Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 14
Ioana75 spune:
simonique, n-am reusit sa o pozez singurica pe miruna cu morcovul mult-iubit, poate reusesc in weekend. Dar am pozat-o dupa masa. Nu stiu din 100 gr de borcanash cit a ajuns in stomac.
Noroc ca am citit chiar azi in CC ca daca bb vrea sa manince singur (adica sa-si bage miinile in mincare) trebuie incurajat. Drept urmare, eu umplu linguritzele (dada, noi mincam cu 2 lingurite odata) iar Miruna mi le ia si "maninca" singura. Noroc ca exista apa la robinet, si ne albim la loc. Se poate observa si cum mi-a cazut plomba din fatza, arat ca o strungareatza de oi.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
b_irina_c spune:
Ioana e bestiala poza de dupa masa. Si se vad si dintisorii Mirunei . Si noi papam cu 2 ca sa-l incurajam, dar nu prea pare interesat.
Mai fetelor e va invit si o felie reala de tort (eu zic ca mi-a iesit ). Nr de telefon e pe adresa comuna de mail (ca sa stiti unde sa veniti , ca fiind tort rece nu puteti veni dupa miros, hehehe).
Si va dau si reteta, dar va zic ca e destul de migalos.
Asadar...
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze
cristell spune:
Maddy e tare dragalasa Bianca.
Marilena79 eu am reusit sa vad albumul de 5 luni si ai o dulceata de baiat.
valen spune:
Salutare tuturor!Fetelor, eu va citesc rar si imi pare tare rau ca nu va mai scriu zilnic ca-n vremurile bune; eu nu prea am ce sa va scriu pt. ca Sarah a mea mananca doar san, fara ceai, apa, suzeta; ea doarme toata noaptea inca de la 2 luni, se intoarce pe burtica de la 3 luni si ceva si mai nou, doarme numai pe burtica. Cu noutati despre bebeii vostri ma tine la curent Anya20. Abia astept sa se incalzeasca afara si sa ne intalnim.IoanaGabriela si Sarah-Marie, 30.09.2005 Pozele noastre
b_irina_c spune:
Tort diplomat cu portocale
blatul
4 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 1 lingura (lg) ulei
Se freaca galbenusurile cu 1/3 zahar si lg de ulei. Albusurile se bat spuma cu 2/3 zahar + zaharul vanilat. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga faina (in ploaie). Se unge tava si se baga la cuptor (eu fac la foc mic cca 30 min). Dupa racire se taie in 2 (sa obtii 2 blaturi mai subtiri).
crema
4 portocale (se poate si 3 portocale si 1 kiwi, sau banana sau toate 3); 6 oua, 1 budinca de vanilie, 40 g gelatina, 2 plicuri de frisca (si 2 pliculete intaritor de frisca); 300 ml lapte pt facut frisca (se poate si cu frisca facuta din smantana dar nu stiu cantitatea) si 500 ml lapte; 9 linguri de zahar.
Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga budinca (praful direct din plic). Se subtiaza cu 250 ml lapte. 250 ml lapte se pun pe fos si cand fierbe se adauga amestecul de galbenus cu budinca. Se tine pe fos pana se ingroasa putin (se amesteca in continuu sa nu se fiarba galbenusul). Se pune la racit (nu in frigi, ci sa ajunga la temperatura camerei). Se dizolva gelatina in apa calduta si se adauga peste amestecul anterior. Se bate frisca. Albusurile se bat cu 3 lg de zahar (eventual cu 1 zahar vanilat). Se amesteca cele 3 "chestii" cand s-a racit cat de cat amestecul cu budica.
Apoi intr-o cratia mai adaanca (de diametrul celei in care s-a facut blatul) se pune o punga a.1 sa acopere fundul si marginile interne oalei. Portocalele se curata si se taie rondele. Se ormeaza punga cu ele (evential cu kiwi sau banane). Se toarna jumatae din creme apoi se pune 1 blat, se toarna ce-a mai ramas din crema si deasupra se pune blatul 2. Se baga la frigi 12 h. Apoi se scoate si se rastoarna pe un platou.
Rezultatul trebuie sa fie mai frumos ca asta (care e facut de socrella).
Pofta buna!
Poze
Ioana75 spune:
Gabriela, bine ai mai venit pe la noi.
irino, ce zimbete iliesciene aveti tu si socrella. Cred ca e o nebunie tortul. L-am trimis si eu pe fratele meu acum sa-mi faca tort la comanda, ca nu mai pot.
b_irina_c spune:
Ioana ce sa- faci, trebuia sa se simta si ea bine . Hai maine sau poimaine la o felie. Si eu am vrut sa cumpar, daca daca era tante aici si eu nu aveam ce face...
Mary mie poza asta imi place la nebunie.
Valen am vazut 1 bucata fetita frumoasa si cuminte . Si ea e mare fotomodel. Poza asta spune totul.
Poze
Ioana75 spune:
irina, mai vorbim pe YM, n-as vrea sa va deranjez (eu la asta ma gindesc intotdeauna cind merg undeva). Nu faci tu un gest frumos si schimbi (iar) capitolul? Eu pun pozele fetii in albumele cu masa, cu dintzii, ca sintem restante.
b_irina_c spune:
Ba da, il schim acuma. Vb pe YM.
S-a sunat! PAUZAAAA!!!
Poze
b_irina_c spune:
Un nou capitol ne asteapta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69883" target="_blank">aici
Poze