Luminati-ma si pe mine

Luminati-ma si pe mine | Autor: Dasha

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor ,

Avand in vedere ca sunt relativ noua pe forum si ca am doar 27 de ani si nici un copil ( si se pare ca nici nu voi putea avea ) ,iubindu-i foarte mult, ma gandesc serios la adoptie.Problema este ca momentan nu suntem in tara dar suntem inca rezidenti in Romania.Imi puteti da si mie cateva detalii? Ce sanse am avea sa adoptam si noi un ? Cum se procedeaza? Din pacate nu stiu nimic despre sistemul romanesc .Poti sa alegi varsta copilului?
Va multumesc din suflet.

Never say never!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu stiu ce inseamna ca sunteti rezidenti in tara dar nu sunteti in tara.
Ca sa adopti un copil trebuie sa stai in Ro o perioada mai lunga, sa fiti amandoi cetateni romani. Ti se vor solicita adverinte salariale sa dovedesti veniturile familiei, ceea ce inseamna sa lucrezi in ro. Sa ai casa aici (proprietate sau cu contract de inchiriere, caz in care proprietarul trebuie sa isi dea acordul sa va mentina contractul nu stiu ce perioada). Varsta copilului o alegi la modul ca alegi copilul, poti sa iei unul de peste 2 ani (care sunt mai multi si cu situatia de regula incheiata) sau sa cauti unul mai mic, foarte mic, dar sa astepti (fie ca il iei acasa si risti, fie ca doar il vizitezi) sa i se finalizeze dosarul si sa devina adoptabil. Dupa ce ai copilul acasa pana la finalizarea adoptiei mai trec ceva luni, timp in care sunteti vizitati de asistente, se fac evaluari...deci trebuie sa fiti in tara, oricum nu ai putea scoate copilul din tara fara acte. Dupa finalizarea adoptiei timp de 2 ani sunteti in ceea ce se cheama post-adoptie ceea ce presupune vizite si rapoarte trimestriale.
In concluzie, din cate stiu eu, ca sa poti adopta trebuie sa reveniti in tara, sa locuiti ceva vreme aici si sa va intoarceti in strainatate dupa finalizare.
Succes.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Multumesc pentru informatii , Aissa.
Ca suntem rezidenti in tara inseamna ca avem casa in Romania , ca lucram in Ro dar ca momentan suntem detasati in strainatate avand proiecte aici.

Never say never!

Mergi la inceput

Aha, nu stiu in cazul asta cum e, poate cand terminati proiectele si reveniti in .ro total....
Oricum iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Deci eu nu as avea nici o sansa...............n-am casa in Romania, ssunt rezident in Spania, am casa aici......e destul de complicat.

Mihaela

Mergi la inceput

Stie cineva daca de aici din Spania as avea vreo sansa????

Mihaela

Mergi la inceput

Sa infiez un copil de aici din Spania, am vrut sa zic.

Mihaela

Mergi la inceput

Mihaela asta numai tu poti afla. Noi nu ne descurcam cu legea romana, de cea spaniola nu am habar.
Succes!

Mergi la inceput

Aissa,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

Mihaela, te astept pe e-mail si te lamuresc eu cum e cu adoptia in romania si cu ce sanse ai.

Mergi la inceput