Inscriere la scoala - conditionata de rechizite
Raspunsuri - Pagina 2
melina34 spune:
din pacate nu este un caz izolat, iar dk nu se cer rechizite se cer altele;
de ex. la scoala fiica-mi li s-au cerut copiilor sa aduca ghivece cu flori pt a impodobi clasa, ca sa arate mai bine, buuuuuuuuuun, l-a prostit fiica-mea pe taica'su si l-a bagat in florarie sapt trecuta; sapt. asta li s-a spus ca vor avea inspectie si...sa aduca buchete cu flori pt dna inspectoaredeci, iar l/a pacalit si l-a bagat in florarie; oare ce mai urmeaza?
(aaaaaaaaa, imi vine o idee acum, credeti ca-mi face cineva reducere la fondul clasei in schimbul acestor plante?)
M.
moko spune:
eu sunt educatoare, am cerut pe lista de rechizite anumite marci si tot ce nu a fost conform cu solicitarea mea am inapoiat parintilor! Atitudinea mea mi s-a parut foarte justificata, din moment ce in anii trecuti m-am trezit cu carioci care nu au scris niciodata sau care dupa 1 ora fara capac s-au uscat(si asta este doar un exemplu!!)am cerut si cate 100 de coli de xerox, pentru ca saptamanal trebuie sa xeroxez cel putin 5 fise pentru fiecare copil, am cerut si 3 dosare si 20 de huse de plastic(pe care deja le-am terminat, si mai sunt 4 luni de scoala!!!)
Sustin cu tarie ca nu sunt exagerata in solicitari si parintii, in marea lor majoritate, m-au inteles!
...totusi, mi-e greu sa cred ca cineva refuza inscrierea unui copil intr-o unitate scolara daca nu are la subtioara topul de hartie si in buzunar pixurile cu gel!!!!
cu fiecare zi mai aproape de bebe al meu!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mmanzana2002/my_photos
craciunitza spune:
m34, nu este o noutate ce spui.
La scoala copiilor mei se procedeaza la fel la fiecare inceput de an.
Rechizitele acestea sunt folosite la secretariat.
Nu refuza nimeni inscrierea copilului la scoala daca parintele nu aduce rechizetele dar, crede-ma, e mai bine sa le duci ;)
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia
m34 spune:
Moko, daca rechizitele cu pricina erau clar pentru copil, nu zicea nimeni nimic (eu nu, in orice caz). Inteleg sa ceri ceva ce foloseste copilul la scoala, ceva de calitate, care sa poata fi utilizat normal, nu carioci expirate sau alte chestii, dar sa profite de inscrierea la scoala sa doteze cancelaria si poate si buzunarele proprii ?! Ca doar nu o sa le scrie astora de la clasa I in catalog cu 60 de pixuri un an, nu ?! Inteleg ca profesorii au lefuri mici, dar nici macar un pix sa nu isi cumpere ?!
Sora mea creste singura copilul si are vreo 4 mil cu tot cu alocatie si pensia alimentara. Asta interesaza pe cineva ?! Daca nu este ajutata serios de parinti, nu poate nici sa manance ca lumea ca nu are cu ce ! Dar, pa langa traiul zilnic, trebuie sa duca peste tot de toate: la doctor, la educatoare, la profesori...
Si iti dai seama cum gandeste fiecare: sa duc ! ce sa fac ?! decat sa nu il inscrie sau sa il stigmatizeze ulterior, nu ? Este chestie psihologica, dar o psihologie lipsita de bun simt.
craciunitza spune:
Mihai, ai dreptate sa fii asa suparat!
Nu stiu cum se procedeaza la scoala nepotului tau dar, la scoala copiilor mei, nu este obligatoriu sa dai acele rechizite, este la libera alegere. Si, crede-ma, parintii strica profesorii!
Sunt multi parinti care, din exces de zel, se ploconesc si cara la scoala tot ce li se cere. Pentru ei sunt puse acele anunturi.
Mie mi-au conditionat inscrierea copilului intr-o clasa buna, de aceste rechizite, nu mi-au impus nimic. Le-am adus de la firma o caruta de materiale, tot ce au vrut, dar pe 15 septembrie m-am trezit cu copilul in cea mai proasta clasa. Cand m-am dus sa intreb de unde pana unde a ajuns copilul meu intr-o clasa vai de capul ei, mi-au zis ca nu figurez pe lista cu pricina, aceea a sponsorilor. Degeaba le-am adus aminte de materialele carate, cand am adus eu materialele directoarea era in concediu si secretarele nu au mai vrut sa recunoasca. Pana la urma am mutat copilul, dar asta e alta poveste.
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia
annitha_cl spune:
moko Posted - 28/02/2006 : 23:50:32
--------------------------------------------------------------------------------
eu sunt educatoare, am cerut pe lista de rechizite anumite marci si tot ce nu a fost conform cu solicitarea mea am inapoiat parintilor! Atitudinea mea mi s-a parut foarte justificata, din moment ce in anii trecuti m-am trezit cu carioci care nu au scris niciodata sau care dupa 1 ora fara capac s-au uscat(si asta este doar un exemplu!!)am cerut si cate 100 de coli de xerox, pentru ca saptamanal trebuie sa xeroxez cel putin 5 fise pentru fiecare copil, am cerut si 3 dosare si 20 de huse de plastic(pe care deja le-am terminat, si mai sunt 4 luni de scoala!!!)
Sustin cu tarie ca nu sunt exagerata in solicitari si parintii, in marea lor majoritate, m-au inteles!
...totusi, mi-e greu sa cred ca cineva refuza inscrierea unui copil intr-o unitate scolara daca nu are la subtioara topul de hartie si in buzunar pixurile cu gel!!!!
Ok, la gradinita inteleg, dar cum este cand iti cere rechizite iar tu ca un parinte super corect ii cumperi totul din prima zi( credeti-ma -aproape 10 mil doar pe rechizite) si constati ca atunci cand copilul tau trebuie sa scrie cu stiloul acesta nu mai se gaseste, sau copilul tau nu coloreaza pentru ca nu are carti, copilul tau nu are tempera si asa mai departe?
Acum vine a doua intrebare.... de ce trebuie sa duce cate un cd sau 2 diskete, lipici, tiple de incopciat, pioneze, agrafe, capse, ace de gamaile, tus? Sa presupunem sa eu as fi un parinte care nu am calculator sau ca nu am habar ce este acela un calculator cum sa-mi foloseasca mie acel cd sau disketa pentru a vedea situatiile pe care , cica, le-ar da scoala pe ele?