Despre croitorie - sfaturi si idei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by liliana csaki

Eu ma laud prima cu talentele mele de mare croitoreasa. Din pacate nu mai prea am timp sa-mi fac mie ceva(desi mereu mai cumpar cate-un material care-mi place) insa Laurei ii mai cos din cand in cand.
Uite aici din fata si din spate ultima mea creatie. Am fost tare mandra de ea.

Pozele noastre
Poze noi
poze nou-noute



Moaaaama, ce frumoasa e! Felicitari!

Ce bine ca ati deschis un astfel de subiect. Gata intru si eu in club, poate imi iau masina electrica. Pana atunci mai citesc postarile voastre.

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pai io am decis deja sa nu cumpar rochia din magazin, mi s-o parut piparat tare pretul + ca nu-mi garanteaza nimeni ca-mi iese exact asa cum imi doresc eu. Asa ca eu m-am gandit sa incerc sa fac ceva asemanator, facand un calcul sigur iese sub 10 mil cu tot cu material si croitoreasa. Iar paietele le-as coase eu, ca am facut o proba aseara si ceva ceva tot iese. Ideea e daca gasesc pe undeva sa-mi brodeze cineva marginile, daca nu, voi gasi io o solutie alternativa ceva ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

igireada paiete se gasesc la metru si se pot coase la masina nu trebuie sa iti chinui tu minutele sa le cosi manual iar pt marginea acea brodata care zici tu sunt masini speciale spre ex cea de zig-zag poate face broderie.Intradevar si miee mi se parea exagerat de scumpa rochia dar probabil ca merita

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Poate n-am reusit eu sa exprim notiunea dorita ... nu de alta, dar eu paiete cumpar in niste pungulite, n-am cumparat niciodata la metru. Si habar n-aveam ca se pot coase si la masina. Oricum modelul rochiei vazute de mine se vede ca e lucrat manual, poate si de asta costa asa de mult. E unicat, nu e rochie de serie.
Oricum de maine incepand am sa ma duc sa intreb prin oras pe la ateliere de croitorie daca si brodeaza... iar daca pana la urma nu-mi iese ideea din cap si reusesc ceva ceva am sa pun si poze. Dar va dura ceva vreme, poate vreo luna sau poate mai mult, ca mai trebuie sa si slabesc

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Liliana, daca vrei sigur o sa iasa! Noi suntem pe-aici, te ajutam!
E cam scumpa rochia, si eu zic ca n-are rost sa dai atatia bani pe ea...
Pe la noi se gasesc paiete la metru, toate culorile posibile, la preturi de 10-15 mii metrul...asta eu am descoperit dupa ce am insirat la paiete de mi-a venit rau...
Eu mi-am cumparat si mi-am aplicat pe fuste(deocamdata)...sa vad ce idei imi mai vin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Am inteles, mai caut paiete in sirate pe ata, dar pana una alta pun o poza cu paiete aici, sa vedem daca coinidem in notiuni, nu de alta, dar am senzatia ca nu vb de aceeasi chestie.
Aici poze:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/c32b
Si mii de multumiri pt suport!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

buna fetelor

as vrea sa-i fac fetitei mele o fustita draguta in semiclos ,cu voal pe dedesubt(voalul depaseste tivul fustitei),eventual cu un cordon tot din voal in talie.aici se poarta f. mult asa ceva.please,lamuriti-ma si pe mine cum se iau masurile pt. talie si lungimea fustitei si cum se impatureste materialul ca sa iasa in semicolos?mai demult stiam chestiile astea,dar le-am uitat de tot.am cautat pe net un model asa cum vreau eu si n-am gasit.


pup.

edit:am gasit ceva asemanator cu ce vreau eu aici: http://www.mim-pi.nl/modules.php?name=Winter2006

fustita turcoaz cu flori aplicate si voal pe dedesubtt.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

pai aia nu e semiclos, e cu incretituri.

fustita cu incretituri: se croieste intai platca fustei, care urmareste soldul. e de 10 cm (aprox.)
apoi un dreptunghi de material care are lungimea de cat de larga vrei sa fie fusta in partea de jos si latimea de cat de lunga vrei sa fie fustita, incretesti la un capat materialul si il aplici pe platca fustei.

clos: tb.sa ai un patrat de material cu latura mare, se impatureste in 4 si iei masura taliei apoi calculezi raza cercului mic (de talie) dupa formula 2piR (pi=3,1416, adica scoti raza cand talia=2*3,1416*raza). raza cercului mare se calc adunand raza cercului mic cu lungimea fustitei. apoi se traseaza 2 cercuri pe material. poti sa faci un tipar (sfert de fustita)

semiclosul: se calculeaza la fel ca la clos, cu mentiunea ca mat.se impatureste in 2 si calculul se face la jumate.

pe bie: se face din 2 bucati, tiparul se aseaza pe material pe diagonala. tiparul, la fetite mici, este acelasi pt.fata si spate. se calc.ca si la fusta semiclos, cu mentiunea ca un tipar (jumatate de fusta) este sfertul de la clos.

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Igireada,mergi la merceria Picasso,pe Pache Protopopescu.Acolo gasesti chestii mai pretioase.Pt broderii si surfilaturi delicate poti merge la casa de moda Venus,acolo gasesti si accesorii deosebite.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

igireada da vb despre acelasi lucru numai ca paietele de care zic eu sunt deja insirate o sa pun o poza sa vezi si paietele mele numai ca ale mele au alta culoare.

Alinaxeni iti dai seama ca i-ar fi foarte greu sa vina igireada tocmai de la Iasi la casa de moda Venus eu cred ca si la ei in oras gasesc asa ceva nu numai in Bucuresti.La casa de moda venus am lucrat si eu 7 ani si intradevar la magazinul de la parter gasesti tot felul de boderii paiete si margele orice cauti

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

Mergi la inceput