After School in zona Cotroceni

After School in zona Cotroceni | Autor: Gabriela T

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Suntem un grup de pedagogi si psihologi si dorim sa infiintam in zona Cotroceni Centrul pentru Dezvoltarea Personala a Copilului (destinat copiilor de 6/7- 10/14 ani), in care sa se deruleze urmatoarele programe:
1. Evaluare si consiliere psihologica pentru copii
2. Program after school: efectuarea temelor pentru acasa, limbi straine, dans, pictura, activitati recreative (jocuri, vizite la Circ, Zoo, muzee, Gradina Botanica), masa de pranz si gustare, asistenta medicala, transport de la scoala cu microbuzul centrului
3. Organizarea de petreceri pentru copii (zile de nastere, Craciun, Paste)- in week-end
4. Program de vacanta
Intrucat suntem in perioada de inceput, va adresam rugamintea de a ne sprijini cu cateva opinii despre activitatile din centru:
a) La ce tipuri de activitati v-ar placea sa participe copilul dv. dupa efectuarea temelor(limbi straine, calculator, teatru, sport- care?, etc.)?
b) Care ar fi programul pentru copii (intervalul de timp)?
c) Considerati necesar un program de week-end? (intervalul de timp)
d) La ce activitati de vacanta v-ar placea sa participe copiii si cu ce frecventa (de cate ori pe saptamana? zilnic?)
Si noi, ca si dv. suntem ocupati cu serviciul de dimineata pana seara (uneori si in week-end), de aceea ne-am gandit ca un asemenea centru ar fi necesar, atat pentru parinti, cat mai ales pentru copii (care sunt ingrijiti, supravegheati si asistati, atat la teme cat si la jocuri, insotiti in excursii).
Va multumesc si astept parerile dv. avizate.
Gabriela.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna incep sa raspund repede pentru ca nu am timp, dar ma mai gandesc si revin.

Am gasit un centru foarte bbun din punctul meu de vedere, dar pretul m-a dat pe spate: 9 milioane de la 12.00-19.00

Ce as vrea eu de la asa ceva

1. pretul sa fie comparabil cu al unei bone, in cazul in care se fac doar temele si supravegere. Adaug si masa, adica exact de la celalalt centru si tot nu-mi ies 9 mil.

2. Daca copii isi fac temele daca se poate ca ei sa fie grupati pe clase si daca nu se poate sa fie grupati sa fie putini la un supraveghetor.

Deocamdata atat.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Buna!
a) engleza/germana (sau alta limba straina, in functie de cerere), calculator, dansuri/karate (balet...), pian (sau alt instrument), arte plastice (doritorii, nu toata lumea are inclinatie).
b)program: 11.30 sau 12 (cand scapa copilul de la scoala)-18.30 sau 20, in functie de optiunea fiecarui parinte;
c)programul de weekend sa fie optional, eu una nu-l consider necesar pentru noi, prefer sa ne petrecem weekendul toata familia;
d)cele de la punctul a) plus: arte plastice (olarit, pictura), teatru: un cerc de arta teatrala si vizionarea de spectacole, excursii, tabere.

Grupele de lucru sa fie de maximum 10-12 copii.

Foarte mult conteaza insa si preturile pe care le veti percepe. Pentru ca daca vor fi in jur de 9 milioane (sunt scoli particulare cu after school care au ca taxa in jur de 8 mil!!!!)...atunci mai bine la un after school de stat (semiinternat), care are taxa de cam un mil. pe luna, plus ce mai dai pe activitatile suplimentare si tot nu ajungi nici macar la jumatatea fabuloasei sume de mai sus...

Multa bafta!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Sa aiba posibilitatea sa se odihneasca eventual la pranz, pentru cei mai mica care abia vin de la gradi, sa le fie trecerea mai usoara.

Pe langa lectii daca se pot face alte cursuri optionale, la alegere.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela T spune:

Multumesc mult pentru sugestii!
Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Buna,

Mi se pare o idee excelenta un astfel de centru, numai in conditiile in care pretul este apropiat de salariul unei bone care ar sta tot atatea ore cu copilul.

In fctie de varsta copilului, unii au nevoie de odihna si altii mai maricei nu mai vor acest lucru.

Deci eu vad programul cam asa: odihna ( sau o activitate foarte linistita), teme, si apoi o activitate (dansuri, calculator, alte forme de sport).

Trebuie f. bine organizat ptr ca poate aparea probabilitatea ca fiecare dintre copil sa vrea sa faca activitati diferite.

Oricum, am uitat multe, dar tine-ne si pe noi la curent cand demarezi activitatea cu acest centru si .........multa bafta!

Mergi la inceput