agentie bone-dezamagire!

Am fost la o agentie pt interviu cu bone pt Matei al meu care are 7 luni.
Si ce personaje am intalnit!!!!.....imi recomandau o pustoaica de 20 de ani , aiurita de nu se poate, care oricum era clar ca nu ar face fata la ce inseamna sa ai grija de un bebe asa mic; mai era o tipa care nu avea serviciu, era necasatorita...dar in schimb se vroia a fi cocheta si aranjata...ma intreb insa din ce se intretinea?!..
offf!...eu sunt tare dezamagita de cum fac recrutarile la agentiile astea!
http://uk.photos.yahoo.com/ph/anca_0901//my_photos
anca si matei(4 iulie 2005)
Raspunsuri

dinuralu spune:
Din pacate asta este situatia cu majoritatea (ca sa nu spun cu toate) agentiile de recrutare bone. Eu am avut 6 bone recrutate prin 6 agentii diferite. Ce sa spun, a fost un cosmar. Una dintre ele mi-a invinetit fetita (care pe atunci avea 3 luni), spunandu-mi ca s-a lovit la fata cu o jucarie! Avea toata fata vanata si un ochisor umflat. M-am rugat de ea cu cerul si pamantul sa imi spuna ce s-a intamplat, dar ea o tinea pe-a ei cu jucaria. Am fost la Gr. Alexandrescu, i-am facut radiografie craniana, iar cei 3 pediatri care au consultat-o mi-au spus ca fetita a fost batuta! Ca sa revin la agentie: am sunat, am spus ce s-a intamplat, iar raspunsul a fost clar:" vi s-a spus de la inceput ca nu ne asumam absolut nici o responsabilitate cu privire la comportamentul bonei...daca vreti, dati-o in judecata!" Un alt exemplu- am o cunostinta care are o astfel de agentie; afacerea merge excelent, cereri sunt...In schimb respectiva persoana a preferat sa isi dea copilasii la gradinita cu program prelungit, decat sa ii dea pe mana vreunei "bone" din baza de date. Asa ca aveti mare grija cand recrutati prin agentii... Eu m-am lecuit. De aproape 2 ani de copiii mei se ocupa o doamna recomandata de niste cunostinte. Sunt extraordinar de multumita de ea!
Toate cele bune si mare grija pe cine angajati!!!

diana spune:
Doamne!!!!!!!! Nu-mi vine sa cred!!! Sa bata un copil?!! Nu mai spun ca avea si 3 luni. Si eu am avut o mare dejamagire cu agentiile. In sensul ca nu mi-au placut persoanele pe care mi-au fost prezentate.
Am acceptat de nevoie 2 persoane. Dar dupa o saptamina am renuntat la ele. In primul rind ca una nu avea experienta cu copii si m-a mintit ca are, iar a doua cum a venit la mine si-a aprins o tigare pe care a fumat-o in nasul copilului desi initial mi-a spus ca este nefumatoare. Eu nu am nimic cu fumatoarele dar sa nu fumeze linga copil. Acum am o bona pe care am cunoscut-o in parc (era cu o fetita) care isi cauta de lucru. O cunosteam de vreo 3 luni si imi placea cum se ocupa de fetita. Asa ca acum este la noi de 2,5 ani. Eu spun sa cautati cu atentie si daca puteti sa stati si voi la inceput cu ea acasa (o luna) ca sa va puteti da seama daca corespunde sau nu cerintelor voastre.
Diana

gicutza spune:
Oare numai noi am avut noroc cu agentia de bone?
Anul trecut, pana prin aprilie, am avut o bona pe care o cunosteam f. bine, era oarecum "din familie" si eram super multumiti de ea. Din aprilie insa nu a mai putut veni din motive personale si a trebuit, in disperare de cauza, sa apelam la o agentie de bone. Joi am sunat la ei, sambata am fost chemati la un interviu si ne-au prezentat 2 bone. Una dintre ele m-a cucerit din clipa in care am vazut-o. Avea asa un aspect de "mama de meserie" ca inainte sa aflu ceva despre ea, i-am spus sotului ca pe ea o aleg. Doamna de la agentie ne-a prezentat dosarele lor complete, cu teste psihologice, cu teste de imaginatie, de toate. Am ales-o bineinteles pe doamna de care va spuneam si acum e ca o mama nu doar pentru copilul nostru ci si pentru mine. Cred ca nici eu nu as putea sa am grija mai bine de Bubu. L-a invatat in timp sa coloreze, sa cante, sa arate ca are 1 an, sa arate care e nasucul, gurita.... Tot, tot, ea l-a invatat. Ii face de mancare numai bunatati (bineinteles, in limitele de alimentatie corespunzatoare varstei), ii face pulovere, ii coase tot felul de hainute (inclusiv costum de Craciunel )... nah! uite ca nu ma mai pot opri cu laudele
.
Acum cand asteptam pe bebe 2, vrem sa ne mutam chiar cat mai aproape de ea ca sa ma poata ajuta in ultimele 2 luni de sarcina. Iar pe bebe micuta din burtica ea o va boteza.
Deci, ori agentia asta la care am apelat noi chiar isi testeaza candidatele, ori am papat noi cam mult kk cand eram mici si am avut noroc cu carul in cazul bonei .
Succes si voua!
Sa traim bine!

miag spune:
fetelor, si eu am fost destul de dezamagita de agentiile care plaseaza personal pentru postul de baby-sitter..am avut doua experiente neplacute datorita carora am pierdut o gramada de timp...si in cazul meu timpul era cel mai important...Ma mir ca aduceau astfel de persoane la interviuri...
In cele din urma am gasit o bona super, tot printr-o agentie, dar sincer oamenii aia chiar sunt profesionisti..nu stiu daca am dreptul sa spun numele agentiei pe forum (sa nu para reclama), dar celor interesati le pot trimite numele agentiei si datele lor pe PM.
Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)
Winners never quit, quiters never win!

sdorobantu spune:
Salutare. nu stiu daca va mai intereseaza acest subiect , dar va spun ca cea mai mare dezamagire de la o agentie vine din partea agentiei MARY POPPINS. sunt neseriosi si isi recruteaza "personalul calificat" din ziare....adica pur si simplu dau anunt de "mica publicitate" si oricine raspunde la acest anunt este si calificat fara sa se faca vreo verificare sau macar o testare a abilitatilor simple de genul: schimbat un pampers (pentru bone) sau macar cum sa foloseasca detergentii (pentru menaj). va spun am avut ambele cazuri si am ramas fara ajutor si cu banii luati. nu mai spun ca ultima bomba angajata de la ei era sa-mi omoare si copilul. nu se face nici macar o analiza/testare psihologica. acest bone sau menajere care vin in casa ta sunt de fapt dusmani platiti!!!!!!!!!!!

moonchild spune:
Si eu am fost dezamagita de agentia de recrutare la care am apelat, pentru modul in care au vrut sa ma manipuleze: am vazut 4 persoane la un interviu si am fost sincera (n-o sa se mai repete) si am zis ca mi-a placut una dintre persoane dar as mai vrea sa mai vad o serie. Mi-au zis ca ei mi le-au ales pe cele mai bune 4 pe care le are si daca mai vreau altele sa astept, poate or mai aparea peste 2 saptamani..Din fericire nu m-am lasat pacalita de aceasta prosteala pe fatza si pana la urma am gasit persoana potrivita.
A doua "figura" a fost la incheierea contractului cu bona respectiva: ea zisese la interviu ca vrea salariu intre 9 si 10 mil si eu venisem pregatita sa negociez, dar contractul era deja completat de agentie cu 10 mil...Am trecut cu vederea pentru ca si eu ma hotarasem la aceeasi suma dar pentru modul manipulativ in care actioneaza eu nu recomand agentia.

cecilia L spune:
Recomand bona, nu din agentie, este bona care a stat cu baietelul meu, un an, acum mergem la gradinita.
Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007)