ce sa fac?

ce sa fac? | Autor: calida

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Nici nu stiu cum sa incep si ce sa va spun.Am un baietel de 1an si 3luni,un copil f dorit,e lumina ochilor mei,dar sunt nemultumita de cea ce fac,sa nu ma intelegeti gresit,as vrea sa stau cu el cat mai mult,dar de cand stau acasa ma simt limitata,nu stiu nu mai sunt multumita de nimic.Ma iau si de sotul meu tot timpul,ii caut chichite in orice,sar in sus de la orice.Am un sot care ma lasa sa zic ce vreau,ma asculta(cred ca uneori e satul si el de mine),nu ma bate,nu ma cearta,aduce saleriu,nu as avea motive sa ma port asa cu el,dar..............Mi-am propus de nenumarate ori sa ma schimb dar nu reusesc sa fac nici un pas,de fiecare data gasesc cate o scuza,si iar o iau de la capat.Nu stiu ce sa fac,ma afecteaza orice porcarie,ori cat de mica,imediat ridic tonul,ma supar.nu pot sa-mi dau seama ce e cu mine,poate ma ajutati sa ma luminez si eu,pt mine totul e gri.
Multumesc ca ma ascultati,nu stiu daca am fost prea coerenta in ceea ce am scris,dar sper sa ma intelegeti si sa ma ajutati sa gasesc o solutie!
Sanatate la toata lumea!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Calida, incepe prin a face cate ceva si pentru tine. Lasa-l pe bebe cu una din bunici sau cu vreo prietena si odihneste-te putin. Apoi, daca ai timp, incearca sa faci ceva in afara casei. Implica-te in actiunile umanitare de pe forum sau intalneste-te cu mamici din orasul tau. Incet incet te vei desprinde de ce te nemultumeste. Daca tu esti fericita si multumita, si celelalte vor merge mai bine.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Marsupiul psihologic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calida spune:

Am uitat sa va spun ca nu avem nici o bunica si nici o ruda langa noi,si nici prea multe prietene care s-ar putea sa stea cu Robert!
Multumesc pt sfat,asa ar trebui sa fac,dar..................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Calida, in interiorul tau exista presiunea de a sta cat mai mult cu copilul. Insa acestei presiuni i se opune o situatie f fireasca. Faptul ca tu, inainte de a fi mama esti om si orice om are nevoi. Gradul lui de confort rezulta din gradul de satisfacere a acestor nevoi.
Frustrarea creeaza o irascibilitate pe care tu o resimti.
Acceptandu-ti nevoile si gasind modalitati de a le satisface nu vei fi o mama mai rea ci una mai buna care nu se culpabilizeaza. Nu vei fi o mama care-si neglijeaza copilul ci una care intelege ca o mama buna este o mama fericita. Succes!

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Calida si eu ma simt ca tine, si eu sint singura ca tine, dar... ies, atunci cind timpul e frumos, in parc unde intilnesc multe mamici cu copii, stau in fatza oglinzii si ma motzai (fardez) asha cum faceam cind mergeam la serviciu. Si am mers la serviciu timp de 15 ani, dar... asta e. Chiar daca esti cu copilul, mergi prin magazine, ca esti stresata. Si eu tzip la sotzul meu, ma intzelege ca sint stresata.
Cred ca nu am explicat prea coerent, ca nu ma simt prea bine in acest moment, am o durere groaznica de cap.
Dar, ceea ce vroiam sa spun e, traieste un pic si pentru tine, lasa rufele nespalate o zi, casa nematurata, vasele in chiuveta, ai sa faci astea mai tirziu, iesi la plimbare, vorbeste cu alte persoane, si cred ca de fapt ai facut foarte bine ca vorbesti aici, cu noi, te vei simtzi mult mai bine.

Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

http://community.webshots.com/user/danielaaddario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

am trecut si eu prin asta, relaxeaza-te, cauta sa iti ocupi timpul un pic si pentru tine, iesi cu prietenele...altfel e din ce in ce mai rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

calida

mergi direct la obiect. stai cu tine de vorba ca sa realizezi ce iti lipseste...serviciul?stimularea, independenta, viata sociala pe care ti-o ofera... te poti reintoarce la munca si sa angajezi o bona?

de cat timp ai iesit/ ati iesit din casa fara copil? ai putea sa rogi sotul sa stea cu copilul ca sa iesi singura-la un film, la un magazin?
ce activitati iti placeau inainte? mai ai timp/chef de ele acum?

si nu ignora posibilitatea unei depresii post partum....asta daca ti se pare ca starea ta e chiar in afara normalului...

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.

Mergi la inceput

Buna!Multumesc pt incurajari si pt sfaturi,mi se pare mie ca situatia mea drureaza de ceva vreme si incepusem sa-mi fac probleme ca sunt singura in astfel de situatie.De cand sunt mama(25.11.2004),aveti dreptate fara copil nu am fost nicaeri findca nu am avut cu cine sa-l las.Sotul meu lucreaza la patron,iar programul lui e cat este nevoie,iar uneori daca scapa si el putin mai devreme fuge la scoala.Am doar o prietena pe care as putea sa o rog sa stea cu copilu,dar nici nu pot exagera,are si ea o fetita cei drept mai mare,care are nevoie de ea.Si eu stau cu Robert f mult afara,a ajuns cineva la un moment dat sa spuna ca suntem copii strazi,sunt zile in care intram doar la masa si la somn.S-ar putea pe langa toate astea,sa mai fie si faptul ca nu sunt multumita din cauza locuintei noastre,care este deaja f mica pt noi(garsoniera).Pt faptul ca eu sunt in CIC iar sotul meu are salariul minim pe economie,nu putem nici credit de la banca sa scoatem.Pe el nu am putut sa-l bag in CIC,deoareca are intrerupere pe cartea de munca 3 luni in anul in care am nascut.Nu mai stiu ce sa zic,parca toate sunt cu susul in jos si toate imi merg rau.Va multumesc ca aveti timp pt a-mi raspunde,dar chiar imi faceam probleme.
Sanatate la copilasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Calida, te intzeleg perfect, io am avut o mica depresie pe faza asta, ma gindeam la un moment dat kiar la divortz, fiin'ca-n sursa nemultzumirilor mele il identificasem pe sotz, saracu...Io am doi plozi, stau acasa cu ei shi nu exista nimeni care sa ma ajute, asha ca aveam impresia ca-s pe post de sluga permanenta
Mi-am revenit intre timp, ma mai vad cu prietenele, mi-am gasit de lucru prin casa- transform tzoale cu masina de cusut shi vad ca pe zi ce trece e mai bine.
Cauta-tzi o activitate care-tzi place shi pe care o potzi face impreuna cu baietzelu, tre sa gaseshti ceva.
Multa bafta!

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Credema,te rog Iren ca nu pot sa-mi dau seama nici ce sa putea sa fac.Astazi am trecut pe la colege pe la munca,dar parca nu e locul meu acolo.Am inteles ca se pregatesc de cheful de 8Martie,ma intreb oare daca nu as fi trecut pe acolo m-ar fi chemat si pe mine?La mine toate sunt negre,nu mai vad nici luminita de la capatul tunelului.Nu stiu ce sa fac,dar trebuie sa fac ceva ca nu se mai poate asa.Dar intrebarea mea e:ce sa fac?
multumesc ca sunteti alaturi de mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Calida, capu sus, nu-i dracu-asha de negru cum tzi se pare tzie-acu Mai bine fa o lista cu toate lucrurile bune din viatza ta, shi-ncearca sa-tzi revii pentru ele, degeaba tzi se dau sfaturi daca tu te incapatzinezi sa vezi totul in culori sumbre, nu poate fi kiar atit de rau, hm, ce zici?

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput