Budapesta
Ma poarta sansa vreo 2-3 zile in zona si cred ca voi avea 2 seri libere...nu vreau sa caut pe net, deocamdata idei...ma tenteaza si un patinoar, am auzit ca e unul fantastic, stie cineva unde e localizat?
Roxa
Raspunsuri
Steluta spune:
Patinoarul este situat in Piata Eroilor (unde vei vedea Monumentul Eroilor). Pentru a ajunge acolo, trebuie sa iei metroul, de pe linia galbena (daca nu ma insel). Oricum este cea mai veche linie.
Chiar langa patinoar vei vedea o copie a castelului Huniazilor din Hunedoara. In apropiere mai exista si gradina zoologica, super-interesanta, precum si una dintre cele mai renumite bai din Budapesta (Szechenyi).
Alte obiective turistice: Castelul Regal, Biserica Mathias (Matei Corvin), Bastionul Pescarilor, Catedrala, insula Margareta, etc.
Calatorie placuta!
Steluta.
enn spune:
Eu stiam de patinoarul de pe insula Margareta, dar nu stiu daca mai exista. În rest îmi placea sa ma plimb pe Király utca, unde-s multe magazine mici de moda, decoratiuni interioare, cadouri, flori, jucarii. A, si bineinteles o cofetarie super
ionica spune:
Salut,
Ma intorc in timp citindu-va,am locuit 2ani de vis la Budapesta,imi lipseste enorm, am locuit pe partea Buda Rosakert Hill .
Ma voi intoarce intr-o zi in vacanta cu copii mei!
Pupici la toate fetele din Budapesta
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica
roxana1974 spune:
Fetelor, va multumesc de raspunsuri.
Steluta, frumoase recomandari, o sa tin seama de ele
Daca mai aveti idei, nu ezitati
claza spune:
Restaurantul "Sir Lancelot"!
E un restaurant cu specific medieval: mancare grozava (si muuulta) adusa la masa in niste copaie de lemn (nu stiu cum sa le spun altfel); chelnerii imbracati in haine medievale iti leaga servetul la gat (cu forta, daca e cazul) si nu-ti dau furculitze!!!
E cam scump, merita sa mergi cu prietenii sau colegii si sa impartiti o portie de-aia imensa (ei zic ca-i pentru 4 persoane, dar se satura si 8).
Adresa: Podmaniczky utca 14.E langa statia Nyugati (M3)
roxana1974 spune:
uau claza suna interesant, necazu e ca mergem doar 2 "doamne", de dam finutze ...tinem si regim...asa ca, cred ca la faza asta zicem pas, dar e bine de stiut...
mitumac spune:
Eu am fost impresionata de Parlament...si de croaziera de pe Dunare...seara...mancare super...minunat...anul acesta intentionez sa revin ...de data aceasta cu sotul
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/album?.dir=/8872
roxana1974 spune:
Am ajuns in Budapesta fetelor si baietilor. M-am plimbat un pic pe Vaci utca, am ramas masca, am ajuns la Erjebet Hid, am mancat intr-un restaurant simpatic si fiindca deja e tarziu mergem sa ne odihnim, cred ca maine dupa intalniri o sa alegem o mica excursie, care se organizeaza de la hotel..altfel nu stiu cum sa facem sa nu ratam obiective interesante.
roxana1974 spune:
Am revenit! Budapesta e un oras minunat! M-am indragostit. Curat, organizat, o arhitectura minunata si oameni superok!
Printre altele, am vazut Hosok tere, unde am vazut statuile lui Matyas si a lui Iancu de Hunedoara . Minunate locuri am vazut!