit atat de uman si de prietenos incat imi vine sa-i ridic o statuie........
Asa experiente mai rar, toata stima!!!!!!!!!

nusy spune:
MOana:Abia acum ti-am citit raspunsul,nu stiu ce sa zic...
Sunt fel si fel de cauze.Noi avem probleme cu FSH-ul prea mare...Fiecare isi face parerea lui...si actioneaza cum crede el ca e mai bine .
nusy

Tabitha spune:
MOana: ma bucur pentru tine ca ai reusit sa gasesti calea de comunicare cu Soare fiul. Poate ca problemele totusi se vor rezolva. Mi-ai dat sperante sa il sun si eu. Mai trebuie sa-mi fac eu curaj.

M Oana spune:
Sincer, din primele minute am avut senzatia ca vorbesc cu un om pe care il cunosc de cand lumea si pamantul.
Tutunaru si Soare chiar sunt oameni pe la care merita sa treci, deoarece sigur vei primi niste raspunsuri. Nu sunt perfecti, e normal sa fie asa, dar pe bucata lor sunt excelenti.....
L-am anuntat ca exista acest forum si ca va mai fi sunat de muuuuuuulte persoane, nu a fost deranjat de acest lucru, ba chiar mi-a raspuns putin "umil": unele lucruri se pot remedia, dar situatia dumneavoastra este urmatoarea.......
Si situatia mea chiar este cea indicata de el........
Sunt atatia medici cu care vorbesti ore intregi si habar nu au de situatia ta, dar aici lucrurile stau la polul opus si nu exagerez cu nimic.

nusy spune:
MOana:Ma bucur ca ai ajuns la aceeasi parere ca mine.Chiar imi parea rau pt.experienta ta cu el.Dupa cum am mai spus,si noi am fost foarte uimiti cat de multe explica, chiar si prin telefon(fara sa aiba nici un beneficiu material).
nusy

luli spune:
Oana e minunat sa ai un asemenea medic, unde mai pui ca e si o raritate, asa caracter...
Behind every love is a great story
Luli

nusy spune:
HELLO, fetelor, nu mai e niciuna pe aici? Ati fugit la alte subiecte,mai optimiste?
Spuneti-mi si mie, monitorizarea ecografica a ovulatiei o poate face orice medic care are un ecograf sau numai un ginecolog? Caci la mine in oras e o singura dr.ginecolog care are si e o coada la ea pt.avorturi de-ti vine rau asteptand.Si in ce consta, este ca o ecografie normala la burtica? Cam in ce zile se face?
nusy

M Oana spune:
Nusy ecografia este de doua tipuri: pe burtica sau vaginal.
In situatia in care suntem noi, adica aspirante la statutul de mamica, cea mai buna este eco vaginala, deoarece iti arata si dimensiunea endometrului, nu numai dimensiunea foliculilor.
Ma gandesc ca e musai sa fie un doctor ginecolog care sa manuiasca aparatura, e un tip de ecografie specifica ginecologiei.
Monitorizarea se face in functie de dimensiunea CM-ului. La un CM de 28 de zile s-ar face cam in ziua 10 si in ziua 14.
Uneori am fost din ziua 8, alteori am fost in ziua 10 si in ziua 16, dupa cum isi da seama medicul ca evolueaza foliculul si urmeaza sa se sparga. Prima zi e de obicei ziua 10, apoi iti spune medicul cand ar fi cazul sa o faci pe urmatoarea.
E putin mai complicat, dar dupa vreo 2 monitorizari vei intelege cum sta treaba.