Probleme oftalmologice- 6 ani. Va rog, sfatuiti-ma
Fetita mea are 6 ani; am mai postat despre problema ei oftalmologica. Pana acum nu mi s-a spus insa ca este vorba despre un strabism alternativ. Noi eram pregatiti psihic si sa o operam; am fost si in Bucuresti la o clinica de specialitate( pe langa n medici locali). Ni s-a spus ca nu este cazul de operatie, vederea fiind completa si buna cu ambii ochi si ca se va corecta in cativa ani sub purtare de ochelari. Acum doua zile am fost la un control, teoretic de rutina, la un medic din Constanta, renumit, la care am mai fost de 3 ori. Mi s-a spus ca strabismul este asociat cu o hipermetropie ( cel putin teoretic) si ca va trebui sa poarte TOATA viata ochelari iar despre interventie chirurgicala nu se poate vorbi pana dupa 20 de ani ( mi s-a spus ca asta e tot ce se poate cu tehnica actuala). M-a lasat masca afirmatia medicului tinand cont ca niciodata nu mi-a mai vorbit despre asa ceva! ( nu mai spun ca tot consultul a durat 3 minute si mi s-a parut facut in genul <lasa-ma sa te las>, desi onorariul a fost cel practicat in mod obisnuit la o consultatie completa). Fiindca deja simteam ca ma apuca disperarea am mai fost la un cabinet, despre care am inteles ca ar avea dotari de ultima ora si am mai investigat-o o data. De data asta, consultul a fost complet, cu fund de ochi si toate cele. Aici mi s-a pronuntat pentru prima data diagnosticul de strabism alternativ +/- hipermetropie si mi s-a spus ca trebuie tratat strabismul si la 14 ani operata hipermetropia, ca sa nu dea in ambioplie( spre ca nu gresesc exprimarea). Ce m-a mirat este ca medicul de aici a fost foarte indignat cum in uram atatora controale si investigatii nu s-a stabilit daca este de cauza musculara sau dioptrica...Chiar ca nu mai stiu ce sa cred! Sunt foarte ingrijorata de ceea ce mi se spune.Mentionand ca este singurul copil si ca voi face absolut tot ce e omeneste posibil sa o vad vindecata, am fost sfatuita prieteneste sa...mai fac un copil ( ca nu ar mai avea probleme , fiindca nici unul dintre parinti nu avem...). Nu am replica....! Pe de o parte mi se zice ca...DEOCAMDATA nu e nimic si ca e ceva usor, pe de alta parte mi se spune ca e pe viata si...cu bataie lunga.
Va rog, as dori un sfat daca sunteti in cunostinta de cauza oarecum...Momentan sunt o mama foarte speriata...
Raspunsuri
liliraducan spune:
Buna Edessa,
Imi pare rau ca aveti asa probleme cu micuta. Din pacate nu te pot sfatui decat sa-ti gasesti un medic bun (eventual unul dintre cei la care ai fost deja) si sa mergi numai la el. Lasa-te calauzita de instinctul de mama si mergi numai la medicul care "vi se potriveste". Acesta trebuie sa va castige increderea si voi sa mergeti numai "pe mana" lui. Poti sa innebunesti daca mergi la mai multi medici pentru ca sansele ca doi medici sa va spuna acelasi lucru despre boala fetitei tale sunt aproape de zero. Sa nu se supere pe mine medicii de pe site dar am doua fetite si...sunt patita. Iti doresc multa putere si multa intelepciune.
Lili si printesele Elena si Irina
marinaa spune:
Buna,
Imi dau seama ce este in sufletul tau pentru ca si eu am trecut prin aceste stari de disperare.Fetita mea are acum 11 ani,singurul copil ,are miopie cu astigmatism(nu vede bine la distanta).Iti spun ca nici eu si nici sotul nu purtam ochelari, nu am purtat niciodata pana la aceasta varsta.A fost o adevarata tragedie pentru mine sa descopar la 10 ani acest lucru.Luni de zile nu am vrut sa accept adevarul.Am fost la foarte multe clinici de renume din Bucuresti,medici buni.Rezultatul acelasi.Ochelari sau lentile de contact pana la 25 ani ,cand zic ei ca se stabilizeaza si apoi eventual operatie cu laser.Totul este genetic,chiar daca noi nu purtam ochelari ,soacra mea este mioapa.Sansele erau de 25% sa mosteneasca si.....Si eu as face orice daca as stii ca exista undeva, ceva, care sa ii aduca o vedere buna.Deocamdata m-am resemnat ,avem ochelari.... dar nu-i purtam decat cand este nevoie.Deocamdata are un -1,25.Sper sa nu-i mai creasca foarte mult.
Iti atasez niste link-uri catre site-uri unde se discuta despre problema ochilor.Le am si eu de la o persoana foarte amabila care mi-a raspuns la intrebarea mea.Si eu am cerut ajutor pe acest forum.Poate te ajuta.
http://www.preventmyopia.org/
http://www.rebuildyourvision.com
http://www.i-see.org/
www.paragoncrt.com
Poate la fetita ta fiind vorba de hipermetropie ,purtarea permanenta a ochelarilor o ajuta sa revina la normal.La miopie, odata instalata nu mai da inapoi ,o ajuta sa vada la distanta si poate sa nu mai creasca(nu mi-a garantat nici un medic acest lucru).
Tot ca sa o ajut eu ii dau visual forte,mirtillo,visio sau cand este sezonul afinelor facem o cura cu ele.
Sanatate si toate cele bune.
http://www.chinamyopia.org/mainenglish.htm