asigurare de viata pentru credit imobiliar-unde?

Sunt in stadiu avansat pentru obtinerea unui credit imobiliar (pt achizitie teren).Apar tot felul de intrebari despre asigurarea de viata.Ofiterul de credit nu m-a lamurit deloc, ba mai mult m-a bagat in ceatza spunind ca banca imi poate oferi o asigurare AVIVA dar care voi plati prima esalonat ca un adaos lunar la rata.Prezenta acest lucru ca pe un mare avantaj fara sa-mi poata explica de ce si cat ar reprezenta acesta rata lunara.
Va rog mult daca ati trecut prin situatii similare de imprumut,in cazul asigurarii de viata cum ati procedat si la ce asigurator?
mersi frumos
hi_lara (mama lui Horia 3 ani si 5 luni)
Raspunsuri

Gaby spune:
Buna,
Nu stiu cat te pot ajuta, tinand cont ca nu cunosc detalii... la ce banca se intampla? De obicei, asigurarea de viata si asigurarea imobilului (exemplu) sunt rate care se platesc atasat la rata creditului. Mai sunt cateva banci care, zic ele, ofera gratuit aceste asigurari, dar de cele mai multe ori acestea se regasesc in plata lunara. Bancile au o lista cu asiguratorii agreati si trebuie sa-ti puna la dspozitie toate documentatia legata de acest pas... mai exact trebuie sa stii cat va reprezenta acesta ... 0,?cat?...media este de 0,25 dar... nu-i musai!
Asa ca, intereseaza-te mai bine... are este lista lor, care ar fi rata la fiecare...sau daca te-ai saturat iar faza de acordare este totusi incipienta, renunta si i-a un credit care nu cere o astfel de asigurare...Daca mai ai intrebari, nu ezita...poate gasesti solutia optima.
Un exemplu ar fi ultimul credit de la BCR ...cu dobanda avantajoasa si cu asigurari gratuite si comisioane rezonabile, caci in spatele unei dobanzi mici se ascund mai mereu, comisioane mari. Asa ca orice ai alege ai grija sa fie costuri rezonabile, pentru ca perioada de creditare este mare, in cazul unui credit imobiliar...
Banca Comerciala Romana a lansat un nou tip de credit pentru investitii imobiliare, in valuta, cu o dobanda fixa in primul an de rambursare sau in primii doi ani, in functie de optiunea beneficiarului. Creditul nu are limita de finantare, aceasta fiind impusa de "starea" financiara a solicitantului. BCR cere ca unica garantie ipoteca pe casa sau teren.
La creditele acordate in euro dobanda este de 7%/an fixa in primul an de zile sau 8%/an fixa in primii doi ani de derulare a creditului. In cazul creditelor imobiliare in dolari, solicitantul poate opta pentru o dobanda fixa de 8% pentru primul an sau de 9% fixa pentru primii 2 ani.
In cazul ambelor variante, indiferent de moneda in care se contracteaza creditul, dupa perioada cu dobanda fixa, banca va aplica dobanda variabila din acel moment pe care o practica la imprumuturile imobiliare si care este, in prezent, de 8,9% la EUR, respectiv 9,4% la dolari. Noile tipuri de credite se acorda pe o perioada de 25 de ani. Rata totala de rambursat poate reprezenta maximum 35% din veniturile lunare certe ale solicitantului si familiei.
BCR ofera gratuit polita de asigurare de viata si evaluarea imobilului (casa si/sau teren). De asemenea, clientii se bucura de consiliere gratuita din partea profesionistilor fortelor de vanzare ale BCR. Un alt avantaj al acestui credit este avansul de numai 25% din valoarea imobilului care urmeaza a fi cumparat sau construit. Banca aplica, la acordarea creditului, doar un comision de analiza dosar in valoare de 70 EUR si un comision de acordare a creditului de 1,75%.
Toate cele bune
gabriela.dinu @ bankingnews.ro
Gaby si Razvan (smeu)

CristinaT spune:
Fara s avreau sunt in subiect... colega mea isi face un asemenea credit si chiar maine isi va face asigurare. Ea a zis ca va face la orice alta firma decat Tiriac pentru ca ei au procentul cel mai mare (3%) fata de 2% la Asirom sau Asiban. Omniasig nu prefera ea.
Pe de alta parte eu am asigurare la Tiriac, dar am inteles ca la voi este polita in favoarea bancii, asa ca... 2% e suficient
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

acvi spune:
EU am facut in 2004 un credit ipotecar si recunosc nu am studiat prea mult pb asigurarilor ca eram in mare viteza iar acum imi pare rau.AM facu credit la BRD,si aveam o asigurare (mai precis un plan de investitii la ING) pe care ma gindeam ca-l pot folosi pt credit,nu s-a putut asa ca am facut o alta asigurare tot la ING iar cea de locuinta la Tiriac.DUpa ce a trecut febra mutarilor si am luat actele la purificat mi-am dat seama ca asigurarea facuta e ca un CASCO adica nu pot recupera banii la sfirsit daca nu se intimpla nimic,asa ca am vb la banca si studiez acum ofertele altor firme de asigurari pt a schimba asigurarea la alta firma,Tiriac stiu ca au un tip de asigurare care-ti da posibilitatea recuperarii banilor dar probabil mai sint si alte firme.
Asa ca sfatul meu... studiaza mai multe oferte ale firmelor agreate de banca la care faci creditul.
Gabi.

dianaiulie2009 spune:
Eu am credit ipotecar la BCR de 3 ani de zile . Anul acesta , mai precis prin ianuarie , m-a sunat cineva de la ei , de la credite, sa merg sa semnez asigurarea de viata , deoarece mi-o fac ei gratuit . Acum mai multe nu stiu ce sa-ti spun ... de ce mi-au facut , habar nu am , dar cum ziceau si fetele , probabil au primit ceva pachet nou de programe si asat e...
Cand am luat creditul nu mi s-a cerut asa ceva , deci , clar ca e ceva nou ...
albumele noastre

andreea_tx spune:
Eu am facut un credit ipotecar in 2004 si anual merg sa-mi reinoiesc sigurarea pe casa,bunuri si viata.taxa se calc in functie de valoarea casei sau terenului si in functie de valoarea bunurilor care le asiguri.banca la care faci creditul are reprezentati de asigurari si ei se ocupa de asta.eu am facut la BCR.asig pe casa e oblig iar cea pe bunuri facultativa.
andreeat

hi_lara spune:
Multumesc pentru raspunsuri si idei.
Banca la care iau creditul este BRD.Am impresia ca vor sa-mi bage ei ceva pe gat....cu Aviva.Am vorbit pe cont propriu (nu prin banca) cu un agent de la Aviva ca sa pot face o comparatie cu oferta bancii. Este o suma considerabila daca stai sa te gandesti deci...mi se pare firesc sa incerc sa gasesc o variata cat mai ieftina fiindca 25 de ani de acum incolo voi plati o suma fixa lunar, anual sau cum decid eu frecventa.Apoi asa cum spunea CristinaT banca este cea care este vizata prin acesta asigurare care nu este o asig de viata reala ci un CASCO cum bine spune ACVI/Apropo oare sunt firme care ofera acesta posibilitate de recuperare suma la final...ar fi super!!!
Mai stiti oferta altor companii de asigurare pt acest tip de asigurare pt credit?
hi_lara

acvi spune:
Eu am vorbit cu agentul de asigurari de la Tiriac la care am asigurarea pe casa si mi-a spus ca ei au o asigurare special pe credite imobiliare in care la final iti recuperezi banii.Sa-ti spun caz concret :eu am credit pe 12.000 euro... la ING platesc o prima trimestriala de 1.155.000 lei ,la Tiriac mi-au facut un grafic pt aceiasi suma asigurata as plati 240 euro/an.E un mic mai mare suma dar la ING platesc in 20 de ani 88 mil si nu recuperez nimic ,la Tiriac pe linga faptul ca recuperezi banii la sfirsit ai posibilitatea rascumpararii partiale la un moment dat si sa-ti stingi creditul la banca(asa mi-a explicat mie agentul).Aste-a sint singurele firme de asigurari cu care am vb eu,probabil mai sint si alte oferte.
SI eu tot la BRD am creditul,chiar voiam si eu sa intreb de AVIVA dar daca zici ca se opreste lunar prima de asigurare nu-i asa convenabil,pe mine personal mai mult decit rata la banca ma enerveaza asigurarile astea co-laterale.
Gabi.

Marina spune:
Gaby mai ca-mi vine sa te banuiesc de reclama la BCR...si in plus oferta BCR nu e chiar asa fantasmagorica. Nu de alta dar alfa ofera credite ipotecare cu 6.9 % dob fixa in primii doi ani, asigurare viata gratuita pana in vreo 50-60 euro si nu mai tin minte exact care sunt comisioanele initiale. Asa ca daca e sa comparam acelasi produs dobanda e mai mare cu 1.1%, destul pt a acoperi asigurarea. Cat despre birocratia unui credit la BCR nu mai discutam
Din cercetarile mele omniasig si tiriac au cam acelasi tarif, omniasig cu vreo cativa euro mai ieftin, ing e mult mai scump, toate pt asigurarea aceea gen casco.

Gaby spune:
Buna,
Nu aveti de ce sa ma banuiti, era doar un exemplu de credit ipotecar care ar putea-o ajuta pe hi_lara. Nu stiu daca este dispusa sa-si schimbe creditul, pentru in acest caz a-si fi putut-o ajuta cu o consiliere, lucru pe care-l fac cu mare drag pentru oricine...Era pur si simplu ultimul credit cu asemena ofera. Mai nou exista si alte oferte, dar nu despre asta vb. aici...ci despre asigurari iar la astea nu prea cunosc si nici experienta propie nu am, pt ca nu imi permit achizitia unei locuinte (inca:)))... Cat despre BCR, este o opinie pe care o impartasesc, cand mi-am deschis cont la sector 6, am asteptat 4 ore...
Gaby si Razvan (smeu)

assa spune:
Si pana la urma a facut cineva asigurarea asta gratuita oferita de BCR? Mie mi se pare ceva suspect in sensul ca, avand un credit luat de la ei, ofiterul sau cum il cheama de acolo , ne-a intrebat daca suntem siguri ( ceea ce mi-a ridicat unele suspiciuni) si pana acum nu am semnata nimic. Desi in scrisoarea de la ai , totul era foarte clar -gratuita si banca preluand datoriile noastre in caz de accident sau altele.Atunci cel de acolo de ce era asa de mirat ca am vrea asigurarea propusa de ei? Ma lamureste cineva? Stie cineva ce se ascunde in spatele acestei asigurari de fapt? Am vrut sa vedem intai actele si apoi....
A semnat cineva un asemenea act (asigurarea)?????
Merci de raspuns.
Assa