biserica crestina in tokyo?
buna japonicilor.Stie cineva daca exista in Tokyo,vreoa biserica ortodoxa?Mi-efoarte dor sa merglabiserica si aici nu am unde.Am auzit ca ar fi una dar nu stiu , nu am ideea unde.Va rog daca stiti spuneti-mi si mie.Multumesc.
nikole
Raspunsuri
RIARA spune:
Nikole,eu nu stiu pt ca locuiesc foarte departe de Tokyo dar sint la "viata din Japonia" citeva fete din Tokyo care-ti pot raspunde.Din pacate sint multe fete cu copii mici si nu cred sa aibe foarte mult timp sa citeasca ca sa gaseasca subiectul tau,de aceea cred ca acolo ai avea un raspuns mai repede.Sanatate si numai bine.
Elena spune:
Nikole, exista doar o singura biserica ortodoxa in Tokio si este la statia Ochanomizu sau Shin-Ochanomizu, depinde pe ce linie vii. Daca-mi aduc bine aminte, o gasesti pe harta din metrou unde sunt trecute iesirile; e destul de aproape de metrou, vreo 5 minute. Este biserica ruseasca si slujba se tine in rusa si japoneza.
Adresa exacta este:
Nicholai-do (Sf. Nicolae), 1-4 chome, Surugadai, Kanda, Chiyoda-ku, Tokyo, Japan 101
si website-ul:
http://www2.gol.com/users/ocj/TheOrthodoxChurchinJapan.htm
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
nikole spune:
Multumesc mult Elena,sapt asta am sa merg.Riara cred ca am sa postez subiectul si la" viata in japonia", poate stie cineva si alta biserica, unde -cine stie-poate se tine slujba -daca nu in limba romana- macar intr-o limba latina sa pot avea si eu habar despre ce se vorbeste la slujba. Daca nu, oricum e fenomenal ca exista o biserica ortodoxa unde sa regasesc putin din linistea manastirilor si bisericilor noastre.Cu toate ca nimik nu se compara cu sent ce il ai cand intri in manastirea VARATEC(DE EX), sau alte locasuri sfinte de la noi de acasa.
nikole
RIARA spune:
Ar fi bine Nikole sa fie...daca gasesti te rog sa-mi spui si mie si daca vrei,poate imi poti da si mie un acatist...De cind sint in japonia,aproape opt ani,nu am mai fost la biserica...nu am unde.Este o biserica catolica ,terapista,aici dar nu ca un lacas sfint ci ca un loc de vizitat,din pacate...Este acolo o cruce cu Isus la care ma rog cind ajung acolo ,dar ai dreptate,nu este "ca acasa"
nikole spune:
Riara sapt ce vine,miercuri sau vimeri, merg la biserica.Daca nu gasesc alta biserica, voi merge la cea de care mi-a zis Elena.Sigur ca pot sa dau un acatist ptr tine.Daca vrei scrie-mi te rog numele de botez al tau si fam tale,si eventual daca ai ceva f imp. ptr care poate te rogi...stiu ca e un lucru f. intim si ma simt onorata,ca m-ai rugat a da un pomelnic ptr tine.Acum depinde -cred- de biserica, nu stiu cum e aici, cum se dau acatistele(ptr. 40 zile vrei, nu?), asa ca in fct. de ce va zice preotul voi face acolo pomelnicele.Eu asa stiu din tara ca se face...se dau ptr 40 zile si se aprind luminari la altar(30 daca te rogi ptr ceva f. important, sau grav), si 7 in mod obisnuit.Oricum vad eu cand ajung acolo.De ieri, de cand am citit cazulAndreei(D-zeu s-o ierte) nu mai am liniste, vreau doar sa ma "uit" intr-o biserica cateva ore.Dorinta mea ce mai mare era sa ma spovedesc, dar e cam greu in rusa sau japoneza....Numai bine.
nikole
kiforu spune:
salutare si bine v-am gasit!
sunt noua pe forum si as vrea sa aflu si eu daca este vreo biserica crestina in hirosima.multumesc!
eli spune:
Uitati aici un link cu biserici din Japonia (in partea de jos a paginii) http://www2.gol.com/users/ocj/TheOrthodoxChurchinJapan.htm . In cazul in care nu gasiti o biserica in zona in care locuiti, sunati la Biserica din Tokyo.
_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte