Suveniruri din tari straine
Ce va luati din tarile straine, ce aduceti cadou celor dragi? Acum se gasesc si la noi de toate si mi-e foarte greu sa fiu originala. Mai mult, de cand au invatat si romanii sa manance sanatos, bomboanele si ciocolatele nu mai sunt deloc apreciate.
Aseara am vazut la mine in cartier, intr-un magazin modest, figurine cum mi-am adus din Germania, am o polita in bucatarie pe care o decorez in functie de anotimp si mi-am luat din Germania tot felul de figurine de primavara, broscute, arici, gargarite, albinute, floricele. Le-am vazut aseara si aici :(
Am inteles ca sunt tot felul de magazine in starinatate unde se gasesc chestii frumoase la preturi ok, magazine din astea ar fi langa Viena, voi cum faceti, ce va luati si ce aduceti celor dragi?
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia
Raspunsuri
Kehleyr spune:
Noi in ultima calatorie cand am fost la Praga am cumparat niste tablouase mici cu grafica pictata pe sablon cu monumente din Praga (stil arta naiva). Nu sunt ele cine stie ce valori dar se pot pune in casa fara sa fie kitch si sunt reprezentative pentru locul de unde au fost cumparate.
Eu cred ca fiecare tara are ceva specific. Pentru cei dragi: mama mea are colectie de farfuriute decorative, si oriunde ma duc ii cumpar ceva cu motiv lcal. Din Grecia am unele din acelea maro cu negru cu motive antice, din Praga i-am luat portelan pictat tot cu motive nationale cehesti.
Din Turcia trebuie sa recunosc ca am adus dulciuri . Nuga, rahat, fructe confiate, nimeni nu le face ca ei.
craciunitza spune:
Asta e, teama de a nu aduce kitch-uri care vor ajunge la cosul de gunoi. Acel specific il caut si eu, din pacate globalizarea ne omoara. In Rusia am gasit suveniruri extraordinar de frumoase. In Europa insa, aceleasi si aceleasi lucruri cam peste tot :(
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia
osna spune:
eu mi-am luat cate o farfurie micuta care avea desenat pe ea ceva specific orasului in care am stat .la fel am luat si mamei.
prietenilor le-am luat cate un parfum sau tot felul de prostioare de la fata locului dar de multe ori ma gandesc ca gusturile noastre difera si raman aruncate prin cate un colt.
9+
angeldust spune:
eu mi-am facut un obicei din a cumpara magneti pentru usa frigiderului cu decoratiuni specifice zonei unde calatoresc. sunt un cadou f bun si ieftin, plus ca sunt si utile.
ooana spune:
Eu din fiecare tara pe care am vizitat-o mi-am adus cate ceva...am o adevarata colectie!
Din Turcia ochiul lui Alah, din Grecia o rama din ceramica cu casutele albe grecesti, din Thailanda o umbreluta de soare din bambus, din Egipt o masca din piele, din Tunisia o narghilea etc.
Pentru prieteni diferite maruntisuri specifice tarii respective!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
enn spune:
Eu-mi iau CD-uri, Cristina Branco de la Lisabona, Louise Attack de la Paris, Tarkan din Turcia Sunt usoare, nu ocupa loc în bagaj si prietenilor le fac còpii.
Daconst spune:
Eu obisnuiesc sa cumpar cite un obiect reprezentativ pentru locul unde am fost si pe care e scris numele orasului:de ex.din Paris o miniatura a turnului,din Venetia o gondola,din Rhodos-Grecia o miniatura a Colosului,din Mallorca o chestie din marmura alba cu o forma interesanta,din Roma o scrumiera cu Coloseum...din Amsterdam,recunosc ca nu am putut sa aleg nimic...aveau doar miniaturi cu saboti de lemn si nu mi potriveau deloc.
Incerc sa ma orientez sa fie lucruri pe care sa le pot pune prin casa sa-mi aminteasca mereu de locurile unde am calatorit.
craciunitza spune:
Am primit cadou, de la o amica, un tricou din Praga, asa de frumos!
Mie sigur nu mi-ar fi trecut prin cap sa cumpar cadou tricouri
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia
pet.cost2005 spune:
Mie imi place sa cumpar, atat pt. mine cat si pt. a da cadou, farfurii cu motive din locul respectiv, magneti pt. frigider si vederi.
Petro
roxanicea spune:
buna!
eu nu am o regula in a-mi aduce un anumit lucru, de genul: o farfurie diferita din fiecare tara...pt ca din pacate, nu am nici un fel de colectie. eu obishnuiesc sa aduc ecav specific si reperzentativ tarii pe unde am fost.tot felul: de la nisip de sahara ...pana la statui din abanos din zambia sau instrumente muzicale din africa de sud, sticla de murano, portelanuri...etc
celor apropiati le aduc cam ceea ce-mi iau si mie, doar ac la proportii sau marimi mai mici.....rareori parfumuri sau cosmetice.
pupici
roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea