o intrebare despre bona!
Puteti sa ma ajutati si pe mine ???Stiti cumva sau aveti idee de cat castiga o bona care are grija de 2 copii(de 2 ani si altul de cateva luni)de la 9-18.30+menaj usor?
pupic!
Raspunsuri
Cristina A spune:
am eu ceva noutati dar ... pe langa topic putin.
Tocmai am vorbit cu 2 persoane si am aflat urmatoarele tarife: 5mil rol pentru ingrijit un copil mic 8ore/zi 5zile/sapt - persoana de 53 de ani pe care am intrebat-o ce face in acest interval si mi-a raspuns: plimb copilul afara, il supraveghez cand doarme si daca e nevoie mai ajut la calcat. Iar pentru transportul fetitei de 9 ani la pian (4 ore/zi 2 zile/saptamana) mi s-au cerut 2mil rol/luna +abonament sau 200.000rol/zi+abonament. Mai stiu de la o prietena ca plateste 7mil rol unei studente la psiho pt ingrijire fetita de 1,3ani 8ore/zi, 5 zile/sapt. La toate acestea se mai adauga concediu platit in perioada in care voi mergeti in vacanta(daca nu doresti sa plece in alta parte) si poate si eventuale taxe la stat daca ii faci bonei vreun fel de contract.
dinuralu spune:
Livia, pentru varstele mentionate de tine chiar nu stiu... Pot sa-ti spun ca eu platesc bonei care sta cu cei 2 copilasi ai mei (7 ani-clasa I si 3 ani-gradinita) 7 milioane pt program de la 11:30-18:00, dar fara menaj. Face lectiile cu cel mare si are grija si de piticot. Ce pot sa-ti spun, ca sub suma asta eu nu am gasit pe nimeni dispus sa stea cu 2 copii. Toate cele bune...
Andries spune:
Daca e vorba de Bucuresti preturile sunt cam mari.
Cel mai greu este sa gasesti pe cineva de incredere pentru cel mic.
Pentru doi copii eu am auzit la colegele mele de servici de preturi intre 5 si 7 mil lei, dar copiii sunt un pic mai mari (adica se imbraca singuri, se duc la WC, mananca singuri, in jur de 4 sau 5 ani etc).
Pentru menaj... depinde ce intelegi prin menaj usor. Eu prefer sa ma lipsesc de "menaj usor" daca asta inseamna inca 2 mil lei lunar in plus. Mai bine ii spui sa faca toata treaba legata de copii si gata, timp pentru menaj nu prea mai este cu 2 copii mici.
Pe langa programul 9-18:30 doamna va adauga si timpul de transport, daca face 30 minute pana la locul de munca va adauga 1 ora si ajungi la un program de 10,5 ore.
La copii atat de mici mai apre o problema, trebuie sa ii supraveghezi in permanenta pentru ca cel de 2 ani nu are discernamant si poate sa ii faca rau celui mic (eu am un prieten cu 2 copii, baietelul avea trei ani cand a venit pe lume sora lui, intr-un moment de neatentie a parintilor, pur si simplu i-s sucit mana din gelozie de-a umplut-o de vanatai!!) de aceea eu nu as insista cu menajul ca femeia nu mai are cum sa se uite dupa aia mici si sa mai si faca treaba.
Si mai apare si aspectul plimbarii, daca la 2 ani cel mare merge bine in picioare si poate si vrea sa mearga la plimbare pe langa carutul celui mic e ok, daca nu... cum ii plimba?
Daca ar fi copii mei eu as incepe cu 7 mil lunar fara menaj si dupa doua luni mai vedem. Eu dadeam 7 mil lei bonei pentru un copil de 9 luni (dadeam cam mult) si asta anul trecut in martie.
Andries
vali02 spune:
Depinde mult de oras si de cat sta bona cu copii.
Eu dau bonei 4 mil. in urmatoarele conditii: copii de 3 ani, respectiv un an si jumatate, 6 ore pe zi (8-14), 5 zile pe saptamana, fara menaj (la doi copii mici, chiar nu se mai poate face si menaj, i-ar neglija). Daaar...nu sunt din Bucuresti, la noi o bona ia 2.5-3 mil. pentru un copil, cam 9 ore pe zi. Doamna e multumita ,eu consider ca ii merita, dar se mai gasesc "unii" sa comenteze ca-i dau prea mult.
fetele mele