asigurare de viata pentru credit imobiliar-unde?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De platit polita de asigurare o platiti voi si nu sunt sume derizorii DAR VA INTREB:
Daca Doamne fereste se intampla ceva ce ziceti voi cine va incasa suma de bani pentru care voi platiti aceste prime de asigurare? Voi cu plata si beneficiul cu...?
Nu cumva scrie undeva pe acolo cu totul "intamplator" ca cedati drepturile politei voastre bancii? Wake up!
Ati facut un calcul cat va costa creditul in acest caz?

Asa de dragul exercitiului. GRATUIT!!! Ce naiba este gratuit astazi? Astea-s ameteli.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

copii, sa va spun si eu...mai intai marius are dreptate, nimic nu e gratuit...
apoi, mai nou, nu se mai dau credite ipotecare fara sa fii obligat sa ai si asigurarea respectiva, care of course se cesioneaza in favoarea bancii...in cazul in care mori, asigurarea plateste...in orice situatie, tu, nu primesti nimic.
mai fain e faptul ca, in general NU poti alege la ce firma sa-ti faci asigurarea respectiva, prin norme interne fiecare banca are o lista mai mica sau mai mare de firme agreate cu care clientul e obligat sa incheie asigurarea.
Din experienta va spun, ca in general, diferentele de la o firma de asigurare la alta nu sunt semnificative, asa ca daca vrei creditul ala neaparat go for it!

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pai normal ca cesionezi in favoarea bancii, ca de asta vor asigurare sa fie acoperiti ei. Si de asta se face si asigurarea aceea gen Casco care functioneaza dupa acelasi principiu pe oriunde in lume...adica pe asigurarea de viata propriuzisa nu iti recuperezi banii, faptul ca politEle au si o componenta de investitii, plan de pensii e alta discutie si evident prima de asigurare e alta. Asa ca cine mentiona cu aliantz parca(VIRGULA) ca isi recupereaza banii din polita de asig pe viata ...sincer ma indoiesc, cred ca ar tb sa va uitati exact despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Buna,

Desigur ca atunci cand vezi Gratuit nu poti crede tot ce se indruga prin formularele lor. Sigur fiecare client trebuie sa stie ca banca isi permite sa faca unele "favoruri" clientilor pt. ca au si de unde, costurile unui credit in Romania (cu dobanzile si comisioanele care pana la integrare nu se pot alinia UE) sunt inca ridicate, deci bancile "au slanina" de unde sa dea... Mai mult, in toate cazurile costurile acopera dublu creditul, deci si asigurarea aceea gratuita, care deci se regaseste in credit...
Specialisti spun ca-i mai intelept sa faci asigurare la banca si nu la societati, iata de ce:

"Bancherii “fura” clientii societatilor de asigurari in momentul in care acestia vor sa ia un credit. “Cand vine sa ceara un credit eu ii arat si oferta de produse de asigurari. Daca nu o vrea, va trebui sa vina maine cu o politia luata din alta parte. Tot atunci ii acord si creditul. De obicei, clientul nu vrea sa piarda timp.” - declara Romea Jantea.

Paul Mitroi, director general al Directiei Generale de Reglementari din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), estimeaza ca “pana in 25% din politele de asigurare vandute anul trecut au fost vandute prin banci”, valoarea acestora fiind aproximata la 300 milioane de dolari. “Bancile au vandut un sfert din asigurarile incheiate in 2005”.

Oficialul CSA declara ca avantajele produselor de asigurare vandute de banci sunt mai simple si ieftine decat cele achizitionate direct de la companiile de asigurari. “Produsele de asigurare sunt mult mai simple decat cele cumparate direct de la companiile de asigurari. De asemenea, comisionul platit de asiguratori bancilor pentru distributia produselor de asigurare este mai mic decat cel platit agentilor sau brokerilor. Limita maxima a comisionului pe care un asigurator il poate plati unui agent sau broker este stabilita prin lege la 15% din valoarea contractului.

Si eu mi-as face tot prin banca o asigurare, tot pentru a evita timpul peirdut.
Toate cele bune,


Gaby si Razvan (smeu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

hi_lara din cate stiu eu BRD si AVIVA sunt parteneri, probabil de aceea "iti baga pe gat" aceasta asigurare.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Dragii mei,

Ceea ce este cel mai neplacut este lipsa de informatie ca sa nu zic uneori chiar dezinformarea bancilor vis-a-vis de client.Pentru fiecare informatie trebuie sa "sapi", sa-ti faci lista de intrebari caci altfel pleci de la banca tufa daca nu esti tu pregatit cu ce trebuie sa intrebi.
In privinta asigurarii BRD-ul nu ma poate informa clar-avand toate datele problemei- cat ma costa lunar prima de asigurare. Tipa aia spune in jur de...cu niste variatii de-mi vine rau.Si credeti-ma ca i-am solicitat acest lucru civilizat spunind ca-i las timp la dispozitie sa-mi faca o simulare.
Acum astept sa-mi aprobe dosarul si ma agndeam ca am timp sa vad ce fac cu asigurarea si sa studiez contractul final care urmeaza sa-l semnez cu banca.

Li s-a parut ciudat ca am cerut contractul sa-l citesc si eu in avans.Raspuns: "la ce-mi trebuie ca-i complicat..." Mai fratilor dar chiar suntem luati de prosti si analfabeti?Mergi la banca si-ti bage toate actele sub nas si le semnezi rand pe rand fara sa stii ce?

Inca nu am ajuns sa ma lamuresc cu asigurarea de viata. Am vorbit cu 1-2 agenti de asigurari si vreau sa va spun ceva-cu scuzele de rigoare fata de cei care-si castiga banii din asa ceva-aici functioneaza stilul ala de lipitoare. Te sufoca cu telefoane, te imbalmajeste cu avantajele minunate si nu-ti spun esentialul...pana afli de la ei o cifra parca faci inconjurul lumii.Atunci nu te miri ca accepti ce-ti "vinde" banca!!!

Revenind la subiectul concret-
-da, aviva este partener BRD;
-brd accepta orice asigurator specializat in asigurari de viata;
-incerc sa vad cat de mare ar fi diferenta de plata la o asigurare de viata cu capitalizare, sa vad daca ma tine buzunarul.e drept ca o cesionez in favoarea bancii dar...aici apare o intrebare daca se intampla evenimentul nefericit (sa scap de rata)banca isi primeste cat mai are de primit si restul il primeste un alt beneficiar numit de mine?

Asta e...fara banci nu prea poti face multe azi...si daca intri in hora trebuie sa joci!!!
Mai astept comentarii daca aveti, cu prietenie hi_lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

Poate vă ajută cu ceva situația pe care o prezint. În vara lui 2004 mi-am propus să fac un împrumut în euro pentru nevoi personale (pentru a-mi cumpăra o mașină SH). Atunci, era doar BCR care acorda împrumutul CU AVANS 0%. Inițial, dobânda era de 11,5% și, pe la sfârșitul lui august au făcut-o 13,3%. Mai mult, trebuia să faci și asigurare de viață, și să girezi cu casa. Supărat rău că se duce totul pe apa sâmbetei, am luat Pagini Aurii și am început să sun la alte bănci. Întâmplarea, norocul (cum vreți să-i spuneți) ABN Amro Bank era la început că, deh, începe cu A. Dobânda era de 10%, la fel ca și acum. Am plătit un comision de vreo 250 euro (sper să nu greșesc) și am făcut o asigurare de viață și șomaj la AVIVA care m-a costat 0,1% din valoarea împrumutului. NU AM MAI GIRAT CU CASA. Trageți și voi concluziile. Iar, dacă vreți să vedeți cum se comportă angajații din această bancă, faceți o vizită pe la Sofitel sau la sucursala de la Unirea și vă convingeți. Ce nu am știut atunci și știu acum. Puteți să faceți asigurare de viață LA ORICE COMPANIE. Nu este legal să vă oblige să faceți la una sau la alta. Ideea este că TREBUIE să faceți una, iar suma asigurată (care se cesionează în favoarea băncii) trebuie să fie mai mare sau egală cu creditul pe care-l faceți. Normal ar fi ca să fie prevăzut în contractul de asigurare ca suma cesionată să scadă pe măsură ce se returnează creditul. Mult succes celor interesați.

Mergi la inceput