Fetelor, stiu ca e oarecum off-topic, dar am mare nevoie de sfatul vostru! Prietenei mele care e plecata in Germania i-a murit mama, insa a ramas in viata bunica ei de 95 de ani (mama mamei) impreuna cu tatal ei (adica ginerele batranei), care nu se poate descurca singur cu ingrijirea ei. Au nevoie de o femeie care sa stea cu bunica cam 8 ore pe zi si sa faca menaj usor (spalat vase, sters praf, ordine etc), nu gatit, spalat-calcat. Batrana e la pat dar nu necesita ingrijire medicala speciala, nu are regim, mai mutl dormiteaza, se poate ridica singura din pat, dar trebuie supravegheata permanent.
Aveti idee cam cat ar costa? Am citit preturile de la bone, mie mi s-ar parea logic ca ingrijirea unui batran sa coste mai putin decat a unui copil, pentru ca pune mai putine probleme, voi ce parere aveti?
Sa stii ca nu e chiar asa, din pacate. Nu stiu din ce zona a tarii esti, dar iti pot spune cum e la noi. Pentru bunica mea s-a adus o persoana, bunica mea nu e la pat, insa are Alzheimer si poate face lucruri ciudate... deci nu poate fi lasata singura in casa. Asta se intampla la Constanta.
Ai mei au gasit cu FOARTE mare dificultate o persoana dispusa sa stea cu un batran. Este mai greu sa stai cu un batran decat cu un copil! A fost o perioada cand bunica mea s-a simtit mai rau si avea o medicatie mai complicata, in acea perioada femeia a stat si noaptea si primea 5 milioane, plus hrana, fireste.
Acum vine numai noaptea, si primeste 3 milioane, plus cina si mic dejun. Daca ar fi venit ziua cateva ore, tot atat ar fi primit.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare