Mucenici

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Fetelor,de unde ati cumparat mucenici?

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Noi i-am facut de azi,ca marti eu n-o sa fiu la mosie,asa ca vecinii nostri au spus bogdaproste de azi,ne-au iesit minunati!
Marti mai fac o tura acasa,ca sa duc la servici.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:


http://gastronomie.ele.ro/Mucenici_moldovenesti_--r882.html
Mucenici(am gatit ieri pt ca maine nu am timp dupa ce ajung de la munca)Sunt super deliciosi doar ca am modificat un piculet reteta si anume:400 de lapte,5 galbenusuri si 7 albusuri,un pachet de unt (250 de grame)si mai mult un pic de 1 kg de faina(adica 1kg si cam 250 de grame)Faina si uleiul sfintite vineri la Sf Maslu.
Aici la noi in oras au adus la Biserica Sf.Parascheva o parte din moastele sfintei asa ca merg cat mai des.

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq



http://picasaweb.google.com/BazarGeneral
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/mucenici_sfintisori-4840/
Aici o reteta super de mucenici de post.
Eu nu am incercat dar sunt sigura ca sunt bestiali pt ca sunt facuti din aluat de cozonac de post.

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq



http://picasaweb.google.com/BazarGeneral
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gata, i-am terminat si i-am pus la uscat pe hartie, uite-i Aici multumesc Anita & Ortansa

eu pe cei moldovenesti ii fac din aluat de cozonac si ies minunati,Aici sunt cei de anul trecut

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Eu fac din cei muntenesti. Imi plac de mor. fac cate o oala mare de 4-5l si mancm 2-3 zile, cu ce mai primim si de la altii imparteala. Bineinteles ca impart si eu.
Eu la sfarsit in afara de zahar in zeama pun si miere. Le da o alta aroma. Si covrigeii din ei fie cumpar din cei speciali, fie pun din cei capatati la colindete (ca anul asta) ca am inca doua sacosi.

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, ceva nu inteleg?

Nu este post? Mucenicii nu sunt si ei de post, daca e sa respectam traditia si sarbatoarea biblica?

Sunt intr-adevar buni ce-i facuti din aluta de cozonac ca doar au lapte si oua, dar care e reteta traditionala de mucenici moldovenesti?

Eu pe aia as vrea-o.
Bunica, saraca, o facea cand traia. Erau asa pufosi si se rupeau fasii, unsi cu miere si dati cu zahar si nuca pe de-asupra, dar cum ea nu mai este nu stiu reteta respectiva.

Eu as vrea o retea buna si afanata, dar de post, ca daca tot imi fac mucenici (ca sa respect sfanta sarbatoare) sa-i fac pe cei care se cuvin, nu colaci cu nuca.

Poate stiti careva.



Cristina +32 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Monica mi-ai facut o pofta cu mucenicii tai....,abia astept maine sa maninc eu numai cu zeama fac din aia moldovinesti inghit in sec


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

cosminq ,vai ce colacei frumosi cred ca si f gustosi ,minunata ideea cu nuca inauntru


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Cristina, acum am terminat eu de facut mucenici moldovenesti dupa reteta originala din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman.

Se framinta un aluat de paine din 1kg de faina,1lingurita de sare,2lingurite de drojdie(cat o nuca),100g margarina topita(sau ulei),2linguri de zahar si apa calduta cat inghite faina.Eu am pus si coaja rasa de lamiie si portocale.

Am lasat la dospit 30min,apoi am modelat mucenicii in forma de opturi,i-am asezat in tava unsa,i-am mai lasat 30min sa mai creasca si i-am copt.

Separat am facut un sirop de zahar cu coaja de portocala si putin rom,apoi l-am turnat peste mucenici si deasupra lor am presarat nuca macinata.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput