Scandinavii stiu DC (107)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Gripa asta aviara e problema www.cnn.com/2003/HEALTH/04/24/holland.flu/index.html" target="_blank">veche, iar aici in Japonia mereu apare in zonele rurale, iar in Thailanda si Vietnam la fel. Mereu sint anunturi de avertizare, mai ales la citi studenti asiatici se plimba de colo colo si am ajuns sa fiu imuna. Urmaresc din cind in cind noutatile pe WHO si sper sa dispara asa cum a disparut si in alti www.who.int/csr/2006_02_20/en/index.html" target="_blank">ani.

O sa fie bine, nu va ingrijorati!

flori cele "Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea invat de la fiece trecator." R. W. Emerson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Buna ziua...:-)))
doruletz, meri la Bucuresti Cind si cit stai??? Mergeti, voi fetele, singurele, ori vine si Alain??? Ca daca vine si Alain, apai iesiti bine cu apartamentul/studio inchiriat, iar oferte sint girla! Am apelat si io la cazare de asta, cind faceam naveta Iasi-Bucuresti-Iasi, ca mi se facuse mila de prieteni )
Adeluctzza, sa se supere pe schimb de idei??? Nooo way..chiar ii place
Auziti la vik, cica nu-i nimic de capu' ei!!!! Ntz,ntz,ntz ... ce zici yank???
irimellu, io vreau poze la rochita (stii tu care) si la celalalte cusaturi pe care o sa le indeplinesti, daaaa?
Ma duc amu' sa scot catelu' la mizerie (s-or apucat astia pe aci sa schimbe centrala de pe gaz, pe aburi si e o mizeeeerie de nedescris) si apoi sa fug la daneza!!!
Pup iu

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

raspund telegrafic pentru dorulets: am stat la adrian acc si noi, am fost dezamagiti! Apart. era unul in spatele Hanului lui Manuc, cu ferestre la strada-unirii(super aglomerata si galagioasa) plin de gandaci! Si apartamentul lasa mult de dorit. Nasol a fost ca am ajuns la 1 noaptea, am facut probabil galagie cum umblam prin casa, ne-am spalat si noi ca oamenii dupa un drum de 10 ore cu masina, si au inceput vecinii sa bata in tavanul lor/podeaua noastra. apoi galagia infernala-de pe strada-nu ne-a lasat sa dormim aproape deloc! desi rezervasem 2 nopti, ne-a fost rusine sa spunem de ce nu mai ramanem, am motivat ca trebuie sa ne intoarcem acasa si am cautat a 2-a zi un alt loc. Am gasit un www.infoturism.ro/Cgi-bin/Firme/afisareCazare.asp?ID=113028" target="_blank">hostel minunat-liniste, camere mari, frumoase, curat, mic dejun inclus. Il recomand cu caldura. Nu cred ca au site, dar aveam pe undevaa un nr. de tf. Daca te intereseaza, il caut.

lil' nu spune de 2 ori...ca o iau de buna! Plus ca pe Ilie il iubesc deja din poze....

Va iubesc si va tzuc pe toti, va citesc dar nu prea am timp sa raspund...si nici multe de zis...aaa, mi-am amintit: vevica mica, chiar daca e cu intarziere...se accepta, nu?

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

mihaela si io am vorbit cit se poate de serios :-))) Cred ca prin aprilie o sa stim si perioada in care, in iulie, vom fi toti plecati (zic toti, fiindca io intentionez sa stau mai mult de 2 saptamini prin Romanika), asa ca daca sinteti interesati, no problem!!! Puteti veni si cind sintem acasa...va asteptam :-)))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Doruletz intersant, uite ca la diferenta de mentalitate nu ma gindisem, eu dadusem vina doar pe diferenta de sistem. E foarte posibil ce ai spus. Uite aici pe insula asta de 20.000 de oameni, sunt vreo 20-25 de gradinite dar nici o cresa! Practic sub 3 ani un copil nu are unde sa se duca. Ok in orasele mari sunt si crese, dar sa obtii un loc e treaba dificila. La gradi e acceptat dupa 3 ani,si cu noroc si daca sunt locuri libere de la 2 ani si 8-9 luni doar daca sunt "troken" adica fara pampers. In rest o mama care vrea sa munceasca aici tre sa apeleze la o tages mutter din asta de ziceam mai sus. Cind cautam lui Aldo tages mutter am vazut vreo 5-6 si cel mai mic copil avea 7 luni si a fost doar unul, in rest virsta varia intre un an jumate-trei ani. Si da din ce cunosc eu in jur categoric mentalitatea e alta. O amica de a mea si-a lasat fetita de 5 luni cu tatal pt 3 sapt, pt a merge la niste cursuri de specializare in Hamburg. Ok dupa alte 6 luni acele cursuri se repetau, insa ea a dorit atunci sa mearga. Nu-ti pot zice cit de mult a fost penalizata de anturaj, de alte mame, pina si de amicele fara copii! Ok, nu pusa la zid ca nah fiecare cu viata lui, dar toate au zis ca asa ceva nu ar face! Unei altei amici i s-a oferit posibilitatea sa se intoarca la fostul job pe o pozitie mai buna cind bb avea 10 luni,deci o sansa pe care trebuia sa nu o scape. Am fost tare mirata sa vad cit de chinuita a fost de ideea de a-si lasa puiul 7 ore/zi la tages mutter. Ca nah io stiam de acas ca toti romanii ca nemtzii-s reci. Serios chiar femeia a suferit rau la inceput si toata lumea in jur o incuraja pt ca ideea era ca ar avea nevoie de ceva suport moral! "Rabemutter" in traducere ar fi mama-corb, si in general inseamna o mama denaturata, rea, egoista, care de ex face ceva in detrimentul copilului pt binele ei propriu. De ex isi cumpara haine scumpe si-si lasa copilul fara mincare si cu hainute rupte. Si acelasi Rabemutter se spune si in cazul femeilor ce-si lasa copii prea mici prin straini pt a munci. (Adica nu e cuvintul asta numai pt asa ceva, ci inseamna in general o mama rea.) Dar si aici sunt alte nuante. Daca intr-o familie sa zicem tatal cistiga 3000€ si mama in mod normal pt un program de 8 ore- 1500€, ei trebuie sa alega intre ei anumite clase de taxe, pe fam au o clasa de taxe mare si una mica. De ob pt binele per toatl al familiei, barbatul va alege clasa de taxe mai mica si femeia pe cea mai mare. Asta pt ca ar aduce impreuna mai multi bani in casa. Deci femeia se va intoarce la munca pt vreo 900€, bani in mina, dintre care 400-500 se duc pe tages mutter(ca sa nu zic ca in majoritatea cazurilor nu prea gasesc de munca 8 ore si oricum ar fi dificil si mai degraba se munceste program de 6 ore ceea ce ar insemna bani in mina cca 600-700€). Banii in plus in casa nu sunt indeajuns de mult pt a motiva lasarea copilui mic in crestre altcuiva. Pai cit ar mai fi?! daca femeia munceste 6 ore, va duce un plus de bani de cca 300€. In cazul familiilor cu un venit mic, treaba e inteleasa si justificata, fiecare cent in plus conteaza. Si apoi fam cu venit mic, cu dificultati au parte si de alte avantaje fiscale. si per total se merita. Dar si aici mentalitatea e nuantata. Daca o mama ar trebui sa se intoarca la munca pt ca nu se descurca cu banii, si asta cind bb are 2-3 luni, lumea in jur ar intelege insa nu ar trata ca normal ci le-ar fi oarecum mila de mama si de copil. Ar zice "of.. saracii" cam asa e mentalitatea. Si da, daca o mama isi lasa copilul de 2-3 luni la tages mutter pt a munci, cind ea nu ar avea o cariera speciala care nu suporta aminare, sau cind banii adusi de ea in casa in urma taxelor si scazind si tariful luat de baby care, ar fi nu cine stie ce, atunci e vazuta ca fiind o mama egoista, plictisita de copil. In cazul meu de ex, cind l-am dus pe Aldo la tages mutter avea un an si opt luni, si sta acolo 3 ore pe zi. Toata lumea m-a intrebat daca trebuie sa muncesc de-mi dau copilul acolo. Ca vb aia ne-am permite sa stau acasa si ei stiu asta(nah suntem ca la tara toata lumea stie ce face toata lumea aici si ce maninca si cu cine face sex:))). Pt ca ce fac eu se considera asa un moft, stii ca neamtzul e chibzuit tare la bani, pai de ce sa arunc banii aiurea la tages mutter cind eu stau acasa! Eu am insa alt motiv si anume contactul lui Aldo cu lb germana, socializarea in lb asta cu alti copii, sa nu se duca la gradi la 3 ani scapat dintre fustele mamei, alintat si sa se simta frustrat ca nu intelge lb. Si da motivul asta a fost acceptat ca fiind foarte ok de gasca de mame care m-au interogat:)) Ca oricum mare lucru nu pot face in timpul asta.Ok acum sa nu se inteleaga exagerat, dupa ce bb are un an minim, un an jumte-2 in general, multe femei apeleza la crese si tages mutter pt a munci. Fie din considerente financiare, fie ca asa doresc. E ok si sunt considerate ca fiind norocoasa ca se descurca cu job si copil, insa la fel de bine sunt vazute si mamele care doresc sa stea acasa pina ce bb are 3 ani. Insa in general din ce am vazut sunt joburi de 4-6 ore. Program de 8 ore e cu precadere la mamele cu copii peste 3 ani.In franta se simte diferenta asta de salarii intre femei si barbati? Nu ma refer la cistigul lor pt acelasi post daca sunt la fel de bine calificati ci asa in general. Ca poate aici ar fi o diferenta.Ca si motivatiile financiare sunt o mare parte din problema. ca sa nu mazic ca eu vb avind contact cu viata si mentalitatea din nord, unde in generla sa cistiga mai putin. Plus sistemul asta de impozitare cam timpit. Poate ca Merkel va aduce ceva schimbari asa cum a promis.A si sa nu uit inca un aspect. Uite de ex, o mama fie ca inainte de nastere nu a muncit, fie ca a avut un job usual asa la 1500€, pt un copil se va considera la vechime si fondul de pensii ca a muncit echivalentul unui salariu de 3000€. Poti sa ai si 3 copii unul dupa altul, daca nu munesti si vrei sa stai acasa, vei avea la fondul de pensii cotizatia pt 9 ani a unui salariu de 3000€ lunar. Mi se pare o treaba perversa si timpita. Mai degraba as prefera sa fie un sistem sa ajute mamele cu copii sa munceasca. Poate asa si mentalitatea s-ar schimba. Iar treaba aia ca femeile care vor copii ar trebui sa stea acasa a fost debitata ca idee nu chiar cuvint cu cuvint chiar de Merkel pe vremea cind candida. Poate si-a mai schimbat opinia acum. bine ar fi!Sorry de mesajul lung. gata fuuuugVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Cit am scris si tot am uitat ceva. pe cind Schroder era cancelar, la presiunea nemtzilor suparati din cauza cotei somajului record, a spus printre altele ca germanii nu ar trebui sa se uite urit la emigrantii in regula din germania. Macar pt un mare motiv: ca sunt singurii care fac copii! Ca pui de nemtzi nu prea se nasc, ori familiile prefera maxim un copil, ori hotatrasc ca au bani deajuns pt un copil prea tirziu cind femeii ii scad sansele de a ramine insarcinta; in schimb natalitatea in germania fiind mentinuta cit de cit la limite pozitive de copii nascuti in fam de emigranti. Copii care vor fi platitorii de taxe pt nemtzii de astazi.Eu am zis intotdeauna ca-s prea alintati. Cit de bogati tre sa fie ca sa-si poate permita un copil?? N-am sa pot intelege cum se face ca intr-o familie in care vin 2 salarii nu mari dar acolo normale, nu sunt bani deajuns pt a fi dorit un copil. Adica dorinta exista, dar ii vezi cum imediat se pling ca nu au bani si nu-si permit.Habar nu am de ce natalitatea aici e in scadere, cred ca mai probabil e cite putin din fiecare.gata pup you allVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Yank, mi-a mnurit mobiluuuuuuuuuuuuuuuuuu, care oricum era cu sotul la Busteni.daca vrei sa vezi casoiu da-mi mail te rog,

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

iata si o veste buna, care cu putin (mai mult) noroc s-ar putea transforma intr-o veste fff buna - o ceata de haiduci dadura lovitura si au 'incasat' vreo £50 milioane cash... io acu' stau cu ochii agatati pe geam poate-poate se defecteaza camionul pe strada mea, sau macar daca prind de veste care-s aia sa iau alea 2 mil oferite recompensa

Mergi la inceput

Haha Voljena pai atunci da incolo radio si tv-ul cu stirile lor, ocupa pozitia pe geam si zi-ne si noua ca dam imediat o mina de ajutorAm vazut si aici stirea, ce rusine oameni buni sa fie sparta cu atita usurinta o firma de securitateVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Puhahaha, vikinga, sintem in alarma...gasira nemtii doua rate moarte in Slesvig-Holstens si ne alarmara si pe noi in Sønderjylland Cica murira (ratele, I mean) de gripa aviara, da' nu se stie daca erau virusate cu tipul ala periculos...cre' ca le trimitem iar engleji, la analize!!!
voljena, pai stiri de astea ne dai??? ce nu zici ca primarul vostru de la Londra , e suspendat ca i-a zis unui ziarist care, ghinion -era evreu-, ca seamana cu un paznic intr-un lagar de concentrare!!!!! Puhahaha...o-nnebunit lumea!!!!

Mergi la inceput