Fosta sotie- un pericol ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina spune:

Sanziana,
Gandeste-te in felul urmator.
El cu fosta sotie au un trecut de ...11 ani...
Spui ca povestea s-a rupt cu plecarea ei in septembrie. Suntem in februarie....iar voi, cunoscandu-va pe net, ati ajuns deja la cereri in casatorie...dupa cate luni????
Nu vreau sa o fac pe lupul moralist, insa din ceea ce scrii tu...chiar nu prea imi vine a crede ca ai sentimente atat de puternice pentru acest om...asa ca eu zic ca cele 2 luni pe care le veti petrece separati, tu pe un continent, el pe un altul, sa va ajute sa va lamuriti in primul rand relatia dintre voi.
De regula, dupa o relatie, nu mai zic de o casnicie, de 11 ani, nu te scuturi asa de usor, exista amintiri comune, momente, e adevarat si bune si rele, insa sunt trecutul lui, si probabil ca inca tine la el.
Eu am impresia ca te foloseste ca pe o manta de vreme rea...Sper sa ma insel.
Iti doresc mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sinziana7 spune:

Dragele mele,

Am citit cu atentie tot ce mi-ati scris. Imi prinde foarte bine, sa stiti.

Samira, ai dreptate, ma "mananca" cu comparatiile cu fosta. Ca sa nu mai spun ce suparat este cand gaseste lucruri comune negative. Nu mi s-a mai intamplat pana acum sa trec prin asta si este neplacut.

Anairda, ce n-as da sa stiu si versiunea ei. Am adresa ei de mail dar mi se pare o prostie din partea mea sa ii scriu. Ea abia asteapta sa ma umileasca. La inceput ma denigra in fata lui in fel si chip pana cand, cica, mi-a luat el apararea. Ma simt de multe ori ca intr-o telenovela stupida, parca intr-un soi de concurenta cu ex-a pentru domnu'

Sorina, stiu ca se grabeste si nu ma simt bine mai ales ca realizez ca nu este pregatit. Si nici eu...cu atat mai putin cand vad ce pueril reactioneaza uneori. Nu a vrut insa sa ma piarda vazand ca se simte bine cu mine si ne dorim lucruri similare. Sentimente puternice nu putem avea dupa doar atat de putin timp petrecut impreuna - am stat impreuna non-stop vreo luna si ceva. Exista o stare placuta de armonie care mie mi-a lipsit foarte mult in relatia mea anterioara, venita din multe moduri comune de a vedea multe situatii. Dar pana la iubire mai este cale lunga..
Nu vad cum s-ar putea lamuri relatia in aceste luni pentru ca ne raman doar mijloace indirecte de comunicare. Pe el distanta il apropie, iar pe mine ma face sa imi scada mult interesul pentru relatia cu respectivul barbat.

Nu ma grabesc si nu o sa-l grabesc. Nu este momentul inca sa se clarifice lucrurile si simt asta. Problema este ca eu nu prea am chef sa mai stau prea mult dupa el pentru ca imi doresc si eu sa imi intemeiez o familie in viitor si sa am un bb mic si dulce.

Vom vedea ce va iesi...

Multumesc mult pentru ideile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

parerea mea..prietenul tau este inca in "ceata", sufleteste nu e rupt de fosta lui sotie, iar toate contra-argumentele lui, zic eu sa le privesti cel putin o perioada cu un pic de scepticism, convinge-te intai ca el e "rupt" de ea, apoi mergi mai departe cu el, sa nu ai surprize..
Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Initial creeata de Sinziana7

Iar cu mine a insistat sa ii scriu fostului ca am pe altcineva...nu am facut-o pentru ca eu transasem clar si demult relatia aceea, dar i-am zis ca am facut-o ca sa am pace.

Va multumesc tuturor,

Sinziana

Mie genul asta de comportament mi se pare cu mult mai periculos decat fosta nevasta da poate-st io mai defekta.

Mergi la inceput

Draga papadie,

Si mie mi s-a parut anormal sa imi ceara asta dar stii cum este, hotul de furat se teme..
Ii spusesem ca ex-ul meu avusese decenta sa nu imi dea detalii despre vreo noua relatie a lui, ca am apreciat asta si ca am simtit ca nu este frumos sa ii spun de existenta noului meu prieten. Chestie la care actualul s-a enervat si mi-a zis ca nu este ok sa il menajez pe ex si ca este o poveste...auzi tupeu, cand el inca mai dadea raportul la fosta...
Si cand te gandesti ca mie imi plac lucrurile clare..

Se pare ca, in urma scuturarii aplicate acum vreo doua saptamani, a mai inteles cate ceva pentru ca vad ca si-a mai maleabilizat comportamentul fata de mine. Oricum, eu imi doresc sa il cunosc mai bine si nu ma voi grabi..

Multumesc pentru parerile voastre (re)aducatoare pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Buna Sinziana!

cunosc foarte bine situatia ta pentru ca lafel era si la noi cand l-am intalnit pe partenerul meu. bine ca macar in cazul meu nu fusese casatorit cu tipa respectiva. dar mai nasol era ca ea imi era o foarte buna prietena:el era una dintre nenumaratele ei cuceriri cu care statuse cam 1 luna si il inselase de 2 ori. ea ne-a facut noua cunostinta cam un an dupa ce se separasera si intradevar ne-a potrivit foarte bine. toate bune si frumoase dar prietena asta a mea a devenit foarte bagareata in relatia noastra, considera ca el tre sa ii povesteasca ei tot ce facem, considera ca si ei tre sa ii faca aceleasi cadouri pe care mi le facea mie, ii reprosa ca nu o mai suna lafel de des... chiar la un an de cand eram impreuna ea ii arata in magazine ce i-ar placea ei sa aiba in casa LOR.

el realiza ca nu era in ordine comportamentul ei dar nu stia ce sa ii spuna, ar fi iesit scandal si vroia sa il evite. pe mine situatia ma scotea din minti... si pana la urma el a avut taria sa ii spuna sa isi schimbe atitudinea sau sa ne lase in pace, ea a incercat sa ma denigreze... si de acum 3 ani nu mai stim nimic de ea, si nici rau nu imi pare..

scuze ca m-amlungit ce vroiam sa spun e ca da, ea poate fi un pericol din momentul in care te impiedica pe tine sa iti traiesti relatia din plin, dar daca el are puterea de caracter sa clarifice lucrurile cu ea lucrurile se pot ameliora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilona77 spune:

nu mi se pare normal ca tipul asta sa pastreze o relatie atat de apropiata cu fosta sotie, daca au decis ca le e mai bine separati sa isi vada de viata fiecaruia si sa nu se amestece in deciziile sau relatiile pe care fiecare si le-a facut sau si le va face.
vinovat este si el pt ca este atat de indecis si o lasa sa se bage mereu intre voi. nu mi se pare nici just cum procedeaza cu tine: sa iti ceara sa rupi relatia definitiv cu fostul, dar lui sa ii permiti sa pastreze amintiri cu ea ...
pune-l in situatia de a alege, dar sa o faca cinstit si definitiv, in fond, ai viata ta si nu depinzi de acel om ...
bafta multa ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Cand am inceput relatia cu sotul meu ,el venea dintr-o relatie de 3 ani si jumatate ,deci sentimentele fata de mine erau egala cu 0 fata de ce simtea pt fosta.Dupa o luna de ile am simtit ca i se face dor de ea,in sufletul meu eram ranita ,dar nu vroiam sa pierd lupta...asa ca m-am facut frate cu dracu si i-am jucat asa cum am vrut eu.Deja stiam ce il deranja la ea(gelozia si posesivitatea ei,ea eera tot odata dornica de libertate si il facea gelos,el este scorpion,iar asta o facea sa piarda din teritoriu...si eu sunt foarte geloasa si posesiva din fire...asa ca am facut pe fata buna.ea il syna mereu si ii spunea cat de mult il iubeste si cat de dor ii este de el (cu toate ca ea pusese cap relatiei),eu ii spuneam mereu ca trebuie sa o inteleaga si sa nu o indeparteze pt ca ii este si ei greu dupa atatia ani ,ii spuneam ca trebuie sa se mai intalneasca din cand in cand cu ea pt ca isi potolesc amandoi dorul...timp in care eu am sa stau deoparte dar am sa ii raman totusi foarte aproape...ce crezi ca se intampla?se intalnea cu ea si ieseau mereu scantei ,ea stia de mine si ma vorbea de rau,era geloasa si facea scandal monstru,plecau fiecare acasa si el imi telefona disperat ca are nevoie de mine,in bratele mele gasea liniste si intelegere ,dar totusi nu il lasam sa ma atinga ,tanja sa ma sarute...si uite cum eu ma transformasem in fructul interzis ,iar "ea " era oaia neagra care nu facea decat sa ocarasca un "suflet bun " ca mine .Bine inteles ca intr-o buna zi ,a pus capat definitiv relatiei cu ea ,s-a terminat urat de tot si mereu zicea cum de a putut sa isi piarda atatia ani din viata cu o "necioplita",acum este ceva de domeniul trecutuli ,de mult uitat.
Scuze ca m-am lalait ,sfatul meu este ca nu are rost sa te dai batuta ,daca tu crezi ca el este omul cu care ti-ar placea sa traiesti ...inarmeazate cu forte ,incearca sa vezi cam ce isi doreste el si ce ii ofera lui stabilitate si ataca acolo unde trebuie.Pote daca ne spui si ce zodie este ...ne ajuta putin.Al meu e scorpion .
Muilta bafta
P.s - acum ca sunt de 6 ani jumate cu el ,nu as mai lupta,mi se pare nedrept si mult prea josnic sa lupt pt barbatul caruia i-am oferit ce era mai bun in mine.Dar cand esti la inceputul unei cuceriri ,trebuie sa lupti cu toate fortele ,nu este nimic jenant.(parerea mera)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Sanziana,gandeste-te bine daca vrei aceasta relatie,iar daca da ,revizueste-ti un picut comportamentul.
Eu sunt genul de om care mi-am incheiat relatiile lasand loc de buna ziua.Mi se pare ok sa te-ntalnesti cu fostul(fosta)pe strada,sa-i poti vorbi relaxat(a)despre ce s-a mai intamplat,despre relatiile actuale(la modul general,nu amanuntit).Eu cred ca asta este o dovada ca acea persoana iti este indiferenta,ramanad o simpla relatie de prietenie.
Partea proasta este ca relatia voastra a inceput la o perioada de timp prea scurta fata de despartirea lor,si el inca nu a avut timp s-o uite,insa pentru asta tu poti actiona.Concentreaza-te doar asupra relatiei voastre(a calitatii ei),te poti preface ca nu-ti pasa deloc ca el se converseaza cu fosta,si ca asta este doar problema lui.Exclude-o total din conversatiile voastre,si nu-i mai acorda un rol principal.Spune-i clar prietenului tau ca nu te intereseaza comparatiile facute vis-a vis de fosta.
Unii barbati sunt mai plangaciosi decat ar trebui,si au nevoie de o mai lunga perioada de timp pt. a incheia o relatie;insa unii o pot incheia mai repede langa o femeia potrivita.
Analizeaza-ti inca o data sentimentele si vezi daca merita efortul.....

Noi

Mergi la inceput

Acestea sunt martisoarele de la mine pentru voi, cele care mi-ati raspuns. Nici nu stiti cat de mult m-ati ajutat si va multumesc inca o data.

Good news..ne-am revazut inainte de plecarea lui si ne-am facut planuri de viitor. El este cel care abia asteapta sa inceapa o viata noua cu mine. M-am abtinut sa intreb ceva de exa si am sesizat ca si el a ocolit aproape orice mentiune. A fost foarte cald si atent si se da peste cap sa ma convinga ca merita sa raman cu el si se streseaza cum sa ma mai "ameteasca" :)

Ce sa va mai zic ? l-am convins sa citeasca clasica "Femeile sunt de pe Venus, barbatii sunt de pe Marte"( cealalta nu a reusit sa il convinga)si am vazut cum s-a "luminat".

Babisa, bravo ! Bine lucrat ! :) am facut si eu ceva asemanator dar nu asa de elaborat :)

Omul este taur, iar eu la fel

Oricum, le-am repetat alor lui care mi-l pun in brate, nu alta, si care tot ne zic sa ne intelegem, ca asta depinde de amandoi :)))

Mai vedem ce va mai fi...acum este de trecut hopul departarii care mai incearca si el mugurii de sentimente din noi...

Dragele mele, va imbratisez si va doresc tuturor o primavara minunata alaturi de cei apropiati voua !

Mergi la inceput