Tatal sotului meu a depus acum 6 luni documentele necesare in vederea obtinerii cetateniei italiene, pe baza faptului ca tatal sau (deci bunicul sotului meu) a fost cetatean italian.
noi sintem din provincie si nu ne este prea simplu sa ajungem la Ambasada Italiana, sa verificam din cind in cind in ce situatie se afla dosarul lui. De pe internet am obtinut informatii superficiale in sensul ca maximum de apropiere de problema am gasit un nr. de fax la care am si trimis o adresa prin care am solicitat sa aflam raspunsul ambasadei in legatura cu cererea de acordare a cetateniei.
Acum, socrul meu ma roaga din nou sa trimit prin e-mail ( chestie pe care n-am reusit-o) o intrebare catre ambasada italiana.
Mie mi se pare cam stupid sa trimiti scrisori ( frin fax sau e-mail), prin care sa intrebi "...dar mie mi-ati acordat cetatenia?". Aceste informatii nu ar trebui sa fie culese direct de la sursa de catre titularul dosarului?
Nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga acest lucru, poate reusiti sa ma indrumati sa gasesc o cale accesibila pentru el, poate cei care au obtinut cetatenia cunosc detalii despre procedura in sine...
Va multumesc.
dana
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
am si eu o curiozitate: exista o lege in acest sens? (adica un adult provenit din parinte cu cetatenie italiana poate solicita si el cetatenia italiana). si daca da, se aplica doar daca cetateanul italian este nascut efectiv in italia? multumesc, daca poate cineva sa-mi raspunda....
Fetelor intrebati si voi aici ca poate cineva stie sa va raspunda
http://www.romania-italia.net/default.asp
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."