inseminare artificiala

Mai intai vreau sa salut tot ,,clubul'' apoi as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri legate de inseminarea artificiala.Am 30 de ani si imi doresc cu disperare al doilea copil...DAR nu se poate decat cu inseminare artificiala.Doctorul meu ,pe care il cunosc de vreo 8-9 ani,si in care am mare incredere mi-a cam luat sperantele spunandu-mi ca m-ar costa intre 3 si 5 mii de euro.Niciodata nu as avea atatia bani.Ce ma sfatuiti?
Raspunsuri

danyalo spune:
dispeceritza
eu zic sa nu disperi..sa stai calma..sa evaluezi situatia...sa cercetezi de ce a vrut sa zica asta sa ceri si o a doua sau a treia parere...
Lucrurile pot sa nu fie chiar atat de negre..
referitor la suma si la procedura...si aici sunt 2 lucruri distincte...
inseminarea simpla...e ceva usor...ce nu costa mai mult de 3 mil cred ( doar la privat costa mai mult...sabyc, medsana) iar Fiv -ul de care probabil ti-a vb. dr. tau costa mai mult cred 3-4 -5 mii de euro.aici nu prea stiu preturile caci nici eu nu dispun de aceasta suma si nu prea ma intereseaza..iar sansele din pacate...trebuie sa recunoastem cam incep sa scada dupa 30 ani...deci la treaba( se intampla si minuni...vezi cazul Nadiei care la 44 ani a reusit..)
Dar ce ar fi daca ne-ai spune mai multe despre tine...
Eu sunt convinsa ca nu e chiar asa...Acum mai asteapta si alte pareri ale fetelor...membre in club!!!
Dany

Anca Wish spune:
In primul rand, bine ai venit printre noi si schimba-ti sexul in profil ca noi vedem ca esti barbat.
Asa cum spunea Dany, doctorul tau iti vorbea de FIV. Si aici motivele pot fi multiple. Din ce cauza ti-a spus ca singura sansa este FIV-ul?
De ce altfel nu sunt sperante?
anca...SIGUR intr-o zi

veronici spune:
Eu iti pot spune preturile pe care le-am intalnit eu:Inseminare artificiala 2.500.000 lei vechi ,FIV la Giulesti 2.200 EUR cu tot cu tratament (1.400 EUR procedura si tratamentul in functie de fiecare- la mine a fost 800 eur)
mult succes si bine ai venit,sa dea D-zeu sa pleci repede la burtici
http://photos.yahoo.com/verocika2002

cristiama spune:
Draga Dispecerita,
Nu tb sa disperi, daca spui asta la 30 de ani, ce sa mai zic eu la 36 si care sunt convinsa ca voi face bebele cat mai curand?
Sa-ti spun ce este inseminarea artificala:
- sperama sotului, tratata, se introduce in trompe cu o seringa subtire
- costa 2 mil la Giulesti si maximum 5 mil la clinici private
Si acum fertilizarea in vitro simplist:
- se recolteaza ovule de la tine, se cupleaza cu spermatozoizi si dupa ce divizeaza se pun in uter
Asta costa diferit in functie de problemele pe care le aveti, 2-5 mii de Euro, si din pacate cunosc cateva nereusite.
De ce zic sa nu disperi:
- ai facut TOATE analizele? Sunt o gramada, ti le trimit daca vrei
- daca analizele sunt bune, ai facut si o histerosalpinografie si ai trompele permeabile, sotul tau are spermograma buna, nu ai de ce sa faci FIV, poti incerca inseminarea artificiala, da la varsta ta TANARA, zau asa, eu as mai incerca natural, mai ales ca ai deja un copil.
De ce spune doctorul ca nu mai poti avea alt copil?

noemi marian spune:
Buna ziua fetelor
Va scriu in numele unei prietene de-a mele aflata intr-o situatie....grea.Nu stiu cum s-o numesc altfel.Este realizata profesional,desteapta,material sta f bine,dar...nu poseda partener si nici nu are sanse la unul.Motivele nu vi le pot spune.Dar faza cu partenerul este o certitudine.
Acuma ea se gindeste,ca orice femeie de 30 si ani ca viata ei este aiurea pt ca nu are copil si nici o sansa sa aduca pe lume unul pe cale naturala nu are.Si frustrarea este mare,credeti-ma mai ales ca e de o delicatete sufleteasca iesita din comun.
Ea oscileaza intre adoptie si inseminare,nu stie inca ce va alege.Cred ca e la faza de adunat informatii.De aceea vin cu intrebarea:exista donatori de mishcareti pt inseminare?Sau cum se procedeaza in cazul in care nu poseda purtator de ?
Va multumesc ,Noemi

Tabitha spune:
Noemi, din cate stiu eu in Romania este interzis acum sa faci IA, FIV sau sa adopti daca nu ai sot sau daca nu ai un partener (concubin) si demonstrezi ca esti cu acesta de cel putin 2 ani. Insa la Giulesti, unde am facut eu IAD (deci cu donator - sotul mey are probleme si a fost de acord cu IAD), nu te verifica prea tare la acte. Am dat amandoi o declaratie ca suntem de acord si gata. Nu ne-au verificat actele, eu le-am zis ca sotul are azoo, nu ne-au pus sa le aratam certificatul de casatorie, nimic. Asa ca...
Fetelor, daca stiti altceva, ajutati-ne !

noemi marian spune:
Draga Tabitha,
iti multumesc pt raspuns.Dupa cum am spus fata e in faza de tatonari.
Ea vrea pe undeva pe la anul sa ia o decizie,dar pina atunci aduna toate informatiile necesare unui asemenea pas.
Pot sa spun ca e determinata sa faca un pas sau altul si sa aiba un copil.Poate Dumnezeu o va ajuta pt ca merita.
Inca o data iti multumesc ,Noemi

szivarvany spune:
Cristiama - imi dai si mie pe mai lista completa de analize, te rog foarte frumos ! Mail-ul mau: mamagiuliei@yahoo.com
Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

lucia1 spune:
Buna fetelor!Nu am mai intrat de mult pe forum deoarece am avut f multa treaba.Am ajuns in ro cu bine,am facut prima IA,dar am o prb.Luni am facut IA si marti mi-a curs ceva maroniu,nu f mult dar m-a speriat.tot marti am avut si dureri de burtica pe jos cu toate ca foliculul s-a spart luni.Stie cineva de ce mi-a curs acea secretie maronie?Astazi sunt in a 5-a zi.In a cata zi de la IA se prinde?Va pupic si sa auzim numai de bine.

asi spune:
quote:
Originally posted by Tabitha
Noemi, din cate stiu eu in Romania este interzis acum sa faci IA, FIV sau sa adopti daca nu ai sot sau daca nu ai un partener (concubin) si demonstrezi ca esti cu acesta de cel putin 2 ani. Insa la Giulesti, unde am facut eu IAD (deci cu donator - sotul mey are probleme si a fost de acord cu IAD), nu te verifica prea tare la acte. Am dat amandoi o declaratie ca suntem de acord si gata. Nu ne-au verificat actele, eu le-am zis ca sotul are azoo, nu ne-au pus sa le aratam certificatul de casatorie, nimic. Asa ca...
Fetelor, daca stiti altceva, ajutati-ne !
Tabitha
Si maine e o zi
Nu e interzisa adoptia daca nu esti casatorita (sau ai o relatie de concubinaj) .
Poti adopta un copil si daca esti singura insa ti se recomanda un copil peste 2 ani.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan