rinichi mariti la bebe
Raspunsuri - Pagina 2
magghyc spune:
Ionutz,
da, e bine sa ramanem in legatura, mai ales ca inteleg ca diferenta intre copii va fi cam de o luna, o luna si ceva. Eu te sfatuiesc sa va cautati si un homeopat bun, obtin rezultate bune la bebelusi si cred ca merita incercat.
Sincer, probabil ca tu realizezi ca astfel de cazuri sunt mult mai frecvente, dar eu cred ca nu sunt detectate la eco pt ca are f mare importanta ecograful la care faci masuratorile. Gandeste-te ca si la voi e vorba de o diferenta de 3 mm! Poate era mai bine daca nu aflam in sarcina(mai putin stres), dar pe de alta parte am fi fost complet nepregatiti in fazta unor viitoare probleme ale lui bb, care astfel se puteau agrava rapid.
Deci, eu zic sa ramanem optimisti. Important e ca e o problema rezolvabila. Maine merg la doctorul meu si il intreb ce parere are de a doua ecografie (nu stie decat de prima valoare de hipotonie).
Eu zic ca nu ar strica sa vorbiti si voi cu el, tocmai pt ca a avut cazuri de genul asta si va poate spune ce implicatii au avut. De altfel, daca il sunati va va da detalii si la telefon, dar mie mi-a prins bine intalnirea cu el, ca mi-a facut si desene.
Sanatate la toti 3 si o sa vedeti ca o sa fie bine bb! (ps: e fetitza sau baietel?)
Magg cu Nichita 27 de s+
Ionut75 spune:
magghyc, e baietel si are 35 de saptamani!ne-am hotarat sa cerem si a doua parere.Ne gandim chiar sa mai facem o echografie!Crezi ca il putem suna pe medicul tau asa pur si simplu? Sau poate ar fi mai bine sa mergem la spital sau la cabinet? Am inteles ca o programare la cabinet se obtine destul de greu.Poti sa ne spui care a fost parerea lui despre a doua echografie a bebelului.Asteptam cu nerabdare un raspuns!!!
magghyc spune:
Da,
pe medicul meu il poti suna "asa pur si simplu", nu se supara. Chiar poti sa ii spui la telefon care e problema si sa il intrebi unde va puteti vedea (cabinet sau spital). El pe mine ma stie de Magda, nu ma deranjeaza daca ii spui ca eu ti-am sugerat sa il suni.
Sincer, nu a parut f impresionat de a doua eco, s-a ambitionat si el si mi-a gasit aceeasi hipotonie la eco (e un ecografist f bun, am facut eco in paralel la el si la Iosup, pe un ecograf performant si am aceleasi valori, la zi!). Doar ca el mi-a gasit-o doar la un rinichi si din nou, valoarea era usor mai mica.
Eu mai multe detalii nu i-am cerut, pt ca vazand ca e o problema in dinamica (deci dimensiunile se schimba) nu am vrut sa ma stresez.Si cum el , dupa cum iti spuneam, a adus pe lume copii cu valori de 20 de mm, si copiii au fost bine (partea de neonato nu e subiectul lui, dar intamplator unul din bebei era copilul unui medic din Elias, si asa a aflat ca bb a urmat tratament si e bine)... iti dai seama ca pt el eu sunt floare la ureche, totusi valorile bblusilor sunt sub 10 mm. E o f mare diferenta!
Asa ca pune mana pe telefon si suna-l. daca te cheama la spital,nu te costa nimik, daca e cabinet, 500 sau 800 cu eco. Daca nu aveti eco filmata, merita sa faceti o eco, si luati cu voi un memory stick, v-o da acasa sa aveti film cu bb...
Tine-ma la curent, ca voi daca discutati doar despre hipotonie s-ar putea sa aflati mai multe.
PS:banuiam ca e baietel, e mai probabil sa para la baieti chestia asta...
Maggcu Nichita 28 de s+
Ana_Muste spune:
quote:
Originally posted by Ionut75
Magghyc, multumim mult de tot pt. raspunsul tau.Eram destul de speriati!La bebelul nostru hipotonia este unilaterala,iar diametrul anteroposterior al bazinetului este la ultima echografie 8.2mm. A evoluat in timp (daca pot spune asta).La prima echo diametrul era5.2,iar la a doua 6.5. Vom contacta probabil dupa nastere un pediatru cu specializare in urologie pt. a vedea ce se poate face daca problema nu se rezolva.Am citit intre timp tot pe internet despre cazul unui bebelus nascut cu hidronefroza bilaterala gradul trei in 1999.Am inteles de la mamica lui ca problema s-a rezolvat dupa 6 luni de la nastere,dar copilul necesita o ingrijire speciala;trebuie ferit de infectii urinare si trebuie sa urmeze un tratament cu antibiotice.Iti multumim mult si iti dorim ca bebele tau sa se nasca sanatos. Daca mai aflam ceva te vom tine si noi la curent!!!